بيرجند - متخصص بيماري هاي قلب و عروق گفت: 80 درصد بيماري‌ هاي قلبي و عروقي قابل پيشگيري است به ويژه اگر پيشگيري از دوران كودكي آغاز شود.

' حميد رضا مشرقي مقدم' در همايش قلب و عروق در بيرجند با بيان اينكه بيشترين مرگ و مير ناشي از بيماري‌هاي قلبي و عروقي در خراسان جنوبي در سنين 45 تا 65 سال اتفاق افتاده افزود: 41 درصد از عوامل مرگ و مير در اين سنين مربوط به بيماري‌هاي قلبي و عروقي مي باشد.

وي، تصلب شرايين را يكي از مهم‌ترين علت پيدايش بيماري‌هاي قلبي و عروقي ذكر كرد و گفت: سن بالا، جنس مذكر، سابقه خانوادگي، بيماري قلبي زودرس، فشار خون بالا، افزايش چربي خون، ديابت قندي، سيگار كشيدن، چاقي، كم تحركي و اختلال در انعقاد خون از جمله ديگر عوامل بروز بيماري‌هاي قلبي و عروقي است.

وي گقت:در سال 86 تحقيقي با هدف بررسي وضعيت عوامل خطر بيماري‌هاي قلبي در قشر كم درآمد جامعه انجام شد.

متخصص بيماري‌هاي قلب و عروق يادآور شد: اين مطالعه برروي يكهزار و هشت نفر از مددجويان كميته امداد امام خميني بيرجند صورت گرفت، افراد مورد مطالعه به صورت تصادفي انتخاب شده و در محدوده سني 15 تا 65 سال قرار داشتند.

مشرقي ‌مقدم خاطر نشان كرد: در اين مطالعه مشاهده شد در اقشاركم درآمد هم اختلال چربي خون، اضافه وزن و چاقي ،فشار خون بالا شايع‌ترين فاكتورهاي خطر براي بيماري‌هاي قلبي هستند.

اين متخصص قلب و عروق افزود: در سال 83 در كشور ما 304 هزار و 583 مورد مرگ اتفاق افتاده كه بيماري‌هاي قلبي و عروقي با 138 هزار و هفت مورد مرگ رتبه نخست را از لحاظ تعداد مرگ به خود اختصاص داده است.665