تهران-كارگردان فیلم سینمایی «هیس دخترها فریاد نمی زنند» گفت كه فیلمساز نمی تواند نسبت به اتفاقات رخ داده در جامعه خود بی تفاوت باشد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، «پوران درخشنده» در برنامه تلویزیونی هفت كه اختصاص به بررسی مسایل روز سینمای ایران دارد افزود: منتقدان تاثیر بسزایی در یك اثر سینمایی می توانند داشته باشند و وقتی یك منتقد معتبر اثری را نقد می كند ما می توانیم راهمان را بهتر پیدا كنیم.

وی با یادآوری اینكه برخی منتقدنما هستند توضیح داد: اینكه شخصی به رنگ یا حالت دوربین در جایی اشاره می كند نامش نقد نیست.

كارگردان فیلم «هیس دخترها فریاد نمی زنند» توضیح داد:داوران در سی و یكمین جشنواره فیلم فجر نگاه خود را به این اثرداشتند كه برای من قابل احترام است اما این پرسش اصلی مطرح است كه چگونه فیلمی را كه مردم می پسندند داوران نمی پسندند؟

درخشنده تاكید كرد: وقتی معضلی در یك جامعه در حال شكل گرفتن است فیلمساز نمی تواند نسبت به آن بی تفاوت باشد و مگر ما می توانیم درقبال اتفاقات اجتماعی سكوت كنیم؟

به گفته وی، فیلمسازان باید از مردم زمانه خود جلوتر باشند و تولید فیلم هیس برای درخشنده یك تكلیف بوده است.

كارگردان فیلم سینمایی «پرنده كوچك خوشبختی» درباره انتخاب مدیر در سینما نیز گفت: مدیر سینمایی باید وسعت دید نسبت به هنر و سینما و تئاتر داشته باشد و حضور یك سینماگر در این جایگاه همانگونه كه دیدیم پاسخ خوبی نداشت.

درخشنده توضیح داد: امیدوارم با حضور مدیر جدید، سینما به وحدت برسد و او به وحدت دوباره سینماگران بی اندیشد.

وی همچنین از وضعیت توزیع بین المللی فیلم های ایرانی گلایه كرد و گفت كه سینمای ایران در بخش توزیع خارجی كار نكرده و این پرسش مطرح است كه چرا فیلم های ما با وجود حرف های گفتنی، نمی تواند ارز آوری داشته باشد؟

این كارگردان گفت كه ما مشتركات بسیاری با دیگر كشورها داریم و امیدوارم از این ظرفیت موجود به درستی استفاده شود.



**جامعه سوپراستار ساز نداریم

«شهاب حسینی» بازیگر سینما نیز در برنامه تلویزیونی هفت گفت: بازیگری كاری خدماتی است و این توقع وجود دارد كه بازیگر خدماتی استاندارد را ارایه دهد.

وی یادآور شد: سینمای ایران سینمای پروداكشن نیست و هنر هفتم در كشور ما هویتی انسانی دارد و محوریت آثار ما بازیگر است.

بازیگر فیلم سینمایی «هیس دخترها فریاد نمی زنند» با یادآوری اینكه سینمای ایران معناگرا و اخلاقی است توضیح داد: ما اگر به دنبال سوپر من و اسپایدر من بودیم خیلی فكر نمی كردیم.

حسینی با یادآوری اینكه سینمای ایران استارساز نیست گفت: وقتی می شنوم از عنوان سوپر استار برای شخصی استفاده می شود تعجب می كنم.

وی تاكید كرد: اگر ما جای استارهایی همچون آنتونی كویین و یا مارلون براندو بودیم چه می كردیم؟

وی ادامه داد: الگوهای جامعه را باید به سینما بیاوریم و وقتی دغدغه اجتماع نداشته باشیم این مهم محقق نمی شود.

بازیگر فیلم «جدایی نادر از سیمین» توضیح داد: وقتی در این اثر سینمایی نقشی را ایفا می كردم مصداق آنرا در جامعه می دیدم و چراباید كسی برای امرار معاش با موتور مسافركشی كند؟

حسینی ادامه داد: متاسفانه برخی اوقات بازیگرانی را به آسمان می بریم و عده ای را نیز با مخ به زمین می كوبیم در حالی كه وظیفه رسانه این است كه اگر بازیگری انتخاب اشتباهی داشت با نگاهی تكنیكی، این اشتباه را بررسی كند.

فراهنگ(3)**1983**1010