به گزارش روز پنجشنبه خبرنگار ایرنا، خشكسالی و برداشتهای بیرویه آب به ویژه در بخش كشاورزی در سه دهه گذشته، سطح ایستایی آب دشت كاشان را 120 متر پایینتر برده است.
همچنین عمق چاههای آب دشت كاشان از 70 متر در سال 56 به 180 متر در حال حاضر رسیده و از سطح 200 متر به پایینتر هیچ منبع آبی وجود ندارد و این مهم بیانگر آن است كه از سفره آبخیز كاشان هر آنچه در توان بوده استفاده شده و در چنین وضعیتی منابع آب كاشان آخرین نفسهای خود را میكشد.
در حالی، آورد حوزه آب كاشان 400 میلیون مترمكعب است كه 440 میلیون مترمكعب برداشت آب از این حوزه در 20 سال گذشته تاكنون موجب افت سطح آب و فرونشست دشت كاشان شده است.
آلودگی منابع آب كاشان نیز مهمترین مشكلی است كه افت سطح ایستایی به همراه داشته و این معدود منابع را نیز از دسترس خارج میكند.
مدیرعامل شركت آب و فاضلاب كاشان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، وضعیت آب این منطقه را نگران كننده دانست و گفت: كل تولید آب فعلی این شركت حدود یك هزار و 150 لیتر بر ثانیه است كه با ادامه روند مصرف كنونی قطعا با قطعی آب مواجه خواهیم شد.
'محمد رضا اسدی' ، مدیریت مصرف را تنها راهكار خروج از بحران كنونی عنوان كرد و افزود: با بروز بحران آب در كاشان، چاره كار فقط محدودیت برخی مشتركان پرمصرف صنعتی و عمومی است.
وی گفت: حدود سه درصد از منابع آبیاری فضای سبز شهری از محل آب شهری است كه با اعمال محدودیت در آن، بخشی از كمبود را جبران كرده ایم.
وی خاطرنشان كرد: با این وجود برای جلوگیری از قطعی و جیره بندی آب در كاشان مجبور به كاهش فشار در بازه زمانی سه ساعته از 18 الی 21 شده ایم و این مهم باعث شده است، شهروندان تماس های بسیاری در این ساعات با سامانه 122 شركت آبفا برقرار و از كاهش فشار آب گلایه كرده اند.
اسدی با بیان این مطلب كه بیش از 80 درصد تولید آب كاشان از محل منابع زیرزمینی و بیشترین آلودگی از محل فاضلاب شهری نیز در این زمینه رخ داده است، افزود: از منابع تولید آب كاشان طی 10 سال گذشته 15 حلقه چاه با ظرفیت مجموع بیش از150 لیتر بر ثانیه از مدار خارج شده و ادامه این روند می تواند خسارات جبران ناپذیری به شبكه تامین آب شرب منطقه وارد كند.
وی با اشاره به ضرورت اجرای سریع تر شبكه فاضلاب شهر كاشان، كیفت آب این شهر را مطلوب ارزیابی كرد و گفت: استاندارد شاخص كیفیت شیمیایی آب (EC) یك هزار و 500 واحد است كه خوشبختانه این شاخص هم اكنون به حدود یك هزار واحد رسیده است.
مدیرعامل شركت آب و فاضلاب كاشان با انتقاد از وضعیت مصرف آب در بخش كشاورزی این شهرستان، سهم برداشت آب شرب از منابع این منطقه را 6 درصد اعلام كرد و افزود: بیش از 90 درصد از كل منابع آب زیرزمینی دشت كاشان به مصارف كشاورزی اختصاص دارد كه از این میزان فقط 30 درصد بازدهی مطلوب دارد و بقیه آن اتلاف می شود.
وی، با اشاره به این مطلب كه دشت كاشان با هفت هزار كیلومترمربع وسعت از سال 1358 به عنوان دشت بحرانی اعلام شده است، یادآور شد: در این مدت نباید مجوز حفر چاه جدید صادر می شد اما بطور قطع چاه های غیرمجاز حفر شده اند و وضعیت بحرانی امروز هم شاهد این ادعاست.
اسدی همچنین وضعیت بهداشتی مراكز عرضه آب تصویه را نگران كننده دانست و تصریح كرد: فروش آب در این مراكز باید زیر نظر كارشناسان مدیریت شود، اما متاسفانه نظارت دقیقی وجود ندارد.
وی تاكید كرد: نظارت در این مراكز باید به صورت روزانه انجام شود چون اگر رسیدگی دقیق و مستمر در این اماكن نباشد، آب تولیدی كه با عنوان تصفیه به شهروندان عرضه می شود، می تواند سم مهلكی باشد كه سلامت جامعه را به خطر می اندازد.
گزارش از: سعید شاداب
562
تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۰
كاشان- كاشان از جمله شهرستان هاي كشور است كه به لحاظ منابع آبي به عنوان منطقه بحراني كشور ثبت شده و وضعيت آن به گونه اي است كه اگر اقدام عاجلي انجام نشود، ميتواند پايداري اين شهرستان تاريخي را در عرض خطر جدي قرار دهد.