به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین سید احمد موسوی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران افزود: هم اكنون هفت میلیون و 500 هزار ایرانی در نوبت اعزام به عمره مفرده و یك میلیون و 400 هزار نفر نیز در نوبت اعزام به حج تمتع قرار دارند.
** سهمیه عمره زوج های جوان حذف نشده است؛
حجت الاسلام موسوی همچنین درباره سهمیه عمره زوج های جوان گفت: سهمیه زوج های جوان حذف نشده است و در مصوبه شورای عالی حج وجود دارد و با آغاز مرحله جدید اعزام های عمره از دی ماه امسال، این مساله مجددا در شورای عالی حج مورد بررسی قرار می گیرد.
وی تصریح كرد: البته اولویت اصلی سازمان حج و زیارت در حج و عمره، اعزام افراد دارای فیش های اعزام و همچنین كسانی كه سال ها در نوبت اعزام بوده اند،است.
موسوی از پرداخت بدهی 160 میلیون دلاری شركت های سعودی و عراقی در عتبات و عمره مفرده خبر داد و گفت: از این مبلغ 100 میلیون دلار مربوط به شركت های عراقی و 60 میلیون دلار نیز مربوط به شركت های سعودی در عمره بود.
وی با بیان اینكه سازمان حج و زیارت در بحث تمتع هیچ بدهی به شركت های سعودی ندارد افزود: هم اكنون بدهی سازمان حج به شركت های سعودی و عراقی در سه بخش حج، عمره و عتبات صفر است.
** سهمیه عمره دستگاه های دولتی صفر شد
رییس سازمان حج و زیارت با بیان اینكه در ابتدای حضورش در سازمان حج، بیش از 100 دستگاه و نهاد دولتی سهمیه عمره داشته اند گفت: در طول یكسال گذشته، سهمیه دستگاه ها و نهادهای دولتی در عمره صفر شد و به مردم اختصاص یافت.
حجت الاسلام موسوی اضافه كرد: البته طبق مصوبه شورای عالی حج، خانواده های شاهد و ایثارگر، دانشجویان و طلاب همچنان در عملیات عمره دارای سهمیه هستند.
رییس سازمان حج و زیارت ادامه داد: همچنین این اختیار به رییس سازمان حج داده شده كه به نخبگان و مدال آوران نیز سهمیه اعزام به عمره اختصاص دهد.
** كاهش 300 پزشك در حج امسال
حجت الاسلام موسوی همچنین درباره نحوه حضور پزشكان در حج امسال گفت: تعداد پزشكان در حج امسال حدود 300 نفر كاهش یافته است و بجای پزشك كاروان، پزشك مجموعه در حج امسال حضور خواهد داشت.
رییس سازمان حج و زیارت افزود: در سال های گذشته هر كاروان در یك منطقه ساكن می شد اما امسال سیستم اسكان تمامی كاروان ها هتلی شده است به طوری كه هر 12 یا 13 كاروان در یك هتل مستقر هستند.
وی اضافه كرد: پیش از این از اتاق استراحت پزشكان در محل اقامت زائران ایرانی به عنوان مطب استفاده می شد و به همین دلیل حجاج اگر هنگام استراحت یا ساعت خواب پزشك مشكلی داشتند به وی مراجعه نمی كردند اما امسال به تناسب تعداد كاروان های حاضر در هر هتل، یك تا چند مطب در هتل ها ایجاد شده و چهار تا پنج پزشك نیز به صورت شبانه روزی و نوبتی به زائران خدمت رسانی می كنند.
رییس سازمان حج و زیارت ادامه داد: علاوه بر مطب پزشكان در هتل ها، بیمارستان های مركز پزشكی حج و زیارت نیز در صورت لزوم به زائران ایرانی خدمت رسانی می كنند و همچنین طبق قراردادهای امضا شده، بیمارستان های سعودی نیز موظف هستند به صورت 24 ساعته به زائران ایرانی خدمات لازم را ارایه دهند.
حجت الاسلام موسوی تاكید كرد: وقتی عربستان سعودی طبق قراردادهای امضا شده موظف است به زائران ایرانی خدمت رسانی كند و بابت آن هزینه دریافت می كند چرا باید استفاده نكنیم.
** اضافه شدن یك عامل اجرایی مساوی با كسر 16 میلیون تومان از هر زائر؛
رییس سازمان حج و زیارت همچنین درباره كاهش عوامل اجرایی از جمله مدیران كاروان ها گفت: پیش از این تمام بار كاروان ها بر دوش مدیر كاروان بود اما امسال وظایف مدیران كاروان ها به مدیران مجموعه ها كه در هتل ها مستقر هستند گذاشته شده است.
حجت الاسلام موسوی در ادامه به عملیات اعزام زائران ایرانی به عمره 92-91 اشاره كرد و گفت: خوشبختانه بر خلاف تصور همگان، عمره امسال با موفقیت انجام و با شركت های سعودی طرف قرار داد در عمره تسویه حساب شد.
وی یادآور شد: در عمره سال گذشته 60 میلیون دلار بدهی به شركت های سعودی داشتیم كه در عمره امسال این بدهی پرداخت و تسویه حساب شد.
