به گزارش روز يكشنبه ايرنا به نقل از روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي شهيد صدوقي يزد
ناهيد برخورداري با اشاره به اينكه زرده تخم مرغ يكي از منابع خوب آهن است، ولي آهن آن در مقايسه با آهن هم موجود در گوشت، قابليت جذب كمتري دارد گفت: وجود زرده تخم مرغ در برنامه غذايي كودكان، بخشي از آهن مورد نياز آنها را تأمين ميكند.
وي ادامه داد: براي كودكان از 9 ماهگي تا يك سالگي يك زرده كامل تخم مرغ يك روز در ميان و از دو سالگي به بعد براساس ميل كودك 6-5 تخم مرغ در هفته مجاز است.
اين كارشناس تغذيه افزود: افرادي كه كلسترول خونشان بالا است نبايد مصرف تخم مرغ را قطع كرد و اين افراد ميتوانند دو عدد در هفته دريافت كنند، زيرا با كاهش دريافت كلسترول از طريق غذا، سنتز داخلي كلسترول در بدن افزايش يافته و حتي ممكن است بيشتر از قبل شود.
وي توصيه كرد: به علت كلسترول بالاي زرده تخم مرغ عموما توصيه ميشود دريافت تخم مرغ جهت كاهش غلظت كلسترول سرم و نيز جلوگيري ازبيماري ايسكميك قلبي محدود شود.
اين كارشناس تغذيه با اشاره به اين كه دليل اجباري براي حذف تخم مرغ از رژيم غذايي وجودندارد گفت: تخم مرغ حاوي تركيبات شيميايي مهمي است كه در بدن نقش حياتي ايفا ميكند.
وي ادامه داد: پروتئينهاي منشا تخم مرغ خاصيت چسبندگي داشته، منجربه رشد فيبروبلاستهاي پوست انسان ميشود كه در پوست اطفال به مقدار زياد وجود داشته و احتمالا نرمي پوست را سبب ميشود.
اين كارشناس تغذيه تصريح كرد: پوسته تخم مرغ به عنوان يك منبع رژيمي كلسيم مورد توجه است. كلسيم پوسته تخم مرغ به عنوان اتصال دهنده فسفات خوراكي نيز مورد استفاده و بررسي قرار گرفته است.
وي با بيان اينكه تاكنون جهت درمان افزايش فسفر خون در بيماران همودياليزي، كربنات كلسيم به
عنوان اتصال دهنده فسفات خوراكي بيشترين كاربرد را داشته است افزود: اما نتايج اين پژوهش نشان دادكه در مقايسه با كربنات كلسيم پوسته تخم مرغ كارآيي بيشتري دارد. ك/1
7546/1968
تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۰
يزد-يك كارشناس تغذيه در يزد توصيه كرد: در بزرگسالان مصرف حداكثر دو تا سه عدد تخم مرغ در هفته مانعي ندارد و در صورت تمايل به مصرف بيشتر تخم مرغ بهتر است از سفيده تخم مرغ استفاده شود.