دكتر 'مسعود فلاحي' روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي ايرنا افزود: هم اكنون در بهترين شرايط نسبت پرستار به ازاي هر تخت بستري در كشور 7/0 ، است.
وي خاطرنشان كرد نسبت پرستار به تخت بستري در شرايط مختلف از جمله بخش داخلي و بخش مراقبت هاي ويژه با يكديگر متفاوت است اما به هرحال مراكز درماني ما با كمبود پرستار مواجه هستند كه البته اين موضوع فقط خاص كشور ما نيست و يك مشكل جهاني است.
فلاحي با بيان اينكه پرستاران به دليل كمبود نيروي انساني با مشكل بازنشستگي هم مواجه هستند، اظهار داشت: طبق قانون، پرستاران با داشتن 20 سال سابقه كار مي توانند بازنشسته شوند اما بيمارستان ها و و روساي دانشگاه هاي علوم پزشكي با بازنشستگي آنان موافقت نمي كنند چراكه نيروي جايگزين اين پرستاران را ندارند.
**رفع كمبود پرستاران در كشور مستلزم تغيير قوانين است
معاون پرستاري وزارت بهداشت، گفت: يكي از راهكارهاي برطرف كردن كمبود پرستار در كشور، تغيير قوانين مربوط به پرستاران است.
فلاحي افزود: به طور مثال ، يك پرستار طي يك نوبت كاري در بيمارستان بايد 175 ساعت در ماه كار كند درحاليكه بسياري از پرستاران به دلايل شرايط زندگي نمي توانند اين ساعات را كار كنند.
وي تصريح كرد اين درحالي است كه اگر قوانين كار پاره وقت داشته باشيم و پرستاران بتوانند در ماه 80 تا 100 ساعت كار كنند ، آن گروه از پرستاران كه به دلايل اين مشكلات كار خود را ترك كرده اند به كار خود بازمي گردند و بخشي از مشكل كمبود پرستاران ما برطرف خواهد شد.
معاون پرستاري وزارت بهداشت، راه اندازي شركت هاي تامين نيروي پرستاري را يكي ديگر از راهكارهاي برطرف كردن كمبود پرستار در كشور عنوان كرد و گفت: اينگونه شركت ها مي توانند در هر زمان كه بيمارستان با مشكل كمبود پرستار مواجه شد، نيروي (نيروهاي پاره وقت) خود را به مراكز درماني بفرستد.
فلاحي افزود: از سوي ديگر بسياري از پرستاراني كه بازنشسته شده اند تمايل به ادامه كار دارند درحاليكه طبق قوانين كشور اين امكان وجود ندارد اما اگر به طور خاص براي پرستاران شرايطي فراهم شود كه پس از بازنشستگي هم با حقوق و مزايا مشغول كار شوند، كمبود پرستار تا حدي جبران خواهد شد.
وي خواستار افزايش ظرفيت پذيرش رشته هاي پرستاري در كشور شد و اظهار داشت: هم اكنون دانشگاه هاي علوم پزشكي كشور در 150 رشته تحصيلي، دانشجو پذيرش مي كنند و مي توان ظرفيت پذيرش دانشجو در برخي رشته ها را كه بازار كار ندارند، كاهش و ظرفيت پذيرش رشته هاي پرستاري را افزايش داد.
فلاحي، همچنين خواستار ارايه مجوز راه اندازي دانشگاه هاي غيرانتفاعي پرستاري توسط اساتيد بازنشسته پرستاري شد و گفت: راه اندازي چنين دانشگاه هايي ، نيروي انساني پرستار در كشور را افزايش خواهد داد.
هم اكنون بيش از 200 هزار پرستار در بيمارستان هاي دولتي و خصوصي مشغول فعاليت هستند.
اجتمام(4)**9185 ** 1569
تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۲ - ۰۹:۵۸
تهران - معاون پرستاري وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با اشاره به كمبود پرستار در كشور ، گفت: استانداردهاي ايران براي نسبت پرستار به ازاي هر تخت 7/1 است اما حقيقت اين است كه اكنون به ازاي هر تخت بستري ، كمتر از يك پرستار وجود دارد.