معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری در نیمه بهمن ماه 85 تشكیل شد؛در احكام رییس جمهوری به معاونین علمی و فناوری در دولت نهم و دهم آمده است كه ماموریت این معاونت شامل «گسترش ارتباط صنعت و دانشگاه»، «گسترش ارتباط دانشگاهها و مراكز آموزش عالی با نیازهای واقعی كشور»، «هدایت و حمایت از پژوهشهای كاربردی ناظر برای رفع مشكلات داخلی» ، «پشتیبانی از نخبگان و فناوران» و «تجمیع تلاشهای علمی كشور» است.
دكتر 'بهزاد قره ریاضی' مدیرگروه فناوری های نو مركز تحقیقات استراتژیك روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار داشت: دنیای امروز هر روز با فناوری های نو روبرو است و كشورهای مختلف باید به دنیای فناوری های جدید توجه خاص داشته باشند.
وی خاطرنشان كرد : ایران نیز در سال های اخیر در بخش های مختلف علمی پیشرفت های چشمگیری داشته است ولی این شتاب علمی نباید مانع توجه مراكز علمی كشور به فناوری های نو وپیشرفت های علمی دیگر كشورها شود بلكه باید نسبت به فناوری های نو دید باز داشت.
مدیرگروه فناوری های نو مركز تحقیقات استراتژیك خاطرنشان كرد: براساس اسناد بالادستی لازم است كه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به مقولاتی همچون مصوبات نظام بیوتكنولوژی و زیست فناوری به طور خاص مهندس ژنتیك، نانوفناوری، فناوری هوافضا و هرآنچه كه به تامین امنیت ارتباطات و اطلاعات، تامین امنیت غذایی و محیط زیست مرتبط باشد، توجه كند.
وی گفت: درحال حاضر علم و فناوری توسط محققان در دانشگاه ها تولید می شود اما توسعه آن ها و اجرایی شدن طرح های پژوهشی و اختصاص اعتبار به آنها برای عملیاتی شدن باید توسط مراكز علمی همچون معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری انجام شود.
'قاسم عموعابدینی' معاون پژوهشی دانشگاه تهران نیز در مورد اولویت های معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری اظهار داشت: اولویت های علمی و فناوری كشور در نقشه جامع علمی كشور، سند توسعه پنج ساله كشور و اسناد بالادستی مشخص شده است و معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری باید براساس این اولویت ها حركت كند و از تمامی ظرفیت های علمی كشوراستفاده كند.
علمی(4)**9190**1581
تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۲ - ۰۹:۵۴
تهران- مدیرگروه فناوری های نو مركز تحقیقات استراتژیك مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: مهمترین وظیفه معاونت علمی و فناوری در دولت یازدهم بستر سازی برای پذیرش علوم و فنون نوین در كشوراست.