دكتر علیرضا شهریاری روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران در مشهد افزود: از این میزان بدهی 140 میلیارد ریال مربوط به بیمه خدمات درمانی، 100 میلیارد ریال مربوط به بیمه تامین اجتماعی و بقیه مربوط به بیمه های نیروهای مسلح است.
وی اظهار داشت: در طول سال گذشته هزینه های درمانی در كشور 400 هزار میلیارد ریال بوده است كه 150 هزار میلیارد ریال از این میزان را بیمه ها پرداخت كرده و 250 هزار میلیارد ریال از جیب مردم پرداخت شده است.
وی خاطر نشان كرد: بر طبق قانون مجلس شواری اسلامی بیمه ها باید ظرف مدت 15 روز 60 درصد مطالبات داروخانه ها و مراكز درمانی را پرداخت كنند در حالی كه حدود چهار تا شش ماه است كه بیمه ها هیچ پولی را به مراكز درمانی پرداخت نكرده اند.
شهریاری با بیان اینكه نرخ دارو 30 تا 100 درصد در طول چند ماه گذشته افزایش قیمت داشته است، افزود: هزینه اختلاف افزایش قیمت دارو را مردم می پردازند و بیمه ها این افزایش قیمت را تقبل نمی كنند.
رییس انجمن داروسازان خراسان رضوی خاطر نشان كرد: این در حالی است كه بر طبق برنامه پنجم توسعه مردم باید 30 درصد هزینه ها را پرداخت كنند درحالی كه اكنون مردم بین 70 تا 80 درصد هزینه های درمان را پرداخت می كنند.
وی تاكید كرد: از دولت انتظار داریم هر چه سریع تر در خصوص امور سلامت مردم و نارسایی دارو چاره اندیشی كند.
به گفته وی، پرداخت مطالبات داروخانه ها از سوی بیمه ها ، در اختیار قرار دادن ارز لازم برای شركت های داروسازی و ترخیص داروهای وارداتی از گمرك از جمله اقداماتی است كه هر چه سریع تر باید انجام شود.
وی با بیان اینكه داروخانه داران دیگر توان خرید دارو را ندارند، افزود: بدهی های طولانی مدت بیمه ها از سویی و شرط شركت های دارویی برای فروش دارو به ازای دریافت پول نقد و یا چك یك ماهه داروخانه ها را با چالش های جدی مواجه ساخته است.
نایب رییس انجمن داروسازان كشور در پایان گفت: اگر بیمه ها بدهی خود را پرداخت نكنند در طول روزهای آتی ، داروخانه داران مجبور به دریافت پول نقد از بیماران هستند و مابقی را مردم باید از بیمه ها طلب كنند.
7487/659
تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۵:۲۵
مشهد- رييس انجمن داروسازان خراسان رضوي گفت: هم اكنون سازمان هاي بيمه گر به ميزان 280 ميليارد ريال به داروخانه هاي استان بدهكار هستند.