اسلام آباد – مقام هاي دولتي پاكستان دوشنبه گزارش دادند تيم هاي امداد و نجات ارتش اين كشور عمليات جستجو را براي يافتن سه كوهنورد مفقود شده ايراني در قله 'برودپيك' در شمال پاكستان آغاز كردند.

به گزارش ایرنا، مقام های دولت ایالت گلگیت-بلتستان در شمال پاكستان روز دوشنبه افزودند: كوهنوردان ایرانی كه پس فتح قله برودپیك (Broad Peak) در مسیر بازگشت به نقطه اولیه قله (كمپ كوهنوردان) بودند از مسیر منحرف و تقریبا از پنج روز گذشته در ارتفاعات 7800 متر گرفتار شده اند.

به گفته این مقام ها؛ 9 كوهنورد از كشورهای مختلف در مقیاس های متفاوت به قله برودپیك صعود كردند، شش نفر از این افراد به كمپ بازگشته اند ولی از سه نفر دیگر تاكنون خبری نیست.

خانم 'سعدیه دانش' دستیار سروزیر ایالت گلگیت-بلتستان و وزیر ایالتی سیاحت و جهانگردی گفت: نیروهای ارتش پاكستان روز گذشته (یكشنبه) نیز عملیات وسیعی برای پیدا كردن نشانه هایی از محل گرفتاری كوهنوردان ایرانی و نجات آنان انجام دادند اما این عملیات به علت شرایط بسیار نامساعد جوی متوقف شد.

وی افزود: با دریافت اطلاعات اولیه از مفقود شدن كوهنوردان ایرانی عملیات جستجوی غیر رسمی برای پیدا كردن آنان از 16 ژوئیه (25 تیر) آغاز شده بود ولی طبق اطلاعات دقیق بدست آمده این افراد از مسیر سنتی منحرف و در مسیر بازگشت از قله برودپیك گرفتار شده اند.

به گزارش رسانه های محلی، سفارت جمهوری اسلامی ایران در اسلام آباد به طور مداوم با مقام های پاكستانی در تماس است.

نماینده سفارت ایران در منطقه قله پرودپیك در شمال پاكستان روز گذشته (یكشنبه) درباره آخرین خبر از كوهنوردان مفقود شده ایرانی گفت: تیم های امداد و كارشناسان موفق شدند علائمی از محل دقیق گرفتاری یكی از كوهنوردان كشورمان در قله پرودپیك پیدا كنند.

بر اساس این گزارش؛ 'تقی صادقی' كه هم اكنون در منطقه 'حوشه' - كمپ كوهنوردان در نزدیكی قله برودپیك- بسر می برد امروز دوشنبه نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در اسلام آباد گفت: در جلسه دو ساعته با 'توماس لامال' كوهنورد آلمانی در منطقه و فرماندار منطقه حوشه و جمعی از كوهنوردان محلی تصاویر گرفته شده از ارتفاعات شش تا هفت هزار متری بررسی و مختصات دستگاه جی پی اس یكی از كوهنوردان ایرانی كه روز گذشته موفق به دریافت موقعیت آن شده بودیم نیز آنالیز شد.

وی افزود: در پایان این جلسه كوهنورد آلمانی گفت كه متاسفانه امكان دسترسی به نقطه ای كه سومین كوهنورد ایرانی ردیابی شده است هرگز وجود ندارد، در واقع عزیمت به آن نقطه و یا انجام عملیات جستجو ریسك بسیار بزرگی است.

نماینده سفیر كشورمان در منطقه قله برودپیك در شمال پاكستان گفت: طبق اطلاعات جمع آوری شده و نظر كارشناسان از هیچ نقطه ای امكان دسترسی به كوهنوردان ایرانی نیست.

وی تاكید كرد: با تمام این وجود ما نمی خواهیم به نظر كوهنورد آلمانی اكتفا كنیم، برای همین جلسه ای دیگری امروز بعد از ظهر با كوهنوردان محلی كه اخیرا قله برودپیك را فتح كرده اند، برگزار می كنیم و بار دیگر راههای باقی مانده برای نجات كوهنوردان كشورمان را ارزیابی خواهیم كرد.

تقی صادقی ادامه داد: مشورت با سفیر كشورمان در اسلام آباد و مقام های دولت پاكستان و ایالت گلگیت-بلتستان نیز در این خصوص ادامه دارد، ما امیدوار هستیم كه جلسه امروز پربار باشد و بتوانیم راهی برای شناسایی محل گرفتاری كوهنوردان ایرانی پیدا كنیم.

وی گفت: انجام عملیات جستجو نیز امروز بسیار دشوار است، شرایط آب و هوا در این منطقه و ارتفاعات قله برودپیك بسیار نامناسب و میدان دید بسیار كم و هوا نیز ابری است.

رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران تاكید كرد: این سه كوهنورد كشورمان مسیر جدید را در قله برودپیك به نام 'ایران' ثبت كردند و ضمن عبور از این مسیر و فتح قله مورد نظر در مسیر بازگشت گرفتار شدند.

وی افزود: ثبت این مسیر جدید یك افتخار بزرگ برای مردم جمهوری اسلامی ایران است، ھمچنین كوهنورد آلمانی نیز با اذعان به اقدام فوق العاده كوهنوردان كشورمان برای ثبت مسیر ایران در قله برودپیك تاكید كرد كه كوهنوردان ایرانی افتخار بزرگی را برای مردم و كشورشان تقدیم كردند.

قله پرودپیك پاكستان با ارتفاع 8051 متر (موسوم به قله K-3) و دوازدهمین قله مرتفع جهان در منطقه حوشه در پنج كیلومتری شهر اسكردو از شهرهای ایالت گلگیت – بلتستان در شمال این كشور قرار دارد.

این قله در نزدیكی مرزی مشترك پاكستان و چین در رشته كوههای 'قراقروم' هشت كیلومتر به قله K-2 است.

تیم های كوهنوردی برای رسیدن به این قله باید از منطقه حوشه تا قله 24 ساعت پیاده بروند.

آساق**1095**1553