به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه نیچر، در پی یك حمله قلبی به بافت قلب آسیب جبران ناپذیری وارد می شود. در این حالت سلول های قلب قابلیت تكثیر و ترمیم را از دست می دهند و مقدار سلول های بنیادی قلب كاهش پیدا می كند.
محققان مركز علوم و فناوری آمریكا با استفاده از نانوفیبر طلا موفق به حل این مشكل شده اند. در این فرآیند با استفاد از رشته های نامریی طلا، بافت مصنوعی قلب مهندسی می شود و مانند وصله در قسمت آسیب دیده قرار می گیرد.
مزیت این روش نسبت به سایر روش های پیشرفته دیگر، قابلیت هماهنگی آن با سایر بخش های قلب از نظر مدارهای الكتریكی است.
این بافت مصنوعی به راحتی می تواند سیگنال های الكتریكی بین سایر سلول ها را بهینه كند. در این حالت ضربان و ریتم قلب بدون هیچ مشكلی مانند حالت طبیعی انجام می شود.
سلول های قلب دارای پروتئینی روی سطح خود هستند كه وظیفه آن انتقال سیگنال های الكتریكی است. زمانی كه سلول های قلبی آسیب می بینند، این پروتئین ها از بین می روند. درست است كه سلول های قلب و سایر اندام های بدن قادر به ترمیم خود هستند ولی این فرآیند با سرعت بسیار پایینی انجام می شود و در اكثر مواد بیمار این فرصت را ندارد و ازبین می رود. وظیفه نانوفیبر طلا، انتقال سیگنال ها عصبی تا بهبود كامل سلول های قلب و تولید پروتئین های مسئول انتقال سیگنال هاست.
سلول های مورد نیاز برای ساخت این وصله، از بدن خود بیمار گرفته می شوند و روی یك داربست سازگار با بدن قرار می گیرند.
نتایج كامل این بررسی در شماره اخیر نشریه Materials Chemistry B به چاپ رسیده است.
علمی (6) ** 9259**1581
تاریخ انتشار: ۲۹ تیر ۱۳۹۲ - ۱۰:۱۳
تهران - محققان مركز علوم و فناوري نانوي آمريكا، با استفاده از فناوري نانو ( نانوفيبرهاي طلا )موفق به ترميم قلب آسيب ديده شدند.