همدان- برپایی نمایشگاه های تخصصی كشاورزی ، افزایش سطح دانش كشاورزان، ارتقا سطح كیفی و كمی محصولات و كاهش قیمت تمام شده برای بهره وران را به دنبال خواهد شد.

به گزارش ایرنا دهمین نمایشگاه بین المللی كشاورزی، ماشین آلات، نهاده‌ها، سیستم آبیاری، كشت گلخانه ای و هشتمین نمایشگاه صنعت مرغداری و دامپروری و شیلات در هفته اخیر با حضور 104 شركت داخلی و 12 نمایندگی خارجی از كشورهای اروپایی و آسیایی در همدان برگزار شد و بسیاری از فعالان عرصه كشاورزی و دامداری را از استان همدان و سایر استان های همجوار به بازدید از آن ترغیب كرد.

مدیركل نمایشگاه های بین المللی استان همدان در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: شركت كنندگان در این نمایشگاه تولیدات خود را در زمینه های ماشین آلات و ادوات كشاورزی و باغبانی ، تجهیزات آزمایشگاهی ، نهاده های كشاورزی، سیستم های آبیاری، كشت های گلخانه ای، سازه ها وتاسیسات گلخانه ای، مكانیزاسیون كشاورزی و شركتهای بازرگانی در معرض دید عموم قرار دادند.

'علیرضا بیاناتی' اضافه كرد:برگزاری نمایشگاه های تخصصی كشاورزی برای فعالان این عرصه مفید بوده و به بهبود تولیدات آنان منجر خواهد شد.

نماینده كشاورزان همدان در خانه كشاورز نیز در گفت و گو با ایرنا تصریح كرد: امسال شاهد حضور شركت های جدیدتر و محصولات به روزتری در نمایشگاه تخصصی كشاورزی بودیم.

'ابوالقاسم سوزنچی' با اشاره به اینكه ماشین آلات خوبی در این نمایشگاه عرضه شد، گفت: كشاورزان استان همدان نیاز اساسی به ماشین آلات صنعتی برای كشاورزی خود دارند اما نقدینگی لازم را برای تهیه این گونه تجهیزات ندارند.

رییس كمیسسیون كشاورزی اتاق بازرگانی همدان ادامه داد: بنابراین اگر محصولات این نمایشگاه با 10 الی 20 درصد تخفیف ارایه شود و بانك ها به كمك كشاورزان برای تأمین نقدینگی آنان برای خرید ماشین آلات صنعتی بیایند تأثیر نمایشگاه بر كشاورزی استان بیشتر مشهود خواهد بود.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد كشاورزی استان همدان نیز در در گفت و گو با ایرنا گفت: یكی از بزرگترین مزایای برگزاری دهمین نمایشگاه بین المللی كشاورزی، ماشین آلات، نهاده‌ها، سیستم آبیاری، كشت گلخانه ای و هشتمین نمایشگاه صنعت مرغداری و دامپروری و شیلات افزایش اطلاعات كشاورزان و بهره برداران از ساخت ماشین آلات صنعتی و علم روز دنیا است.

'محمدنظرپور' افزود: این قبیل نمایشگاه ها باعث آشنایی كشاورزان و دامپروران با یافته های علمی روز دنیا برای تولید بهینه و كاهش هزینه های تولید محصولات كشاورزی و دامداری می گردد.

وی درباره چگونگی انتخاب شركت های حاضر در نمایشگاه همدان گفت: در طول یك سال اقدامات و تولیدات شركت‌های مختلف فعال در حوزه های مربوط با موضوع نمایشگاه بررسی و با سنجش كیفیت محصول آن ها، برای شركت در نمایشگاه انتخاب می شوند.

نظرپور تصریح كرد: این كار باعث افزایش اعتماد كشاورزان ودامداران به شركت های تولیدی شده و از میزان ریسك آنان به میزان قابل توجهی می كاهد و دیگر نیازی به آزمون و خطا توسط تولیدكنندگان نخواهد بود.

مدیر امور زراعت سازمان جهادكشاورزی استان همدان نیز به ایرنا گفت: نمایشگاه تخصصی كشاورزی و دامپروری و صنعت های وابسته به آن یكی از شاخص ترین نمایشگاه های استان همدان در سطح استان و كشور محسوب می شود.

'شهرام پرورش' با اشاره به این كه كشور ایران در بخش نهاده های دامی، ماشین آلات كشاورزی و مكانیزاسیون در حال توسعه است، گفت: برگزاری این گونه نمایشگاه ها برای زارعان ما بسیار مفید و باعث ارتقا سطح دانش و اطلاعات فنی كشاورزان می شود.

وی تصریح كرد: تنها كشاورزان و تولید كنندگان همدانی از این نمایشگاه منتفع نشده و از استان های همجوار نیز بازدیدكنندگان بسیاری به دهمین نمایشگاه كشاورزی مراجعه كرده اند.

مدیر امور زراعت جهاد كشاورزی استان همدان تشریح كرد: حسن بزرگ دیگر این نمایشگاه وجود كارگاه های جانبی بود كه توسط اساتید برجسته برای تولید كنندگان محصولات دامی و كشاورزی برگزار گردید.

پرورش توسعه محصول سالم را محور دیگر برگزاری نمایشگاه امسال دانست و گفت: شركت هایی كه در این نمایشگاه شركت كردند موفق به تولید كودهای غیر شیمیایی برای توسعه محصول سالم گردیده اند.

نماینده سازمان جهاد كشاورزی همدان در برگزاری دهمین نمایشگاه بین المللی كشاورزی، ماشین آلات، نهاده‌ها، سیستم آبیاری، كشت گلخانه ای و هشتمین نمایشگاه صنعت مرغداری و دامپروری و شیلات نیز در گفت و گو با ایرنا گفت: در نمایشگاه امسال 10 واحد از نمایندگان شركت های خارجی فعال در عرصه كشاورزی و دامپروروی از 12 كشور خارجی شركت كردند.

'داریوش سرحدی' افزود: نمایندگان كشورهای تركیه، ایتالیا، اسپانیا، آلمان، دانمارك، سوئد، چین، بلژیك، تایوان، فرانسه، ژاپن و لهستان در نمایشگاه امسال حضور داشتند.

وی ادامه داد: از 18 استان كشور شامل استان های تهران، همدان، فارس، خراسان رضوی، اصفهان، آذربایجانشرقی، آذربایجان غربی، مركزی زنجان، قزوین، مازندران، كردستان، چهارمحال و بختیاری، گلستان، البرز، خوزستان، كرمانشاه و یزد نیز در این نمایشگاه شركت كردند.

سرپرست اداره تنظیم بازار سازمان جهاد كشاورزی استان همدان تصریح كرد: شركت های شایسته بسیاری وجود دارند كه با حضور خود می توانستند بر غنای بیشتر نمایشگاه بیافزایند اما به دلیل كمبود فضای فیزیكی این امكان میسر نشد.

سرحدی تصریح كرد: در كنار نمایشگاه پنج كارگاه آموزشی با عنوان كارگروه های تخصصی كشاورزی، صنعتی، روش های نوین آبیاری، ضدعفونی كردن سالن های پرورش مرغی و گوشتی و كارگروه تولید و میزان مصرف خوراك طیور برگزار شد.

وی گفت: مقام های كشوری و مسوولان دیگر استان های كشور از این نمایشگاه دیدار و از نزدیك با روند برگزاری آن آشنا شدند.

576