تهران - كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي گفت: كشمش، توت خشك، فندق، بادام، پسته، ميوه هاي خشك و فصلي بهترين ميان وعده براي دانش آموزان است.

دكتر 'پريسا ترابي' در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي ايرنا با بيان اينكه دانش آموزان در طول روز، علاوه بر سه وعده ي اصلي به حداقل دو ميان وعده نيز نياز دارند، افزود: استفاده از مواد غذايي - يا خوراكي هايي كه بخشي از انرژي، پروتئين و ساير مواد مغذي لازم را تامين مي كند- براي دانش آموزان ضروري است.

وي خاطرنشان كرد خوراكي هايي مانند شكلات، آب نبات، شيريني ها، چيپس، پفك، نوشابه هاي گازدار، آب ميوه هاي صنعتي و ساندويچ هاي سوسيس و كالباس ، حاوي انرژي زياد و مواد مغذي ناچيز هستند و زياده روي در مصرف آنها مشكلاتي از جمله چاقي، پوسيدگي دندان، كم خوني، اختلال در رشد قدي و كاهش مقاومت بدن در برابر عفونت هاي مختلف را به همراه دارد.

كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت گفت: با شروع فصل پاييز و باز شدن مدارس، تغذيه كودكان به طور كامل تحت كنترل مادران نيست و ممكن است كودكان از بــوفــه مــدرســه يا در راه مدرسه موادغذايي نامناسب و هله هوله هاي بي ارزش تهيه كنند كه اين امر مي تواند به سلامت آنان لطمه وارد كند.

ترابي افزود: آگاه سازي والدين به ويژه مادران در مورد مواد غذايي سالم و اهميت و نقش آن در رشد ذهني و جسمي كودكان و انتقال اين اطلاعات به دانش آموزان نقش مهمي در بهبود وضعيت تغذيه دانش آموزان خواهد داشت.

وي ادامه داد: برخي از كودكان و نوجوانان با شروع مدرسه و فصل سرما به علت كار سنگين فكري و انجام تكاليف مدرسه، به ويژه هنگام امتحانات، به تغذيه خود توجه كافي نمي كنند و در مواردي برخي از وعده هاي غذايي را حذف مي كنند كه اين امر براي اين گروه سني كه در حال رشد سريع هستند و فعاليت فكري زيادي دارند، مي تواند بسيار زيان آور باشد.

كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت ، اضافه كرد: در فصل پاييز به علت سرماي هوا دانش آموزان تمايلي به پياده روي و ورزش ندارند كه اين امر نيز مي تواند موجب بروز اختلالاتي در سلامت آنان شود؛ به طورمثال افزايش وزن و چاقي يكي از عوارضي است كه به علت كمبود تحرك ايجاد مي شود.

ترابي يادآور شد مصرف ميان وعده هاي مناسب با فاصله حداقل دو ساعت از وعده غذايي اصلي موجب پيشگيري از چاقي و پرخوري در وعده ناهار مي شود و همچنين تنوع غذايي سبب مي شود مواد مغذي املاح و ويتامين بيشتري به بدن برسد.

اجتمام(4)**9185 ** 1569