تهران - پژوهشگاه صنعت نفت با بومي سازي دانش فني طراحي پايه پالايشگاه نفت و ميعانات گازي توانست اين فرآيند را در پالايشگاه هاي كشور به طور كامل و بدون نياز به تكنولوژي خارجي، اجرايي كند.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، رییس پژوهشكده توسعه فناوری های پالایش پژوهشگاه صنعت نفت اضافه كرد: پژوهشگاه صنعت نفت به فناوری بومی طراحی پایه پالایشگاه نفت و میعانات گازی و اجرای موفقیت آمیز آن دست یافته است.

'منصور بزمی' یادآورشد: پژوهشگاه صنعت نفت از حدود 10 سال پیش در قالب طرح‌های پنج‏ساله وزارت نفت پروژه‌های پژوهشی فراوانی را در زمینه طراحی پایه واحدهای فرآیندی پالایشگاه‌های نفت و میعانات گازی انجام داده و هم اكنون به فناوری بومی طراحی پایه پالایشگاه نفت و میعانات گازی دست یافته است.

رییس پژوهشكده توسعه فناوری های پالایش پژوهشگاه صنعت نفت با بیان اینكه طراحی پایه پالایشگاه نفت و میعانات گازی بومی مطابق با آخرین استانداردهای جهانی است، گفت: محصولات‏ این پالایشگاه ها در مقایسه با محصولات دیگر پالایشگاه‌ها، از نظر كیفیت و تطابق با استانداردهای زیست‏محیطی برتری‌های قابل‏قبولی دارند.

بزمی به سوابق اجرای طراحی پایه پالایشگاه نفت و میعانات گازی پژوهشگاه صنعت نفت اشاره كرد و گفت: اولین واحد صنعتی طراحی پایه پالایشگاه نفت و میعانات گازی در پتروشیمی خارگ برای واحدهای پروپان و بوتان به ترتیب با ظرفیت 500 و 500 تن در روز و برای واحدهای نفتا به میزان 4000 بشكه در روز راه‌اندازی و نصب شد.

به گفته وی طراحی پایه واحد تصفیه گازوییل با ظرفیت 72 هزار بشكه در روز برای پالایشگاه شهریار تبریز در سال 1389 و طراحی پایه تمامی واحدهای مركاپتان‏زدایی از معاینات گازی فازهای 2، 3، 4، 5، 9، 10 در پژوهشگاه صنعت نفت انجام شده‏است.

بزمی تصریح كرد: به ‏زودی واحدهای مركاپتان‌زدایی ازمیعانات گازی منطقه پارس جنوبی با ظرفیت 80 هزار بشكه در روز نیز در فازهای 4 و 5 عملیاتی خواهند شد.

بزمی با بیان اینكه واحدهای تصفیه پروپان، بوتان و نفتای پتروشیمی خارگ در سال 1388 با دانش فنی بومی ایرانی و به كمك كارشناسان پژوهشگاه صنعت نفت راه‌اندازی شده اند و از آن زمان تاكنون بی‏وقفه در حال فعالیت هستند، گفت: واحد ایزومریزاسیون پالایشگاه اراك نیزدر سال 1390 و واحد تولید پنتان كرمانشاه نیز از جمله واحدهای صنعتی محسوب می شود كه براساس دانش فنی پژوهشگاه صنعت نفت نصب و راه‌اندازی شده است.

بر پایه گزارش شركت ملی نفت ایران، رییس پژوهشكده توسعه فناوری های پالایش، صرفه‌جویی را یكی دیگر از مزیت های طراحی پایه پالایشگاه نفت و میعانات گازی توسط متخصصان كشور اعلام و تصریح كرد: اكنون تمام طراحی‏های پایه، تفضیلی و مهندسی بدون ارزبری انجام می شود و به استفاده از تكنولوژی خارجی نیاز نیست؛ این در حالی است كه در شرایط كنونی كشور و به دلیل تحریم، هزینه‌های این كارها می‌توانند چندین برابر شرایط معمول جهانی باشد.

اقتصام(1)**9189**1601**