به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، سرلشگر شهید منصور ستاری 29 اردیبهشت ماه 1327 در قریه ولی آباد ورامین در خانواده ای مذهبی دیده به جهان گشود.
پدرش، مرحوم حاج حسن مردی فاضل، ادیب و شاعر بود، این شهید وارسته دوران ابتدایی را در مدرسه ولی آباد ورامین و دوران متوسطه را در قریه «پوئینك» ورامین به پایان رساند.
وی در طول دوران تحصیل، همواره یكی از شاگردان ممتاز كلاس به شمار می رفت.
شهید ستاری در مقام بندگی انسانی مؤمن و متفكر، در مقام سخن وری ادیبی دانش پژوه، در مقام هنرمندی نقاشی زبردست، در مقام فرزندی شخصی مطیع و برای مادر باعث افتخار و در مقام سرپرستی، نه تنها پدری مهربان برای فرزندان خود كه مشهور به همای سعادت برای فرزندان یتیم بود.
وی، پس از اخذ مدرك دیپلم متوسطه در سال 1345 وارد دانشكده افسری شد و پس از پایان دوره سه ساله دانشكده به درجه ستوان دومی نایل شد.
شهید ستاری در سال 1350 برای طی دوره رادار كنترل به كشور آمریكا اعزام و با سپری كردن دوره ای یك ساله در سال 1351به عنوان افسر كنترل شكاری در تیپ دفاع هوایی نیروی هوایی مشغول به كار شد.
سرلشگر شهید ستاری با شروع جنگ تحمیلی طرح های نوین و مبتكرانه ای از خود نشان داد و به دلیل فعالیت بیش از حدی كه در ارایه این طرح از خود نشان داد در سال 1362 به سمت معاون عملیاتی فرماندهی پدافند هوایی نیروی هوایی ارتش منصوب شد.
طرح ها و روش های پیشنهادی وی بسیار منطقی، عملی، كاربردی و مؤثر بود، از این رو در سال 1364به عنوان معاون طرح و برنامه نیروی هوایی ارتش برگزیده شد و به دلیل كاردانی و شایستگی كه در شخصیت این شهید وجود داشت، در بهمن ماه سال 1365 به درجه سرهنگی به فرماندهی نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران نائل شد و تا هنگام شهادت پرافتخارش در این سمت انجام وظیفه كرد.
وی با تلاش روزافزون و ظرفیت فكری والا به این نیرو نظام و قوام بیشتری بخشید و آن را بیش از پیش به مرز خودكفایی رساند.
بسیاری از طرح ها و پروژه های این مرد ارزنده شاید در دنیا كم نظیر باشد؛ از جمله طرح های مبتكرانه اش ایجاد شبكه نوین و به هم تنیده پدافند هوایی كشور متشكل از رادار، سیستم های موشكی و توپخانه زمین به هوا و هواپیماهای تجسس و رهگیر است.
با مدیریت و نظارت عالی شهید ستاری، توانایی شبكه آفندی و پدافندی نیروی هوایی كه در حین جنگ تحمیلی، افزایش قابل ملاحظه ای یافت و نیروی هوایی با تكیه بر این شبكه توانست علاوه بر آنكه صیانت هوایی كشور را كامل كند، آسیب پذیری نیروی هوایی دشمن بعثی را بیشتر كند و راه های نفوذ بر آسمان عراق را افزایش دهد.از اساسی ترین اقدامات این فرمانده دلسوز افزایش ظرفیت فنی، به ویژه ایجاد بنیان های صنعتی و مدرن نیروی هوایی برای ساخت هواپیما و تعمیرات اساسی وهمه جانبه بود؛ محصول چنین اقداماتی، ساخت هواپیمای آموزشی و پشتیبانی سبك پرستو با ظرفیت 4 نفر است.
این شهید با ایجاد محیط مناسب برای تفكر و نوآوری امكان حداكثر مشاركت پرسنل نیروی هوایی را در بالاترین رده تعمیرات و نگهداری تمامی تجهیزات و دستگاه های بسیار مدرن و فنی نیروی هوایی ارتش فراهم كرد.
نوسازی شبكه تداركاتی و افزایش توان لجستیكی این نیرو، افزایش امكانات نوسازی و بهسازی مهندسی نیروی هوایی ارتش، افزایش چندین برابر كارآیی بهداشتی و درمانی نیروی هوایی پس از راه اندازی مجتمع آموزشی ـ پزشكی و درمانی نیرو نمونه هایی چند از این تغییر است.
بیمارستان 750 تختخوابی و قابل توسعه به هزار تختخوابی مركزی همراه با مركز پاتولوژی و دانشكده پرستاری آن مجهز به مدرن ترین سیستم های بیمارستانی و تحقیقاتی و آموزشی،
ایجاد موسسات علمی و دانشگاهی بسیار پیشرفته دانشگاه هوافضا و دانشكده پرواز نیز، نشانه هایی از تفكر و فعالیت
گسترده آن زنده یاد است.
پرسنل آزاده نیروی هوایی هرگز تاكید شهید ستاری را بر اینكه «ایرانی علاوه بر آن كه نسبت به ملل غربی و دنیای پیشرفته، هیچ كم و كسری از نظر استعداد و نبوغ ندارد بلكه در بسیاری از موارد باهوش تر و بااستعدادتر نیز است»، فراموش نخواهند كرد.
شهید ستاری در عمل و با همكاری، همدلی و بیش از آن با ایثار و فداكاری افراد نیروی هوایی این مهم را به اثبات رساند كه با اتكال به خداوند قادر متعال و در سایه سعی و همت و با فراگیری دانش و بیش از همه با خودباوری و اعتماد به نفس می توان بر مشكلات غلبه كرد و صعب العبورترین و ناهموارترین مسیر را بر تعالی كشور، هموار ساخت.
سرلشگر ستاری در نیمه دی ماه 1373 به همراه چند تن از مسوولان نیروی هوایی در مسیر بازگشت از كیش به تهران، تصمیم به شركت در مراسم فارغالتحصیلی گروهی از دانشجویان دوره خلبانی در پایگاه هوایی شهید بابایی اصفهان گرفتند و در این مراسم شركت كردند. آنان پس از اقامت دو ساعته در اصفهان عازم تهران شدند كه در مسیر بازگشت هواپیما دچار سانحه شد و سقوط كرد.
در این حادثه، شش سردار نیروی هوایی ارتش به همراه سرلشگر ستاری و شش تن از خدمه پروازی به درجه رفیع شهادت نائل شدند.
سیام**9103**1336
تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۲
تهران- سرلشگر شهید «منصور ستاری» نابغه ای فراموش نشدنی در تاریخ نیروی هوایی و پدافند هوایی است و پرسنل این نیرو، شهید ستاری را بیش از هر عاملی باعث تحول فكری خود و یادآور تحول از ناباوری ها به «خودباوری و خوداتكایی» می دانند.