علی فیروز روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از هفت باب كتابخانه در دست احداث و تجهیز پنج باب در دست تجهیز در شهرستان های خوی، بوكان و میاندواب بوده و دو باب نیز در دست احداث در شهرستان ارومیه است.
وی اظهار كرد: هم اكنون 63 كتابخانه عمومی و 48 كتابخانه مشاركتی در استان فعال است كه در آینده نزدیك كتابخانه های عمومی به 70 باب افزایش می یابد.
وی تعداد كتاب های موجود در كتابخانه های عمومی استان را افزون بر یك میلیون جلد و فضای كتابخانه ای را نیز 41 هزار مترمربع اعلام كرد و گفت: پنج هزار صندلی مطالعه در این كتابخانه ها در اختیار كتابخوانان و پژوهشگران قرار دارد.
فیروز اضافه كرد: هم اكنون كتابخانه های عمومی استان 60 هزار عضو فعال دارند كه در یك سال گذشته افزون بر سه میلیون بار به كتابخانه ها مراجعه و بیش از 900 هزار جلد كتاب را به امانت برده اند.
وی یاد آور شد: در هشت سال گذشته فضای كتابخانه های استان از 22 هزار متر مربع به 41 هزار مترمربع افزایش یافته و تعداد كتابخانه ها از 40 باب به 63 باب رسیده است.
فیروز ادامه داد: هشت سال قبل به ازای هر 100 نفر 14 كتاب در كتابخانه ها موجود بود حالا این تعداد به 33 كتاب افزایش یافته است.
مدیركل نهاد كتابخانه های آذربایجان غربی، تشكیل انجمن خیرین كتابخانه ساز در تمام شهرستان های استان را از جمله اقدامات مهم برای ترویج فرهنگ كتابخوانی دانست و اظهار كرد: با ورود خیرین به كتابخانه سازی، تحول خوبی در حوزه كتاب و كتابخوانی در استان به خصوص مناطق محروم روی می دهد.
فیروز گفت: به منظور تامین كتاب های نایاب و كمیاب مورد نیاز پژوهشگران، یك شبكه بین كتابخانه ای در استان و كشور دایر شده كه از این طریق هر كتابی كه مورد نیاز باشد، قابل دسترسی است.
وی راه اندازی طرح كتاب من و ایجاد ایستگاه های مطالعه در اماكن عمومی، ایستگاه های راه آهن، ترمینال ها، فرودگاه ها را از طرح های بسیار موفق حوزه كتابخوانی عنوان كرد و افزود: این طرح مورد استقبال اهل كتاب قرار گرفته است.
7125/581
تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۰
اروميه - مديركل نهاد كتابخانه هاي آذربايجان غربي گفت: هم اكنون هفت باب كتابخانه در سطح اين استان در دست احداث و تجهيز است.