اهواز-يك متخصص زنان و زايمان گفت: مسموميت بارداري در مرحله خفيف قابل درمان است اما اگر به مرحله شديد برسد تنها راه حل، خارج كردن جنين و ختم حاملگي است.

دكتر 'عبدالمجيد باور' چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهارداشت: معمولا مسموميت بارداري در ابتدا خفيف بوده و در صورت عدم درمان به نوع شديد تبديل مي‌شود كه اگر فرم شديد آن مورد درمان قرار نگيرد مي‌تواند موجب به كما رفتن مادر شود.

وي درباره مسموميت بارداري و علايم آن تصريح كرد: مسموميت بارداري در زنان باردار با علايمي مانند فشار خون، ورم اندام‌ها به خصوص پا، وجود پروتئين در ادرار و در مراحل پيشرفته‌تر با تهوع و سرگيجه ظاهر مي شود.

دكتر باور فشارخون 14روي 9 را از علايم مسموميت بارداري خفيف اعلام كرد و افزود: اگر فشار خون زن باردار حدودا 14 روي 9 باشد و يا نسبت به حالت هميشگي، فشار خون وي، 3 عدد بالاتر رود در صورتي كه اين علامت با ورم و وجود پروتئين در ادرار همراه باشد، شروع مسموميت بارداري خفيف را نشان مي‌دهد.

اين متخصص زنان و زايمان ادامه داد: مسموميت شديد حالتي است كه فشار انقباظي بالاي 15 و يا فشار خون انبساطي پايين 11 باشد.

وي گفت: اگر مسموميت بارداري با تشنج همراه شود به آن اكلامپسي مي‌گويند كه خطرناك‌ترين مرحله مسموميت بارداري است چرا كه در نتيجه آن، تست‌هاي كبدي مختل شده، پلاكت پايين آمده و زندگي مادر را در خطر قرار مي‌گيرد.

دكتر باور درباره تاثير مسموميت بارداري بر جنين اظهارداشت: نوع خفيف مسموميت بارداري براي جنين خطرناك نيست اما نوع شديد آن با تاثير بر روي عروق جفت مي‌تواند جنين را دچار مشكل كرده و يا رشد آن را با اختلال رو به رو كند.

اين متخصص زنان و زايمان اضافه كرد: مسموميت بارداري مشكل شايعي نبوده و زمينه ايجاد آن به عواملي مانند سن مادر (سن خيلي پايين يا خيلي بالا)، چاقي مادر و يا ايجاد اضافه وزن زياد در ايام بارداري و زمينه فشار خون در مادر بستگي دارد.

وي به مادران باردار توصيه كرد: مسموميت بارداري در مرحله خفيف بار رژيم‌هاي غذايي و آزمايش‌هاي پيوسته قابل درمان است و تنها بايد نمك را در رژيم بارداري محدود كرده و كربوهيدرات و ساير مواد چاق‌كننده را كم كنند.

7157/642