به گزارش ايرنا، سخنگوي وزارت امور خارجه چين روز جمعه در نشست خبري روزانه با اعلام اين مطلب گفت كه اين نشست روز 29 اوت (7 شهريور) درپكن برگزار مي شود.
' هونگ لي' افزود: اين نشست به مناسبت دهمين سالگرد شكل گيري همكاري هاي راهبردي بين چين و كشورهاي عضو آسه آن برگزاري مي شود.
وي گفت: براي گراميداشت اين مناسبت 'وانگ ايي' وزير امور خارجه چين همتايان خود از10 كشور عضو اتحاديه جنوب شرق آسيا و دبيركل آن را به پكن دعوت خواهد كرد.
اين سخنگو تاكيد كرد: دستور كار اين نشست ' تعميق مشاركت راهبردي چين و آسه آن' است .
معاون وزير بازرگاني چين اخيرا در اظهاراتي پيش بيني كرد ارزش تجارت بين كشورش و آسه آن تا سال 2015 به 500 ميليارد دلار برسد.
اين مقام چيني گفت: همكاري اقتصادي و تجاري چين و اتحاديه كشورهاي جنوب شرق آسيا طي يك دهه پس از برقراري روابط مشاركتي و راهبردي با سرعت توسعه يافته است.
'گائو ين' با اشاره به روند كنوني ميزان تجارت دو طرف و رشد سالانه به طور متوسط 22 درصد، افزود: تجارت دو طرف در سال 2015 به 500 ميليارد دلار خواهد رسيد.
ارزش تجارت چين و آسه آن درسال 2002 ميلادي 54 ميليارد و 767ميليون دلار بودكه درسال گذشته به 400ميليارد و 100ميليون دلار رسيد.
به گزارش اداره آمار چين، در شش ماه اول سال جاري ميلادي ارزش تجاري طرفين به 210ميليارد و 560 ميليون دلار بالغ شد كه در مقايسه با دوره مشابه سال گذشته 2/12 درصد افزايش يافته است.
چين بزرگترين شريك تجاري اتحاديه كشورهاي جنوب شرق آسيا محسوب مي شود.
با اين حال اين همه ماجرا نيست زير بين چين و آسه آن اختلاف هايي نيز وجود دارد و آمريكا نيز در آن مداخله جويي مي كند.
به عنوان مثال نشست سران اتحاديه كشورهاي جنوب شرق آسيا و چين در سال گذشته براي ايجاد جامعه اقتصادي بدون نتيجه در كامبوج پايان يافت.
به رغم اينكه يكي از اساسي ترين اهداف كشورهاي آ سه آن در اين نشست ايجاد جامعه اقتصادي تا سال 2015 ميلادي عنوان شده بود، اما آنان نتوانستند در اين خصوص دستاورد قابل توجهي داشته باشند.
ورود كشورهاي ديگر خارج از منطقه به مسايل فيمابين از جمله تلاش هاي واشنگتن براي نفوذ در تصميم گيري ها مانع از رسيدن به اهداف اقتصادي آ سه آن شد.
اختلافهاي منطقه اي از جمله منازعات سرزميني ميان چين با برخي كشورهاي آسياي شرقي چون ژاپن و فيليپين موجب شده تا نشست هاي آ سه آن بتدريج به محلي براي طرح اين منازعات منطقه اي تبديل شود.
اگرچه چين پيش از نشست كامبوج هشدار داده بود نبايد اجلاس را به مسايل ارضي مرتبط كرد، اما ژاپني ها در اين فرصت بارها اين مساله را طرح كردند و حتي از كشورهاي آ سه آن دعوت كردند دراين زمينه مقابل چين بايستند.
اختلافها دراين اجلاس تا جايي رسيد كه روزنامه ' گلوبال تايمز ' چاپ پكن نوشت: نبايد اجازه داد آسياي شرقي به يك خاورميانه ديگر تبديل شود.
روزنامه ' مردم ' ارگان حزب حاكم چين نيز نوشت:نشست سران آ سه آن به اهدافش نرسيد و اختلاف هاي منطقه اي و فشارهاي بيگانگان آن را منحرف كرد.
برخي كارشناسان مي گويند اگرچه موضوع اساسي امروز جهان اقتصاد است اما كشورهاي آسياي شرقي و از جمله 10 عضو آ سه آن بيش از آنكه بر بحران اقتصادي متمركز شوند درگير منازعات منطقه اي شده اند و اين همان راهبردي است كه واشنگتن براي نفوذ خود در آسيا و اقيانوس آرام مدت هاست دنبال مي كند.
آساق ** 275 **
تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۲
پكن - ' وانگ ايي ' وزيرامور خارجه چين همتايان خود در اتحاديه كشورهاي جنوب شرق آسيا (آسه آن) را به نشست ويژه در پكن دعوت كرده است .