تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۲ - ۱۴:۲۰

رشت - مدير امور باغباني سازمان جهاد كشاورزي گيلان از پايان برداشت فندق در استان خبر داد.

'مسعود الماسي' عصر چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا بيان داشت: باغداران گيلاني امسال با برداشت 14 هزار و 700 تن فندق، 750 ميليارد ريال درآمد كسب كرده اند.

وي با اشاره به توليد 90 درصد فندق ايران در گيلان افزود: 17 هزار و 192 هكتار باغ فندق در استان وجود دارد كه 90 درصد اين باغ ها در شهرستان رودسر واقع هستند.

مدير امور باغباني سازمان جهاد كشاورزي گيلان ادامه داد: در مناطق كوهستاني شهرستان هاي املش، سياهكل، تالش و آستارا نيز باغ فندق وجود دارد.

به گفته الماسي؛ جهاد كشاورزي گيلان براي حمايت از باغداران فندق كار، امسال 20 هزار اصله نهال اصلاح شده به طور رايگان توزيع مي كند.

وي افزود: براي توسعه باغ هاي فندق به ازاي هر هكتار 40 تا 90 ميليون ريال تسهيلات كم بهره به فندق كاران داده مي شود.

مدير امور باغباني سازمان جهاد كشاورزي گيلان اضافه كرد: امسال يك هزار و 67 هكتار باغ اصلاح شده به باغات فندق استان افزوده شد.

وي كمبود صنايع تبديلي را مهمترين مشكل توليد فندق در گيلان عنوان كرد.

بر اساس داده هاي علمي و سلامت؛ فندق درختچه اي است به ارتفاع تقريبا دو متر كه برگ هاي آن پهن و نوك تيز است. فندق داراي پوششي سبز رنگ بوده كه پس از خشك شدن به صورت تدريجي از آن جدا مي شود.

مغز فندق در حدود 60 درصد روغن دارد كه به رنگ زرد روشن بوده و داراي طعم ملايم و بوي مطبوعي مي باشد.

از روغن فندق در تغذيه، عطر سازي و نقاشي استفاده مي شود. مغز فندق مقدار زيادي فسفر دارد.

فندق داراي خواص زيادي است و داراي پروتئين، مواد چرب، كلسيم، فسفر و پتاسيم مي باشد. فندق گرم و خشك بوده و براي بيماري قند مفيد است.

اين دانه روغني براي تقويت بدن، روده و معده، سرفه، درد سينه و كبد مفيد است. سموم را از بدن خارج كرده و براي ريزش مو و سوزش مجاري ادرار مفيد مي باشد ولي فشار خون را بالا مي برد.

اگر شما فعاليت فكري زيادي داريد بهتر است فندق بخوريد چون به دليل فسفر زياد مغز شما را تقويت مي كند. ولي به خاطر داشته باشيد افراط در خوردن اين دانه روغني باعث نفخ و گاز شكم و استفراغ مي شود. اگر سرد مزاج هستيد بهتر است فندق را با آب و عسل بخوريد و اگر گرم مزاج هستيد با سكنجبين ميل كنيد.ك/3

619/695