شهركرد -آخرین یكشنبه سپتامبر هر سال همزمان با هفتم مهرماه به عنوان روز جهانی قلب نامگذاری شده است تا به مناسبت این روز، مردم دنیا از خطرات بیماری قلبی و سكته به عنوان اولین علت مرگ مطلع شوند.

به گزارش ایرنا، روز جهانی قلب در سال 2000 میلادی پیشنهاد شد تا به مناسبت این روز، مردم دنیا از خطرات بیماری قلبی و سكته مغزی به عنوان اولین علت مرگ انسان ها مطلع شوند، بر این اساسا و طبق آمارها، سالانه 17 میلیون و 300 هزار نفر از مردم دنیا از بیماری های قلبی آسیب می بینند و این امار نیز رو به افزایش است.

' همواره در جاده قلب سالم حركت كنید' به عنوان شعار روز جهانی قلب در سال 2013 انتخاب شده است و این شعار به اهمیت پیشگیری و كنترل بیماری قلبی عروقی با رویكرد به دوران زندگی و تاكید بر زنان و كودكان می پردازد.

به اذعان پزشكان و متخصصان، بیماری قلبی عروقی می تواند بر روی تمامی افراد از هر گروه سنی و جمعیتی نظیر زنان و كودكان تاثیر گذارد و بر همین اساس، فدراسیون جهانی قلب همراه با اعضای خود افراد و والدین را به كاهش خطر بیماری قلبی و سكته مغزی خود و خانواده فراخوانده است.

بر اساس نظر متخصصان، مصرف سیگار، نداشتن فعالیت بدنی لازم، استفاده از رژیم غذایی نامناسب و اضافه وزن از عوامل مهم و موثر در ابتلا به بیماری های قلبی در انسان هاست.

سازمان جهانی بهداشت شعار' فشارخون را جدی بگیریم' را به عنوان شعار این سازمان در سال 2013 انتخاب كرد تا با فرهنگ سازی، آگاهی بخشی عمومی و انجام اقدامات عملی از سوی دست اندركاران بخش سلامت، از ابتلا مردم به بیماری های ناشی از فشار خون و بیماری های قلبی جلوگیری كند.

پزشكان و متخصصان بخش بهداشت نیز با توصیه به مردم مبنی بر استفاده از رژیم غذایی سالم، تصریح می كنند:رژیم غذایی ناسالم به چهار عامل خطر از 10 عامل خطر اول مرگ در دنیا نظیر فشارخون بالا، قند خون بالا، اضافه وزن و چاقی و كلسترول خون بالا مرتبط است و كم تحركی نیز در بیش از سه میلیون مرگ قابل پیشگیری، شركت دارد.

بر اساس آمارها، روزانه 15 هزار نفر به علت اثرات ناشی از دخانیات و یك نفر از هر دو نفر سیگاری به علت بیماری های مرتبط با مصرف دخانیات فوت می كنند و دود سیگار و دخانیات نیز سالانه بیش از 600 هزار غیرسیگاری را از جمله كودكان از بین می برد.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزشكی پزشكی بیش از 43 درصد مرگ و میرها در كشور با بیماری های قلبی و عروقی ارتباط مستقیم دارد.

دكتر'محمد عباسی' متخصص قلب و عروق در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، از بین بردن زمینه های ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را از موثرترین و بهترین راه مقابله با این بیماری ها بیان كرد.

وی با بیان اینكه بیماری های قلب و عروق از عوامل اصلی مرگ و میر در دنیا به ویژه كشور ایران است، وراثت، چاقی، بیماری های قند، ابتلا به دیابت و شیوه های نادرست زندگی را از عوامل موثر در ابتلا به بیمای های قلبی و عروقی عنوان كرد.

دكتر عباسی تصریح كرد:لازم است با ارائه آموزش های لازم به مردم به ویژه از دوران ابتدایی تحصیل فرزندان، فرهنگ صحیح شیوه زندگی را به آنان آموزش دهیم و گامی مهم در ارتقاء بهداشت جامعه برداریم.

این متخصص قلب و عروق با توصیه به مردم مبنی بر استفاده از رژیم غذایی مناسب در زندگی، ادامه داد:رژیم غذایی غنی از چربی های اشباع شده، اسیدهای چرب ترانس و نمك، خطر حمله قلبی یا سكته مغزی را در انسان افزایش می دهند و مصرف زیاد نمك نیز عامل موثری در ابتلاء به فشارخون بالاست.

دكتر عباسی، احساس ناراحتی در جناغ سینه، احساس ناراحتی در سایر مناطق بالاتنه، تنگی نفس بدون ناراحتی در قفسه سینه یا بدون آن به ویژه هنگام فعالیت بدنی و عرق سرد، تهوع یا سبكی سر را از نشانه های ابتلاء به بیماری های قلبی عنوان كرد.

به گزارش ایرنا، ' همواره در جاده قلب سالم حركت كنید' به عنوان شعار روز جهانی قلب در سال 2013 انتخاب شده است.

547/