'عباس رجایی' روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: مشاركت آگاهانه وبرنامه محور ایران در تولید غذای حلال سیاستی استراتژیك و مهم است كه نباید از آن غفلت شود.
وی اظهار كرد: در چند دهه اخیر برخی كشورها نظیر آلمان، چین، ژاپن ، فرانسه و اتریش بازار تولیدو تامین غذای حلال را در دست گرفته اند وایران با ظرفیت های عالی در حوزه محصولات كشاورزی نباید در این زمینه عقب بماند.
وی عنوان كرد: ایران ظرفیت كسب درآمد 20 میلیارد دلاری از محل صادرات غذای حلال و محصولات كشاورزی را داراست ولی درحال حاضر درآمد كشور از این محل كمتر از چهار میلیارد دلار است.
رییس فراكسیون صنایع غذایی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان كرد: تثبیت قدرت و جایگاه ایران در منطقه با دستیابی به سطح مناسب اشتغال و تقویت زیرساخت های درآمدزا محقق می شود كه حوزه غذای حلال و صنایع تبدیلی نوین بخش مهمی دربهثمر رسیدن این مقصودو به حداقل رساندن ضایعات این بخش است.
نماینده مردم اراك، كمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان كرد: تكمیل چرخه تولید زنجیره غذایی با مبنای روشهای نوین و با هدف اشتغالزایی مولد ورونق صنایع تبدیلی رویكرد برنامه چهارم و پنجم توسعه بوده كه متاسفانه سقف انتظارات در این حوزه محقق نشده است.
رجایی اظهار كرد: درحال حاضر در صنایع لبنی كشور طرفیت های صنایع تبدیلی و فرآوری دو برابرظرفیت تولید است درحالیكه در برخی بخش های دیگر خام فروشی وسیاست های نادرست درنرخ گذاری و انبارداری ضربه های سنگین به بهره برداران می زند.
رجایی عنوان كرد: در برنامه چهارم توسعه كشور 10 درصد منابع حساب ذخیره ارزی در توسعه صنایع تبدیلی وغذایی هدفگذاری شده بود كه كمتر از یك درصد آن محقق شد.
وی عنوان كرد: در برنامه پنجم توسعه تیز حداقل 10 درصد منابع صندوق توسعه ملی به تقویت زیرساخت های صنایع تبدیلی اختصاص یافته كه اگرچه آمار دقیقی از عملكرد ها وجود ندارد اما شواهد حاكی از آن است كه این منابع در سال های 90 و 91 در اختیار تولیدكنندگان قرار گرفته است.
رییس كمیسیون كشاورزی، آب و منابع طبیعی استان مركزی خاطرنشان كرد: اگرچه ضریب خودكفایی كشور در حوزه محصولات غذایی و كالاهای اساسی خانوار 95 درصد اعلام شده اما با توجه به میزان محصولات وارداتی براورد میشود این ضریب برای كشور در حد 75 درصد باشد.
رجایی عنوان كرد: پارسال 12 میلیون دلار واردات محصولات كشاورزی ونهاده های دام و طیور در كشور انجام شده و امسال نیز براورد می شود كه واردات این حوزه به 14 میلیارد دلار برسد.
وی عنوان كرد: برنامه های قوی و كاربردی در حوزه امنیت غذایی بخشی مهم از قدرت نرم جمهوری اسلامی است و امید است كه دولت یازدهم با سیاست های هوشمندانه و پشتكار عملیاتی بستر مناسبی را برای تامین غذای كافی و حلال با قیمت خرید مناسب ومنطبق با استانداردهای روز برای مصرف كشور و مردم جهان فراهم آورد.ك/3
560/556
تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۹
اراك - رییس كمیسیون كشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس گفت: سهم جهانی جمهوری اسلامی ایران در تولید و تامین غذای حلال به عنوان برنامه ای راهبردی نیازمند توجه برنامه ریزی است.