'مسعود نصرتي' در نشست ميراث فرهنگي و گردشگري در فرمانداري دماوند، به پتانسيل ها و قابليت هاي شهرستان با داشتن آثار تاريخي فاخر اشاره كرد و افزود: دماوند يكي از شهرهاي اسطوره اي و تاريخي ايران و استان تهران با داشتن آثاري ارزشمند و شاخص، نيازمند حمايت و توجه بيشتر است.
وي ادامه داد: وجود مسجد جامع دماوند به عنوان نخستين مسجد ساخته شده در ايران، برج يادمان شبلي، ساختمان امامزاده گتمير در شهر آبسرد و ديگر آثار، دماوند را در فهرست شهرهاي داراي بهترين آثار تاريخي كشور قرار داده است.
اين مسوول يكي از نيازهاي كنوني شهر دماوند را ساخت موزه يا استقرار مكاني براي نگه داري آثار تاريخي دماوند ذكر كرد و گفت: در يكي از سفرهاي هيات وزيران به شهرستان دماوند، مصوب شد تا بودجه اي براي احداث موزه در اين منطقه مدنظر گرفته شود كه مكان آن نيز ديده شود، ولي به دليل فرصت كوتاه و طولاني شدن ساخت موزه، مقرر شد تا ساختماني براي ايجاد موزه خريداري شود.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان تهران كاروانسراي جاروالهي را بهترين گزينه براي ايجاد موزه در دماوند ذكر كرد و افزود: اين بنا با داشتن شرايط خاص و ويژه همچون تاريخي بودن، واقع شدن در داخل شهر و ... مورد تاييد قرار گرفت، ولي به دليل جابه جايي در مديريت ها، به فراموشي سپرده شد.
وي بيان كرد: سازمان ميراث فرهنگي به دليل نداشتن بودجه كافي براي خريد اين مكان، نيازمند تعامل و همكاري مسوولان منطقه همچون شهرداري و شوراي شهر است.
نصرتي با بيان اينكه دماوند پتانسيل كافي براي ساخت و ايجاد موزه دارد، بيان كرد: اين كاروانسراي تاريخي در حال تخريب است كه حمايت مسوولان شهر و دولت مي تواند، اين آثار را حفظ كند زيرا دماوند با وجود آنكه شهر كوچكي است ولي به واسطه داشتن آثار تاريخي ارزشمند يك جهان آوازه دارد.
*ايجاد پايگاه تاريخي شهر و كوه دماوند
مديركل ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان تهران افزود: يكي از آثار ارزشمند شهر دماوند، مسجد جامع اين شهر است كه در قرن هاي سه، چهار و 170 سال پيش به علت زلزله تخريب و مرمت شد و امروز نيز با همت سازمان، شبستان بخش زيرزمين آن مورد بازسازي قرار گرفته كه براي حفظ اين مكان نيز نيازمند بودجه است.
وي به ديگر آثار تاريخي اين شهر اشاره كرد و گفت: برج يادمان شبلي از برج هاي تاريخي كشور در دماوند است كه به دليل بي توجهي مورد تخريب قرار گرفته و نيازمند مرمت است.
نصرتي ادامه داد: اين بنا يكي از برج هاي فاخر در بخش آثار تاريخي كشور است كه به دليل نوع ساخت آن، ضد زلزله بود ولي با ساخت و بهسازي هايي كه در اطراف بنا شد، اين آثار تاريخي در حال تخريب شدن است.
اين مسوول به ايجاد پايگاه تاريخي شهر و كوه دماوند اشاره كرد و گفت: اين پايگاه با توجه به نوع پتانسيل هاي دماوند لازم و ضروري است كه مكان آن در كنار برج شبلي مشخص شده كه با اعتبار 500 ميليون ريالي براي تجهيز آن، در آينده اي نزديك آماده مي شود.
وي در ادامه به فراهم سازي زيرساخت هاي لازم در بخش گردشگري دماوند اشاره و اظهار كرد: توجه به زيرساخت هاي گردشگري با حفظ ميراث فرهنگي شهر محقق مي شود و از سوي ديگر حمايت از سرمايه گذاران بخش خصوصي مي تواند در حفظ اين مهم موثر باشد.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان تهران حمايت از سرمايه گذاران بخش خصوصي در ساخت هتل و اقامتگاه براي حفظ بيشتر گردشگر و توريست را در اين شهر ضروري دانست.
تهرام/7246/1457/591
تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۱
دماوند - تهران بزرگ - مديركل ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان تهران گفت: 19 مورد از آثار تاريخي و ميراث فرهنگي شهر دماوند با توجه به فرسوده شدن بنا، نيازمند مرمت فوري است.