رییس سازمان حج و زیارت گفت: در ابتدای عمره امسال به دلیل مشكلات موجود و نوسانات ارزی پیش بینی می كردیم بتوانیم حداكثر 400 هزار زائر ایرانی به عمره اعزام كنیم اما بدون اینكه سامانه صدور روادید زائران ایرانی بسته شود موفق شدیم با افزایش 115 هزار نقری، 515 هزار نفر را به زیارت خانه خدا در قالب عمره مفرده اعزام كنیم.
حجت الاسلام موسوی یادآور شد: در مجموع عمره 92-91، 44 هتل در مدینه منوره و 30 هتل در مكه مكرمه شامل 13 هزار و 600 اتاق برای زائران ایرانی اجاره شد.
** هزینه هر زائر ایرانی حج امسال سه هزار و 961 دلار؛
رییس سازمان حج و زیارت در ادامه درباره قیمت حج امسال گفت: از همان ابتدا سازمان حج و زیارت اعلام كرد كه در قیمت گذاری حج امسال سعی می كند به رغم وجود تورم هزینه ها از سال گذشته بیشتر نباشد اما وقتی دلار از یك هزار و 250 تومان به دو هزار و 600 تومان افزایش می یابد سازمان حج و زیارت چكار می تواند انجام دهد؟
وی هزینه حج امسال برای هز زائر ایرانی را سه هزار و 961 دلار عنوان كرد.
حجت الاسلام موسوی ادامه داد: با توجه به كاهش 20 درصدی تعداد زائران باید قیمت ها نیز حداقل 20 درصد افزایش پیدا می كرد اما موفق شدیم قیمت ها را ثابت نگه داریم.
رییس سازمان حج و زیارت افزود: قول تخفیفی كه به زائران داده بودیم همچنان باقی است و بلیط هواپیما را از عربستان سعودی كمتر گرفتیم.
** بیش از 20 درصد هتل های حج حدف شدند؛
رییس سازمان حج و زیارت در ادامه به مشكلات پیش آمده در برنامه ریزی حج امسال اشاره كرد و گفت: حج امسال سه مرتبه برنامه ریزی و كاروان بندی شد كه بار نخست بر اساس سهمیه 75 هزار نفری و مرتبه دوم با افزایش پنج هزار نفری سهمیه ایران بر اساس اعزام 80 هزار زائر ایرانی به سرزمین وحی برنامه ریزی ها صورت گرفت.
حجت الاسلام موسوی ادامه داد: در هنگام ثبت نام زائران ایرانی در كاروان ها بر اساس سهمیه 80 هزار نفری، وقتی تعداد ثبت نام كنندگان به یك عدد مشخصی رسید، خواستم سامانه ثبت نام به صورت موقت متوقف شود كه چند روز بعد از توقف ثبت نام، عربستان سعودی اعلام كرد به دلیل آماده نشدن پروژه توسعه مسجدالحرام، كشورهای اسلامی موظف هستند 20 درصد سهمیه خود را كاهش دهند.
وی یادآور شد: اگر تمام 80 هزار نفر ثبت نام كرده بودند باید 15 هزار نفر از ثبت نام كنندگان حذف می شدند كه مشكلات بسیاری را ایجاد می كرد و خوشبختانه به رغم كاهش صورت گرفته، هیچ یك از ثبت نام كنندگان حج امسال حذف نخواهند شد.
رییس سازمان حج و زیارت افزود: با كاهش 20 درصدی صورت گرفته از سوی عربستان، مجبور هستیم 20 درصد از هتل های خود را كه بر اساس سهمیه 80 هزار نفری اجاره كردیم حذف كنیم و در این راستا برخی هتل های درجه دوم و سوم حذف شدند.
حجت الاسلام موسوی ادامه داد: با حذف هتل های یاد شده، زائرانی كه از هتل درجه دوم به درجه سوم انتقال یافتند، مابه التفاوت قیمت هتل را از سازمان حج و زیارت دریافت می كنند و زائرانی كه از هتل های درجه سوم به هتل های درجه دوم انتقال یافته اند، موظف به پرداخت مابه التفاوت به سازمان حج هستند.
وی با بیان اینكه هنوز 5 درصد هتل هایی كه باید كاهش یابد هنوز مشخص نشده افزود: اگر از طریق این كاهش ها مبلغی اضافه بیاید به حساب زائران واریز یا هزینه هایی مثل قربانی از این پول كسر می شود.
** پرداخت بدهی 100 میلیون دلاری شركت های عراقی؛
رییس سازمان حج و زیارت در ادامه از پرداخت بدهی 100 میلیون دلاری شركت های عراقی ارایه دهنده خدمات به زائران ایرانی عتبات عالیات خبر داد و گفت: در حالی كه در ابتدای امر برخی دوستان به دلیل بدهی های یاد شده خواستار توقف اعزام زائران ایرانی به عتبات بودند اما موفق شدیم ضمن پرداخت بدهی ها، یك میلیون و 100 هزار زائر ایرانی را در طول یكسال گذشته به زیارت عتبات عالیات اعزام كنیم.
اجتمام(4)**9140**1569
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۱
تهران – رييس سازمان حج و زيارت گفت: هم اكنون هشت ميليون و 900 هزار ايراني در نوبت اعزام به حج تمتع و عمره مفرده هستند.