اصفهان - كارشناس مسوول بيماريهاي قلب و عروقي استان اصفهان گفت: عوامل اجتماعي، محيطي و رفتاري از جمله عوامل موثر در ابتلا به بيماريهاي غيرواگير به ويژه بيماريهاي قلبي و عروقي است.

به گزارش ایرنا، دكتر 'رامش حسین خانی' روز چهارشنبه در دومین نشست آموزشی نقشه جامع سلامت استان باموضوع 'پیشگیری و كنترل بیماریهای قلبی وعروقی' افزود:كم تحركی،تغذیه نامناسب، مصرف دخانیات و استرس در كنار تغییر شیوه زندگی، شهرنشینی و صنعتی شدن جوامع موجب شیوع بیماریهای غیرواگیر در جامعه شده است.

وی بیماری قلبی و عروقی، دیابت، سرطان و بیماریهای مزمن گوارشی از جمله آسم و برونشیت را از جمله بیماریهای غیرواگیر شایع برشمرد و گفت: در این میان بیماریهای قلبی و عروقی به دلیل اولین علت مرگ و میر در جامعه در اولویت اول قرار دارد.

كارشناس مسوول بیماریهای قلب و عروقی استان اصفهان افزود: به همین علت در نقشه جامع سلامت استان، بیماریهای قلبی و عروقی در اولویت اول قرار گرفته است.

دكتر حسین خانی خاطرنشان كرد: در استان اصفهان 45 درصد مرگ و میرها مربوط به بیماریهای قلبی و عروقی است.

این پزشك عمومی افزود: برخی عوامل خطر غیرقابل اصلاح هستند كه با فرد به دنیا آمده ولی با اصلاح شیوه زندگی تاثیر آنها كم می شود.

وی این عوامل را شامل سن، جنس، سابقه فامیلی و افرادی كه حداقل یكی از اعضای درجه یك خانواده آنها بیماریهای غیرواگیر دارند عنوان كرد.

وی با بیان اینكه برخی عوامل خطر قابل اصلاح هستند گفت: این عوامل شامل تغذیه نامناسب، اضافه وزن و چاقی، استرس، مصرف دخانیات، فشارخون بالا و مواردی از این قبیل می باشد.

دكتر حسین خانی افزود: مصرف روزانه پنج وعده میوه و سبزی، شش گرم نمك در روز، سه تا پنج روز در هفته ورزش با شدت متوسط در پیشگیری از ابتلا به بیماریهای غیرواگیر موثر است.

وی مداخله صنایع مواد غذایی در رعایت میزان مصرف نمك در تهیه كنسروها، بیسكوئیت ها، آب، مواد لبنی و دیگر خوراكی ها و همچنین توجه مردم به برچسب مواد غذایی روی بسته های خوراكی را از دیگر راههای پیشگیری از این بیماریها برشمرد.

وی از جمله اهداف نقشه جامع سلامت استان را بهبود تغذیه، كاهش میزان مصرف نمك، افزایش فعالیت های بدنی، كاهش مصرف دخانیان، كاهش اضافه وزن و چتفی، كاهش شیوع افزایش فشارخون، دیابت و آلاینده های هوا عنوان كرد.

پ/510/1042