تهران- سازمان بهداشت جهاني بتازگي فهرست 10 عامل اصلي مرگ و مير در سال 2011 را منتشر كرد كه بيماري هاي قلبي- عروقي در صدراين جدول قرار دارد.

به گزارش روز یكشنبه گروه اخبار علمی ایرنا سازمان بهداشت جهانی گزارش داد: 55 میلیون نفر در سال 2011 جان خود را از دست داده اند و بیماری های غیرواگیردار، علت دو سوم از مرگ و میرها در جهان هستند.

در میان آن ها بیماری های قلبی- عروقی (بیماری های ایسكمیك قلبی و سكته مغزی) با بیش از 13 میلیون قربانی در جهان در صدر بیماری های كشنده قرار دارند.

در كشورهای پیشرفته، سالمندان بالای 70 سال بیش از دیگران در خطر ابتلا به این بیماری ها از جمله بیماری های قلبی- عروقی، سرطان و دیابت قرار دارند.

در مقابل در كشورهای فقیر، 40% مرگ و میر مربوط به كودكان كمتر از 10 سال است و تنها 20% از سالمندان بالای 70 سال در خطر ابتلا به بیماری های مرگ بار قرار دارند.

علت اصلی مرگ و میر در این كشورها، بیماری های عفونی مثل اسهال، عفونت های تنفسی، ایدز، مالاریا، و سل است. عوارض زایمان و نوزادان نارس نیز از دیگر خطرات عمده سلامت در این منطقه از جهان است.

بین سال های 2010 و 2011 این وضعیت تغییر چندانی نداشته است.

به گزارش سازمان بهداشت جهانی 10 بیماری كشنده در سال 2011 به ترتیب ذیل است:

بیماری های قلبی- عروقی، عفونت های تنفسی، بیماری های مزمن ریه، اسهال و ایدز، سرطان (ریه- نای و نایژه)، دیابت، تصادفات جاده ای و عوارض زایمان.

هرچند بیماری سل، در فهرست 10 بیماری كشنده دنیا قرار ندارد اما نباید خطر آن را فراموش كرد.افزایش حوادث جاده ای نسبت به سال 2010 نیز باعث شد این عامل مرگ بار یك پله صعود كند و در جایگاه نهم قرار گیرد.

علمی(6)**م.پ**1599