از مجموع باغ های سیب سلماس نزدیك به پنج هزار و 900 هكتار بارور و بقیه باغ ها جدیدالاحداث هستند كه ظرف دو یا سه سال آینده این باغ ها نیز به باروری می رسند.
به گزارش جهاد كشاورزی سلماس، باغ های سیب این شهرستان به لحاظ عملكرد در واحد سطح در رتبه اول و به لحاظ حجم تولید در رتبه دوم بعد از شهرستان ارومیه قرار دارد كه نشان دهنده اهمیت این شهرستان در تولید این محصول صنعتی و اقتصادی است.
برداشت سیب در سلماس همه ساله از اوایل مهرماه آغاز می شود و به مدت دو ماه ادامه می یابد.
نزدیك به 80 درصد از سیب های تولیدی سلماس سیب های قرمز و بقیه زرد هستند.
به گفته مدیر جهاد كشاورزی سلماس میزان تولید سیب امسال این شهرستان 220 هزار تن برآورد می شود كه در صورت تحقق، 57 درصد نسبت به تولید سال قبل افزایش دارد.
محمد اخلاقی، مدیریت علمی، استفاده درست از نهاده ها، سمپاشی به موقع، رعایت اصول به زراعی و مبارزه تلفیقی با آفات و بیماری های سیب، هرس به موقع و استفاده از كودهای الی به جای كودهای شیمیایی را از عوامل مهم افزایش كمیت و كیفیت سیب این شهرستان اعلام كرد.
در زمان حاضر شهرستان سلماس دارای 22 واحد سردخانه با ظرفیت كل 57 هزار تن است كه پاسخگوی نیاز باغداران نبوده و بقیه محصول سیب تولیدی به سردخانه های سایر شهرستانها ارسال می شود.
از كل میزان تولید سیب تنها 11 هزار تن مصرف شهرستان بوده و بقیه به استان های تهران، گیلان، مازندران، اصفهان و كرمان صادر می شود.
محصول سیب سلماس در سالهای قبل به كشورهای همجوار صادر می شد ولی در سال جاری با توجه به افزایش تولید جهت عرضه به بازارهای داخلی و خارجی، نیازمند تمهیدات لازم از جمله بازاریابی است.
به گفته باغداران در حال حاضر مشكل عمده باغداران این شهرستان سیب زیردرختی است كه به دلیل نبود واحدهای تبدیلی در دست باغداران باقی می ماند.
محمد پورتقی یكی از باغداران منطقه می گوید: سیب زیر درختی باغهای منطقه به علت نبود كارخانه مجهز به صنایع تبدیلی در این شهرستان در حال از بین رفتن بوده و یا به مصرف حیوانات می رسد.
رضا جهانگیری یكی دیگر از كشاورزان منطقه می گوید: در صورت نبود بازار مناسب برای فروش سیب، باغداران منطقه سلماس زیان هنگفتی را متحمل می شوند.
از باغات شهرستان سلماس 44 هزار تن سیب زیر درختی جمع آوری می شود به مصرف كارخانه های صنایع تبدیلی می رسد.
امسال تنها كارخانه شهد سلماس بعد از ركود چند ساله به همت مسوولان شهرستان با عنوان پاكدیس ارومیه فعالیت خود را آغاز كرده كه قرار است روزانه 200 تن سیب زیر درختی را خریداری و تبدبل كند كه ظرفیت ناچیزی در مقابل سیب زیر درختی سلماس است.
باغداران سلماسی در گفت وگو با خبرنگار ما اظهار امیدواری به اقدامات مسوولان استان و شهرستان می كنند كه با نگاه ویژه ای برای خرید و تبدیل و نگهداری محصول سیب شهرستان زحمات باغداران را ارج نهند.
7127/581/ 1645/537
تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۵
سلماس، ارومیه - شهرستان سلماس با حدود شش هزار و 800 هكتار باغ سیب یكی از قطب های مهم تولید این محصول در آذربایجان غربی است.