به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی حج، سید علی ریاض گرمازدگی و ابتلا به ویروس كرونا را از جمله تهدیدات پزشكی حج 92 خواند و افزود: در صورت رعایت توصیه های بهداشتی نگرانی خاصی در زمینه بیماری ویروس كرونا در حج وجود ندارد زیرا این بیماری در برخی از نقاط عربستان بوده و هیچ موردی در شهرهای مكه و مدینه گزارش نشده است.
رییس مركز پزشكی حج و زیارت گفت: این بیماری از یك سرماخوردگی شروع می شود و به بیماریهای تنفسی و در نهایت مرگ می انجامد.
ریاض افزود: زایران به توصیه های پزشكی كه در آموزش های قبل از سفر و در حین سفر داده می شود، با جدیت عمل كنند و در صورت مشاهده هر گونه علائم سرماخوردگی از خود درمانی به طور جد پرهیز و سریعا به پزشك مراجه كنند.
وی همچنین به زائرینی كه به بیماری خاصی مبتلا هستند توصیه كرد تا داروهای مورد نیاز خصوصا داروهای خاصی كه پزشك متخصصشان تجویز كرده است را به اندازه مصرف حداقل یك ماه همراه داشته باشند.
رئیس مركز پزشكی حج و زیارت با اشاره به برنامه ریزی دقیق و اعزام بهترین متخصصین به حج، گفت: عربستان هر ساله ایران را به عنوان توانمندترین، منظم ترین و بهترین تیم پزشكی جهان اسلام در مناسك حج معرفی می كند.
ریاض با اشاره به اینكه برخی كشورهای اسلامی متقاضی الگوی پزشكی جمهوری اسلامی ایران در حج هستند تصریح كرد: نحوه برنامه ریزی، ارائه خدمات پزشكی به زائران و نوع تجهیزات پزشكی جمهوری اسلامی در موسم حج موجب شد تا برخی كشورها الگوی پزشكی ایرانی را مطالبه و از آن برای ارتقاء سلامت حجاج خود استفاده كنند.
وی با اشاره به برنامه های پزشكی در تمتع امسال اظهار داشت: 120 تن دارو، تجهیزات پزشكی و هر آنچه در یك بیمارستان نیاز است به عربستان ارسال شده است.
ریاض افزود: 510 نفر كادر بهداشتی درمانی هم به حج اعزام می شوند كه از این تعداد 280 پزشك عمومی و 230 نفر كادر درمانی هستند.
** اعزام 40 متخصص و فوق تخصص به حج؛
به گفته رئیس مركز پزشكی حج و زیارت ، از تعداد كل كادر درمانی حج امسال، 40 نفر متخصص و فوق تخصص در همه رشته های بیمارستانی هستند كه به ارائه خدمات پزشكی خواهند پرداخت.
ریاض افزود:امسال تعدادی از بانوان پزشك عمومی در كادر پزشكی فعالیت خواهند داشت كه علاوه بر طبابت، برخی خدمات از جمله تزریقات و پانسمان را برای زائران خانم انجام خواهند داد.
وی ادامه داد: همچنین در میان كادر درمانی چند پزشك عرب زبان و انگلیسی زبان وجود دارند تا در صورت لزوم و اعزام بیمار به بیمارستان های سعودی بتوانند مراحل درمانی زائر را پیگیری كنند.
** ایجاد كلینیك تخصصی اورژانس در عرفات؛
رییس مركز پزشكی حج و زیارت ضمن اشاره به راه اندازی 2 بیمارستان در مكه و مدینه،گفت: یك كلینیك تخصصی اورژانس هم برای ارایه خدمات به حجاج ایرانی در صحرای عرفات دائر خواهیم كرد.
** تجویز قرص های كدئین دار در صورت نیاز؛
ریاض همچنین در مورد ممنوعیت برخی داروها افزود: به زائران ایرانی توصیه می شود از به همراه آوردن داروهای كدئین دار، آرامبخش و مخدر به طور جد پرهیز كنند زیرا طبق قوانین عربستان این داروها ممنوع الورود هستند و در صورت مشاهده طبق قوانین عربستان با آنها برخورد می شود.
رییس مركز پزشكی حج و زیارت گفت: در صورتی كه در حج، بیماری به داروهای ذكر شده نیاز پیدا كند كادر پزشكی آن را تجویز خواهند كرد و از این بابت جای نگرانی وجود ندارد.
وی همچنین در خصوص احتمال گرمازدگی به زائران توصیه كرد: حتی المقدور از انجام اعمال در زیر آفتاب مستقیم و گرمای روز خودداری كنند و انجام مناسك خود را به زمان های مناسب تری از شبانه روز كه هوا خنك تراست موكول كننذ تا مشكلی از این بابت هم برای زائرین پیش نیاید.
ریاض توصیه كرد در صورتی كه زائری، بیماری دارد یا خانمی باردار است كه كادر درمانی از آن مطلع نیستند آنرا به پزشك اطلاع دهند تا وی را برای انجام اعمال و بهرمندی از فضای حج كمك كنند و مشكلی برای زائر ایجاد نشود.
اجتمام(1)**9140**
تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۶:۴۱
تهران - رییس مركز پزشكی حج و زیارت اعزام 40 متخصص و فوق تخصص در رشته های مختلف پزشكی و ایجاد كلینیك تخصصی اورژانس در عرفات را از جمله اقدامات مهم پزشكی در حج 92 بیان كرد.