تهران- معاون علمي وفناوري رياست جمهوري از اختصاص 75 ميليارد تومان كمك دولت به صندوق نوآوري و شكوفايي خبر داد و گفت: اين صندوق اولين امتيازات مالي خود را به زودي به شركت هاي دانش بنيان اعطا مي كند.

دكتر 'نسرین سلطانخواه' روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: بخش دیگری از منابع این صندوق از طریق صندوق توسعه ملی محقق خواهد شد.

وی همچنین درباره میزان اعتبار صندوق نوآوری و شكوفایی در لایحه بودجه سال جاری اظهار داشت: پیشنهاد معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری ارایه معادل ریالی 400 میلیون دلار به صندوق نوآوری وشكوفایی درلایحه بودجه سال 92 بود كه مجلس با آن مخالفت كرد.

وی درباره زمان مشخص آغاز به كار صندوق نوآوری وشكوفایی گفت: آغاز فعالیت ها و اعطای اعتبار به شركت های دانش بنیان به زودی آغاز می شود.

معاون علمی وفناوری ریاست جمهوری با بیان اینكه آیین نامه تسهیلات مالی آن در حال مصوب شدن است خاطرنشان كرد: آیین نامه تشخیص و ارزیابی در حال نهایی شدن است و شركت هایی كه در ارزیابی ها به عنوان شركت های دانش بنیان در حال شناسایی هستند و بعد از مشخص شدن می توانند از تسهیلات صندوق نوآوری و شكوفایی استفاده كنند.

صندوق نوآوری و شكوفایی بر اساس ماده پنج قانون حمایت از شركت های دانش بنیان به منظور كمك به تجاری سازی نوآوری‌ها ، اختراعات و شكوفاسازی و كاربردی كردن دانش فنی از طریق ارائه كمك و تسهیلات قرض‌الحسنه و تسهیلات بدون اخذ هر گونه تضمین و مشاركت با اختیار بخشش تمام یا بخشی از سهم مشاركت به شركت‌ها و موسسات دانش بنیان به عنوان صندوقی وابسته به شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری و زیر نظر رییس شورا تاسیس شده است. آیین نامه اجرایی قانون حمایت از شركت های دانش و تجاری اختراعات و نوآوری ها هم محورهای فعالیت صندوق نوآوری و شكوفایی را به طور كامل مشخص كرده است.

ماده 10 آیین نامه اجرایی قانون، صندوق نوآوری و شكوفایی را موظف كرده است به منظور تولید صنعتی با مشاركت حداكثر پنجاه درصدی با بانك ها، مؤسسات مالی و اعتباری یا صندوق های مالی مرتبط و گشایش خطوط اعتباری مشترك نزد بانك ها و مؤسسات یاد شده، امكان دریافت تسهیلات بلندمدت (حداكثر هفت ساله) با نرخ ترجیحی (تا سقف پنج درصد پایین تر از نرخ مصوب شورای پول و اعتبار در هر سال) را برای تأمین قسمتی از هزینه های تهیه مكان و خرید و نصب ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز شركتها و مؤسسات دانش بنیان، فراهم كند.

همچنین به منظورتامین سرمایه در گردش شركت ها و مؤسسات دانش بنیان، صندوق مجاز است با مشاركت حداكثر سی درصدی با بانك ها و سایر مؤسسات و صندوق های مالی و از طریق این مؤسسات اقدام به ارایه تسهیلات كوتاه مدت (حداكثر یك ساله) با نرخ ترجیهی كند.

ماده ۱۲ آیین نامه اجرایی قانون حمایت از شركت های دانش بنیان تاكید می كند به منظور حمایت از توسعه بازار محصولات و خدمات دانش بنیان، صندوق نوآوری و شكوفایی مجاز است نسبت به اعطای تسهیلات برای فروش اقساطی، لیزینگ و سایر موارد با نرخ ترجیحی به شركتها و مؤسسات دانش بنیان از طریق عامل صندوق اقدام كند.

نحوه تامین بودجه صندوق است كه به طور كاملا دقیق در قانون حمایت از شركت های دانش بنیان مشخص شده است به طوری كه مقرر شده سرمایه اولیه صندوق نوآوری و شكوفایی به میزان 30 هزار میلیارد ریال به تدریج حداكثر ظرف سه سال از محل صندوق توسعه ملی یا حساب ذخیره ارزی تأمین شود.

به منظور تامین منابع مالی صندوق ملی نوآوری و شكوفایی، دولت موظف است از سال سوم به بعد در لایحه بودجه، حداقل نیم درصد از منابع بودجه عمومی خود را جهت كمك به این صندوق در نظر بگیرد.

علمی(4)**9190**1599