به گزارش خبرنگار ایرنا، دكتر ' جمشید كرمانچی ' دوشنبه شب در همایش استانی آشنایی با استانداردهای بیمارستان های دوستدار ایمنی در ساری افزود: ایمنی بیمار در بیمارستان های دوستدار ایمنی یك اولویت راهبردی است.
وی بیان داشت: مدیران بیمارستان ها به منظور بهبود فرهنگ ایمنی بیمار، عوامل خطر در سیستم را شناسایی و پیگیری كنند تا تهدیدها به فرصتی برای افزایش رضایتمندی و ایمنی بیماران تبدیل شود.
او با اشاره به اینكه از 20 استاندارد الزامی در مراكز درمانی، حاكمیت و رهبری از امتیاز بالاتری برخوردار است، افزود: این امر نشان دهنده توحه رئیس و مدیر مراكز درمانی به اجرای استانداردهای ایمنی بیمار است.
معاون فنی دفتر مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت گفت: برنامه ریزی و خط مشی های سالانه ، نظارت و شناسایی عوامل تهدید كننده، تجهیزات،معرفی مسوول ایمنی و آموزش های لازم از بخش های اصلی حاكمیت بالینی و بهبود كیفیت محسوب می شود.
وی افزود: بیمارستان های دوستدار ایمنی بیمار از داده های جمع آوری شده به منظور بهبود ایمنی ارائه خدمات استفاده می كنند و دارای وسایل و تجهیزات ضروری با كاركرد مناسب به منظور ارائه خدمات هستند.
او ادامه داد: این بیمارستان ها به منظور تامین ایمنی بیشتر برای بیماران، در تمامی نوبت های كاری، كاركنان فنی و با مهارت های لازم را به كار می گیرند.
دكتر كرمانچی با اشاره به اجرای برنامه های حاكمیت بالینی و بهبود كیفیت در مراكز درمانی مازندران در دو سال اخیر، گفت: این امر نشان دهنده توجه به ایمنی بیمار در این استان است.
كارشناس مسوول برنامه های كشوری ایمنی بیمار وزارت بهداشت هم در این همایش بر لزوم وجود خط مشی در مراكز درمانی تاكید كرد و گفت: اجرای خط مشی مطلوب، به ایمنی بیمار می انجامد.
' فرناز مستوفیان ' افزود: خط مشی راهنمای كلی است كه به منظور تعیین مسیر در یك سازمان به كار رفته و در تصمیم گیری ها تاثیرگذار است.
وی دامنه كاربرد وسیع، جامع، به روز و جاری، دارای قابلیت كاربرد مستمر و مفید را از ویژگی های یك خط مشی مطلوب عنوان كرد.
مستوفیان ایمنی بیمار را به عنوان جزیی از مدیریت خطر عنوان كرد و گفت: بنا بر تعریف سازمان جهانی بهداشت، ایمنی بیمار، كاهش میزان خطر توام با مراقبت بهداشتی درمانی به سطحی قابل قبول به منظور پیشگیری از آسیب غیر ضروری به بیمار است.
وی ایجاد فرهنگ ایمن را بستگی به توانایی سازمان در توجه و حمایت از تمامی اعضای تیم سلامت دانست و افزود: وجود رهبری قوی در راس هرم و وجود خط مشی های مرتبط به ایمنی بیمار توام با اهداف عملیاتی در ایمنی بیمار موثر است.
این كارشناس بر مدیریت یكپارچه و كنترل عوامل خطرزا تاكید كرد و بیان داشت: این امر به سازمان ها كمك می كند تا با استانداردهای تضمین كننده كنترلی و نیز حاكمیت بالینی ،در رفع خطرات و نیز سایر موارد مدیریتی شریك شوند.
همایش یك روزه استانی آشنایی با استانداردهای بیمارستان های دوستدار ایمنی در جهت بهبود كیفیت و ایمنی بیمار با حضور مدیران و كارشناسان ستادی و بیمارستانی در ستاد مركزی دانشگاه علوم پرشكی مازندران برگزار شد. ك/3
7330/1654
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۵
ساری - معاون فنی دفتر مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشكی با بیان اینكه تعدد موارد خطرزا، ضریب ایجاد خطر در مراكز درمانی را افزایش می دهد گفت: ایمنی بیمار در اولویت نظام سلامت قرار دارد.