یاسوج - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی یاسوج با تشریح برخی از مهمترین اهداف اجرای طرح پزشك خانواده، گفت: اصلاح روند نظام ارجاع و اجرای عدالت در سلامت عمومی جامعه از مهمترین اجرای این طرح بوده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سید رشید غفاری روز دوشنبه در جمع پزشكان خانواده كهگیلویه وبویراحمد افزود: امروزه به دلیل ارایه خدمات مطلوب بهداشتی و درمانی ، رشد آگاهی ها ، تنظیم صحیح خانواده ازسوی تیم سلامت در روستاها و بسط و گسترش آن در شهرهای استان شاهد بهبود روند بهداشت عمومی جامعه و رشد شاخص های سلامت هستیم.

وی یكی از مهمترین استراتژی برای تامین سلامت عمومی جامعه و اجرای برنامه بیمه سلامت در قالب نظام ارجاع را طرح موفق پزشك خانواده خواند و افزود: در سال های اخیر اجرای موفق این طرح موجب تحولی شگرف در نظام سلامت كشور شده است.

وی گفت: اصلاح نظام سلامت،افزایش پوشش خدمات بهداشتی و درمانی، افزایش پاسخگویی، ارتقای سلامت، افزایش عدالت در بهداشت عمومی، افزایش بهره‌مندی از خدمات سلامت، بالارفتن سطح رضایت مندی و اصلاح فرهنگ دارو نیز از دیگر مزایا و اهداف اساسی در اجرای این طرح عظیم ملی است.

رییس مركز بهداشت كهگیلویه وبویراحمد گفت: یكی از مشكلات اساسی درسیستم نظام ارجاع همواره هجوم بی رویه مردم به سوی پزشكان متخصص بوده است.

وی بیان كرد: با وجود اجرای موفق این طرح در محورهای مختلف اما هنوز دیدگاه و نگرش مردم به سوی پزشكان متخصص بنا به دلایل مختلفی در حال افزایش است.

وی عنوان كرد: نرخ های پایین تعرفه های پزشكی برای پزشكان متخصص به خصوص در سطح استان و شهر یاسوج كه در بسیاری از مواقع این هزینه ها از مراجعه به یك پزشك عمومی نیز پایین تر است یكی از مهمترین دلایل افزایش مراجعه بیماران و افراد به پزشكان متخصص است.

غفاری تصریح كرد: نا آگاهی و وجود این فرهنگ غلط در وجود برخی خانواده ها كه باید برای درمان كوچكترین بیماری به یك پزشك متخصص مراجعه كند نیزاز دیگر عوامل موثر در رعایت نشدن نظام ارجاع و اهمیت ندادن به طرح پزشك خانواده در این استان است.

وی با بیان اینكه باید كاركارشناسی و آسیبشناسی جدی در این زمینه صورت گیرد، اظهار كرد: تصمیم نهایی در خصوص ارجاع بیماران، بر عهده پزشك خانواده بوده و پزشكان متخصص نیز ملزم به ارجاع پس خوراندهای مرتبط برای درج در پرونده سلامت به پزشك عمومی هستند.

غفاری تصریح كرد: بیماران اورژانسی (تصادفات، زایمان)، بیماران خاص روستایی شامل هموفیلی، تالاسمی، دیالیزی، پیوند كلیه و MS نیازی به سیستم ارجاع ندارند.

وی تاكید كرد:: تجویز دارو، آزمایش و رادیولوژی كه در مركز بهداشتی درمانی قابل پذیرش باشد، نیاز به كد ارجاع پزشك خانواده ندارند.

غفاری ادامه داد: هم اكنون در تمامی روستا ها و شهرهای زیر 20 هزار نفر جمعیت كه طرح پزشك خانواده فعال است نظام ارجاع به گونه ای هدفمند و منظم دنبال می شود.

وی تصریح كرد: با بررسی های انجام شده بیش از 90 درصد جمعیت زیر پوشش پزشك خانواده روستایی كه تحت مراققبت های اولیه و خدمات بهداشتی و درمانی تیم سلامت هستند نظام ارجاع را رعایت می كنند.

671/7530