به گزارش ايرنا ، شماري از شهروندان زنجاني به بي توجهي برخي رانندگان به گذرگاه هاي عابرين پياده ابراز نارضايتي كرده و اظهارداشتند: گويي خط عابر پياده براي اغلب رانندگان هيچ معني و مفهومي ندارد و عبور ازاين محل ها با سرعت بسيار بالا را حق طبيعي خود مي دانند.
اين افراد در گفت و گو با خبرنگار ايرنا ، افزودند: پليس بايد با رانندگاني خاطي كه نسبت به حق و حقوق عابرين در محل هاي خط كشي شده بي توجهي مي كنند بدون هيچ اغماضي برخورد كند تا شاهد وقوع حوادث تلخ و ناگوار در گذرگاه ها نباشيم.
يك شهروند زنجان گفت: برخي رانندگان وسايط نقليه ، وقتي به گذرگاه هاي عابرين پياده مي رسند به جاي اينكه توقف كرده و حق عبور را به عابرين بدهند بطور ناگهاني بر سرعت خودرو افزوده و آنان را در عبور از اين محل ايمن ، گيج و سردرگم مي كنند كه انصافا كار خوب و پسنديده اي نيست.
صياد قرباني افزود: رانندگان بايد با مفهوم خط عابر پياده بيش از پيش آشنا شوند و به قوانين راهنمايي و رانندگي به شكل بهتري تن دردهند تا ديگر شاهد قرباني شدن افراد در گذرگاه هاي ويژه عابرين نباشيم و از عابرين نيز انتظار مي رود براي عبور از عرض خيابان از محل هاي خط كشي شده استفاده كنند و هنگامي كه چراغ براي عبور خودروها در حالت سبز است بر سر راه آنها قرار نگيرند.
شهروند ديگري نيز با بيان اينكه اگر افراد در هنگام عبور از خطوط عابر پياده از امنيت جاني برخوردار نباشد پس ديگر چه لزومي دارد از چنين محل هايي گذر كند ، اظهار كرد: پليس با ثبت تخلفات رانندگي در محل هاي خط كشي شده ويژه عابرين و اعمال جريمه بازدارنده مي تواند چنين نقاطي را براي عبور عابرين پياده ايمن نگه دارد.
نفيسه بيات ، افزود: خط كشي هاي محل عبور عابرين پياده در نزديك ميدان سرباز گمنام ، بلوار آزادي و ميدان صدف از مكان هاي خطرناكي هستند كه هر لحظه بيم آن مي رود خودروها با عابرين برخورد كند و بهتر است راهنمايي و رانندگي به اين نقاط پر رفت و آمد نيز توجه جدي كند تا پياده ها براي حفظ جان خود مجبور به دويدن از عرض خيابان نباشند.
وي اظهار كرد: انصافا اين محل ها به هيچ وجه ايمن نيستند و نياز است پليس راهنمايي و رانندگي با نصب دوربين هاي نظارتي
و ايمن سازي بيشتر ، عبور و مرور خودروها را رصد كند تا تخلفات رانندگي در پايمال كردن حقوق عابرين در چنين نقاطي به حداقل برسد.
يك شهروند ديگر نيز گفت: پليس راهنمايي و رانندگي بايد تمهيدات خاص و ويژهاي را براي ساماندهي گذرگاههاي عابر پياده در نظر بگيرد تا هم عابرين و هم رانندگان وسايط نقليه بتوانند با خيالي آسوده از چنين مكان هايي آمد و شد كنند.
اين فرد سالخورده افزود: پليس بايد سخت گيري هاي بيشتري را در اين نقاط به عمل آورد تا رانندگان وسايط نقليه طبق قانون به خط عابر پياده احترام بگذارند.
وي اظهار كرد: برخي رانندگان به محض مشاهده چراغ زرد به جاي آماده شدن براي توقف بر سرعت خودرو مي افزايند و اگر در همين حين عابري كه در پشت محل خط كشي شده مدت ها در صف انتظار براي عبور ايمن بوده قطعا هنگام گذر با حادثه اي تلخ و ناگوار مواجه خواهد شد.
معاون اجتماعي فرماندهي انتظامي استان زنجان نيز گفت: عبور ايمن و سالم عابرين پياده از محل هاي خط كشي شده حق طبيعي
آنان است و رانندگان بايد به اين موضوع توجه جدي داشته باشند.
سرهنگ جعفر كردلو با بيان اينكه افراد بايد از سنين كودكي ، با قوانين گذر از عرض خيابانها آشنا شوند افزود: بايد هشدارهاي راهنمايي و رانندگي در خصوص خطر برخورد خودروها به هنگام عبور از عرض خيابان از سوي افراد پياده جدي گرفته شود.
وي ، احترام به قوانين راهنمايي و رانندگي از سوي افراد را لازم و ضروري دانست و اظهار كرد: عبور از خط عابر پياده از حقوق حقه افراد مي باشد كه بايد طبق قوانين وضع شده از سوي هر دو طرف (رانندگان و عابرين پياده) به دقت رعايت شود.
سرهنگ كردلو افزود: در برخي از گذرگاه ها براي تردد ايمن عابرين، پل هاي پلكاني ايجاد شده است كه براي سالخوردگان و كودكان مناسب نيستند و به همين خاطر آنها رغبت چنداني براي استفاده از آن ندارند و اگر به صورت پله برقي بود مطمئنا ترجيح مي دادند براي عبور از عرض خيابان از اين وسيله بهره بگيرند تا جانشان تهديد نشود.
وي تصريح كرد: رانندگان وسايط نقليه و راكبين موتورسيكلت ها بايد به هنگام گذر از خط عابر پياده ، دقت بيشتري را داشته باشند تا ميزان تلفات انساني در اين محل ها به پايين ترين سطح برسد.
گزارش: پرويز غفاري
597/522
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۶
زنجان- برخي رانندگان خودروها و راكبين موتورسيكلت ها به هنگام عبور از گذرگاه هاي ويژه عابرين پياده نسبت به حقوق عابران بي توجه بوده و بدليل عدم رعايت حال افراد بويژه كودكان و سالخوردگان جان آنان را تهديد مي كنند.