دكتر حسن عبدالله زاده درآستانه روز بهورز طي گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: بهورزان از بين داوطلبين روستايي داراي مدرك تحصيلي ديپلم يا فوق ديپلم پذيرش مي شوند كه پس از گذراندن دوره هاي آموزشي تئوري، عملي و كارورزي در خانه هاي بهداشت مشغول فعاليت مي شوند.
وي مراقبت هاي بهداشتي بهورزان را در حوزه هاي بهبود وضعيت غذا و تغذيه، تامين آب آشاميدني سالم و بهداشت محيط، ايمن سازي عليه بيماريهاي عفوني، سلامت مادر و كودك، درمان مناسب بيماريها و پيشگيري ازحوادث، خدمات بهداشت روان، بهداشت دهان و دندان و سلامت سالمندان عنوان كرد.
وي با اشاره به دستاوردهاي بهورزان در خراسان رضوي گفت: طبق آخرين بررسي هاي انجام شده از سال 1368 تاكنون، با اقدامات بهورزان ارتقاي سلامت روستائيان در بخش هاي مختلف افزايش چشمگيري داشته است.
به گفته وي، كاهش زايمان هاي انجام شده در شرايط غير بهداشتي از 35 به 3/0 درصد در روستاهاي استان و افزايش ميزان زايمان هاي انجام شده در بيمارستان ها از 33 به 98 درصد از جمله اقداماتي است كه آموزش ها و مراقبت هاي بهورزان نقش مهمي در ارتقاي آنها داشته است.
عبدالله زاده گفت: كاهش ميزان مرگ و مير كودكان زير يك سال از 62 به 16 در يك هزار تولد زنده و كاهش ميزان مرگ و مير مادران باردار از 58 به 26 در صد هزار تولد زنده از جمله دستاوردهاي بهورزان در خراسان رضوي بوده است.
12 شهريور روز بهورز نامگذاري شده است./3
7487 /664
تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۹
مشهد- كارشناس مسوول آموزش بهورزي خراسان رضوي گفت: هم اكنون يك هزار و 300 بهورز در خانه هاي بهداشت زير پوشش دانشگاه علوم پزشكي مشهد در استان خراسان رضوي مراقبت هاي بهداشتي را به روستائيان ارائه مي كنند.