تاریخ انتشار: ۱۵ شهریور ۱۳۹۲ - ۰۸:۵۵

تهران -میزبان المپیك 2020 شنبه در صدو بیست و پنجمین گنگره كمیته بین المللی المپیك در شهر بوینوس آیرس پایتخت آرژانتین انتخاب می شود.

به گزارش ایرنا، سه شهر استانبول تركیه، مادرید اسپانیا و توكیو ژاپن نامزدهای برگزاری این بازی ها هستند.

میزبان پس از رأی گیری محرمانه از اعضای كمیته بین المللی المپیك انتخاب می شود.

این رأی گیری حداكثر در 2 دور برگزار می شود و در هر دور شهری كه كمترین رأی را بیاورد حذف خواهد شد.

كمیته بین المللی المپیك 103 عضو دارد. ژاك روگ رییس این كمیته تصمیم گرفته كه در رأی گیری شركت نكند در حالیكه اعضایی كه از هر یك از سه شهر میزبان هستند تا زمانی كه شهر آنها حذف نشده باشد، حق رأی دادن ندارند.

از اسپانیا سه نفر و از هر یك از كشورهای ژاپن و تركیه یك نفر عضو IOC هستند.

در دور اول 97 نفر مجاز به شركت در رأی گیری هستند كه در این صورت شهری كه حداقل 49 رأی را به دست بیاورد، انتخاب می شود. اگر رأی گیری به دور دوم كشیده شود، عضو یا اعضای كشور حذف شده در دور نخست می توانند در رأی گیری شركت كنند.

پیش از آغاز رأی گیری هر یك از نامزدها 45 دقیقه فرصت خواهند داشت به معرفی خود بپردازند. 15 دقیقه نیز به پرسش و پاسخ اختصاص داده خواهد شد.

در برنامه معرفی شهرها ابتدا استانبول است، سپس توكیو و در آخر مادرید.

بعد از رأی گیری روگ پاكت مهر شده را باز و نام شهر برنده را اعلام خواهد كرد.

اما هر یك از سه نامزد میزبانی المپیك 2020 ویژگی هایی به شرح زیر دارند:



** استانبول تركیه

جمعیت: 13 میلیون

سابقه میزبانی المپیك: ندارد

پیشنهادهای قبلی برای میزبانی المپیك: چهار بار برای بازی های 2000، 2004، 2008 و 2012

سرپرست كمیته پیشنهاد میزبانی: حسن آرات

تعداد ورزشگاه ها: 38 ورزشگاه كه 70 درصد از این تعداد هنوز ساخته نشده است. 6 ورزشگاه نیز موقتی خواهد بود و بعد از پایان بازی ها برچیده خواهد شد.

بودجه كمیته برگزاری: 2.9 میلیارد دلار

بودجه تأسیسات زیربنایی: 19.8 میلیارد دلار

حمایت عمومی: 83 درصد در استانبول، 76 درصد در دیگر شهرهای تركیه

زمان برگزاری المپیك: 7 تا 23 اوت

شعار: پلی به دو قاره

نقاط قوت: چشم انداز برگزاری المپیك در منطقه ای جدید و نسبتا مسلمان برای اولین بار، نماد برگزاری المپیك در شهری كه رابط بین آسیا و اروپا است، حمایت سیاسی قدرتمند از پیشنهاد میزبانی

نقاط ضعف: اعتراض های علیه دولت در ماه ژوئن و سركوب معترضان توسط پلیس. رسوایی دوپینگ ده ها ورزشكار این كشور، تبانی در فوتبال تركیه، جنگ در مرز سوریه، لایحه مبلغ كلان 19.2 میلیارد دلاری برای ساخت تأسیسات زیر بنایی، نگرانی از ترافیك، یك انتخاب پر خطر دیگر بعد از سوچی و ریودوژانیرو

گزارش كمیته ارزیابی IOC از استانبول: برگزاری المپیك 2020 در استانبول نوید بخش تغییر در تركیه به عنوان اولین كشور مسلمان سكولار خواهد بود كه میزبانی این بازی ها را بر عهده می گیرد.



