«محمد جعفری اناركی» روز شنبه در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: امسال ارسال سهمیه واكسن آنفلوآنزا به استانها با اعزام حجاج به حج تمتع در نیمه دوم شهریور و هفته نخست مهر همزمان شده بود.
وی توضیح داد: با توجه به اینكه واكسیناسیون حجاج قبل از سفر به مكه در اولویت بود تعدادی از سهمیه واكسن آنفلوآنزا به این افراد تعلق گرفت.
وی سهمیه مرحله نخست تحویل واكسن آنفلوآنزا به این استان را چهار هزار دوز اعلام و تصریح كرد: از این تعداد دو هزار دوز در اختیار جمعیت هلال احمر و دو هزار دوز هم در اختیار داروخانه آموزشی امام سجاد(ع) قرار گرفت.
وی با اشاره به اینكه سهمیه ای كه به داروخانه هلال احمر تخصیص یافت بیشتر برای حجاج تمتع استفاده شد، ادامه داد: واكسن هایی كه در اختیار داروخانه امام سجاد(ع) قرار دارد نیز فقط برای بیماران خاص، پیوندی و اطفال در نظر گرفته شده است.
مدیر اداره نظارت بر امور داروی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی اصفهان گفت: این هفته جلسه كمیته كمبود داروها در استان اصفهان تشكیل و گزارش آن به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی برای دریافت مرحله دوم سهمیه واكسن آنفلوآنزا ارسال می شود.
جعفری اناركی با بیان اینكه جلسه كمیته كمبود داروها هر هفته در استان اصفهان تشكیل می شود، افزود: در این جلسه گزارشهای دریافتی مربوط به كمبود دارو بررسی و سپس به وزارتخانه اعلام می شود تا در اسرع وقت نسبت به تامین آنها اقدام شود.
وی نیاز استان اصفهان در مرحله دوم توزیع سهمیه واكسن آنفلوآنزا را 20 هزار دوز اعلام و اظهاركرد: امیدواریم این هفته این تعداد واكسن به این استان اختصاص داده تا در میان 700 داروخانه و بیمارستان توزیع شود.
وی با تاكید بر اینكه سهمیه استانها تابعی از شرایط كشور است تصریح كرد: اكنون در شرایط خاصی بسر می بریم و ممكن است در برخی موارد میزان سهمیه تخصیص یافته كم باشد.
مدیر اداره نظارت بر امور داروی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی اصفهان سهمیه این استان در زمینه دارویی را هشت درصد كل كشور بیان كرد و گفت: داروها و واكسن ها در هر استان طبق فرمول مشخصی و بر اساس نیاز شهرستانها توزیع می شود.
وی، قیمت واكسن آنفلوآنزای توزیع شده در سال جاری را 270 هزار ریال اعلام و بیان كرد: این واكسن فقط با نسخه پزشك و برای بیمارانی كه دارای ضعف جسمانی هستند مانند اطفال و كسانیكه عمل پیوند كلیه، كبد، شیمی درمانی و بیماری خاص دارند، تجویز می شود.
وی افزود: واكسن های موجود وارداتی و بیشتر از اروپا هستند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكی اصفهان هم به خبرنگار ایرنا گفت: مردم می توانند از طریق تماس با سامانه تلفنی 1490 هرگونه كمبود یا نبود دارو و واكسن را به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی اعلام كنند.
«غلامحسین صادقیان» افزود: هر هفته گزارش مكتوبی از داروهای كمیاب كه از طریق سامانه 1490 گزارش شده است، جمع بندی و به وزارت بهداشت برای رسیدگی اعلام می شود.
وی تصریح كرد: ما تلاش می كنیم در این شرایط خاص، داروی مورد نیاز مردم تامین شود.
وی با اشاره به تشكیل كمیته توزیع دارو از سال گذشته در استان اصفهان افزود: این كمیته متشكل از مدیران شركتهای پخش دارویی استان، نمایندگان بیمه ها، نمایندگان داروخانه ها و هلال احمر و بخش آموزشی دانشگاه علوم پزشكی اصفهان است.
صادقیان تاكید كرد: در این كمیته میزان داروی ورودی به استان، نحوه توزیع آن و كمبودهای دارویی موجود بررسی می شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا هم اكنون واكسن آنفلوآنزا فقط در بیمارستان امام سجاد(ع) شهر اصفهان و برای بیماران خاص به فروش می رسد.
داروخانه جمعیت هلال احمر اصفهان نیز اعلام كرد كه در زمان حاضر این واكسن را ندارد و منتظر دریافت سهمیه جدید است.
سایر داروخانه های این استان نیز امیدوارند كه سهمیه آنها تا اواخر مهر جاری دریافت شود.
ت/7148/1011
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۹
اصفهان- مدیر اداره نظارت بر امور داروی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی اصفهان با تایید كمبود واكسن آنفلوآنزا در این استان گفت: این كمبود به دلیل واكسیناسیون حجاج پیش آمده و بزودی برطرف می شود.