رییس اداره حفاظت محیط زیست نیكشهر درباره این خرس منحصر بفرد به خبرنگار ایرنا گفت: خرس سیاه كه در گویش مردم بلوچ با نام های 'مَم' و 'هرس' شناخته می شود با جثه ای كوچكتر از خرس قهوهای دارای گوشهایی به نسبت بزرگتر، موهای بلند و سیاه داشته و در وسط سینه لكه سفیدی به شكل 7 دارد.
'حسن كیخا' اظهار داشت: طول سر و تنه خرس بلوچی 120 تا 180 سانتیمتر، دم 7 تا 10 سانتیمتر، ارتفاع 90 سانتیمتر و وزن آن متناسب با جنس و سن 50 تا 170 كیلوگرم است.
وی گفت: رویشگاههای پراكنده درختچه داز و زیتون واقع در بلوچستان شامل مناطق كوهستانی مهرستان، نیكشهر، قصرقند، لاشار، آهوران و رشتهكوه بیرك از مهمترین مناطق زندگی خرس سیاه بلوچی است.
وی با بیان اینكه خرس سیاه بلوچی شبگرد است، بیان داشت: معمولاً خرس سیاه در اواخر غروب فعالیت خود را شروع می كند و قبل از روشن شدن هوا دوباره به لانه برمیگردد.
كیخا گفت: خرس یا مم به نحو بسیار ماهرانهای از درختان خصوصا نخل به ارتفاع بیش از 20 متر بالا میرود و از خرما نیز تغذیه می كند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان نیكشهر گفت: خرس سیاه به صورت انفرادی و معمولا در غارها یا حفرههایی كه در اثر ریختن صخرهها به وجود آمده لانه ساخته و زندگی میكند.
كیخا افزود: حالت تهاجمی خرس سیاه بلوچی از گونه قهوهای بیشتر بوده و نداشتن خواب زمستانی از ویژگیهای آن است، مم معمولاً در اواخر تابستان جفت گیری میكند و پس از حدود هفت ماه دو توله میزاید، چشمهای بچه خرس بعد از یك هفته باز میشود، دوره شیرخواری آن سه ماه و نیم طول كشیده و تا دو یا سه سالگی با مادر میماند.
وی با بیان اینكه گاهی اوقات مادر با دو سری بچه خرس مشاهده میشود، اظهار داشت: طول عمر مم حدود 25 سال است و علاوه بر مواد گیاهی، از حیوانات و حشرات، مهرهداران كوچك، نوزاد پستانداران و گاهی اوقات دام اهلی تغذیه میكند.
7306/2729
تاریخ انتشار: ۵ مرداد ۱۳۹۲ - ۲۲:۲۵
نيكشهر، زاهدان - خرس سياه بلوچي كه شهرستان كوهستاني نيكشهر در جنوب سيستان و بلوچستان يكي از زيستگاه هاي اصلي آن محسوب مي شود، بر خلاف ديگر همنوعان خود خواب زمستاني ندارد.