** مادرید

جمعیت: 3.3 میلیون نفر

سابقه میزبانی المپیك: ندارد اما بارسلونا در سال 1992 میزبان المپیك بود

پیشنهادهای قبلی برای میزبانی المپیك: سه بار برای بازی های 1972، 2012 و 2016

سرپرست كمیته پیشنهاد میزبانی: الخاندرو بلانكو

تعداد ورزشگاه ها، 32 ورزشگاه كه از این تعداد 28 عدد موجود است و هفت ورزشگاه باید ساخته شود.

بودجه كمیته برگزاری: 3.10 میلیارد دلار

بودجه تأسیسات زیربنایی: 1.94 میلیارد دلار

حمایت عمومی: 76 درصد در مادرید، 81 درصد در شهرهای دیگر اسپانیا

زمان برگزاری المپیك: 7 تا 23 اوت

شعار: آینده ای روشن

نقاط قوت: 80 درصد از ورزشگاه ها موجود است، كمترین بودجه عمرانی در بین سه نامزد، طرحی جمع و جور، ارایه سومین پیشنهاد متوالی میزبانی، دارای تجربه در برگزاری رویدادهای بزرگ، نفوذ خوآن آنتونیو سامارانش در كمیته اجرایی IOC، محبوبیت شاهزاده فیلیپ، جلب توجه اعضای IOC پس از ارایه برنامه های میزبانی مادرید در ماه ژوئن.

نقاط ضعف: بحران اقتصادی اسپانیا شامل ركورد اقتصادی و 27 درصد بیكاری، اتهام رسوایی فساد به ماریانو راخوی نخست وزیر اسپانیا، پرونده های متعدد دوپینگ، مخالفت برخی كشورهای اروپایی با انتخاب مادرید به دلیل انتخاب یك شهر اروپایی دیگر برای المپیك 2024

گزارش كمیته ارزیابی IOC: مادرید به دلیل دارا بودن تأسیسات زیر بنایی مدرن می تواند المپیك را با هزینه های پایین برگزار كند.



** توكیو

جمعیت: 13 میلیون

سابقه میزبانی المپیك: برگزاری بازی های 1964

پیشنهادهای قبلی برای میزبانی المپیك: دو بار برای بازی های 1960 و 2016

سرپرست كمیته پیشنهاد میزبانی: تسونكازو تاكدا

تعداد ورزشگاه ها: 36 ورزشگاه كه از این تعداد 16 عدد موجود است، 15 ورزشگاه نیز موقتی خواهد بود و بعد از بازی ها برچیده خواهند شد.

بودجه كمیته برگزاری: 3.42 میلیارد دلار

بودجه تأسیسات زیربنایی: 4.38 میلیارد دلار. توكیو هم اكنون 4.5 میلیارد دلار را به عنوان بودجه ذخیره میزبانی در بانك كناره گذاشته است.

حمایت عمومی: 70 درصد در توكیو، 67 درصد در دیگر شهرهای ژاپن

زمان برگزاری المپیك: 24 ژوییه تا 9 اوت

شعار: فردا را دریابید

نقاط قوت: امن ترین گزینه با كمترین خطر، سیستم حمل و نقل عمومی مدرن، میراث المپیك 1964، عاملی برای كمك به احیای ژاپن بعد از زلزله و سونامی 2011، ورزشگاه های نزدیك به هم، ذخیره 4.5 میلیارد دلار بودجه از هم اكنون، تجربه میزبانی رویدادهای بزرگ، بازار بزرگ رسانه ای برای المپیك، تسونكازو تاكدا سرپرست كمیته پیشنهاد میزبانی از اعضای IOC است. ماساتو میزونو عضو كمیته اجرایی نیز از محبوبیت بالایی در بین اعضای IOC برخوردار است.

نقاط ضعف: ناتوانی توكیو برای توجیه اینكه چرا ژاپن نیاز به برگزاری المپیك دارد. نرخ پایین تأیید عمومی از سه پیشنهاد میزبانی، احتمال وقوع زلزله و سونامی در آینده، نشت آب رادیواكتیو از نیروگاه هسته ای فوكوشیما، اختلاف با چین بر سر جزایر خالی از سكنه، مخالفت برخی كشورهای آسیایی با میزبانی توكیو

گزارش كمیته ارزیابی IOC: توكیو 2020 به دنبال استفاده از قدرت ورزش برای بازگرداندن امید به مردم ژاپن و ارتقاء روحیه، اتحاد و اعتماد ملی به خصوص بعد از زلزله و سونامی مهیب مارس 2011 است.

ورزشی(5)**9126**1440