مشهد - امام جمعه مشهد گفت: 'نرمش قهرمانانه' كه رهبر معظم انقلاب از راهبرد جديد ايران براي مقابله با آمريكا و ساير دشمنان نام برده اند، در واقع سياست امام محمد باقر (ع) در زمان خويش براي مبارزه با مخالفان مذهب تشيع بود.

به گزارش ايرنا، آيت الله 'سيد احمد علم الهدي' روز يكشنبه در مراسم عزاداري شهادت امام محمد باقر (ع) كه در رواق امام خميني (ره) حرم مطهر رضوي برگزار شد، افزود: نرمش قهرمانانه دشمن را خلع سلاح مي كند و ابزار مخالفت و فتنه انگيزي را از آن مي گيرد.

وي بيان كرد: آموزه هاي امام محمد باقر (ع) و ساير ائمه معصومين (ع) در برخورد با دشمنان شگرد امروز شيعيان و انقلاب اسلامي در دنياست همان طور كه حضرت امام خميني (ره) و رهبر معظم انقلاب آموزه ها را به عنوان راهبردي براي مبارزه با دشمنان و بدخواهان به كار گرفتند.

او اظهار داشت: 12 امام شيعه و آموزه هاي آنان متعلق به قرون گذشته نيست بلكه تعاليم و مكاتب ائمه در همه اعصار و قرون بويژه شرايط امروز جامعه كاربردي و بهترين راهكار براي داشتن زندگي سالم و موفق در مقابل دشمنان است.

وي گفت: در دوره امامت امام محمد باقر (ع) مسائلي مانند انقراض امويان و بر سر كار آمدن عباسيان اتفاق افتاد كه مشاجرات سياسي و ظهور مدعيان زيادي را باعث شد لذا آن امام همام در شرايط سختي به لحاظ سياسي قرار داشتند.

عضو مجلس خبرگان رهبري افزود: امام محمد باقر (ع) باني به راه افتادن دو حركت بزرگ در مذهب تشيع بودند كه نخست راه اندازي انقلاب فرهنگي و دوم سازماندهي شيعيان براساس تقيه بود.

آيت الله علم الهدي گفت: امام پنجم شيعيان جهان در زمان خويش يك انقلاب فرهنگي راه اندازي كردند به اين معنا كه معارف و علوم دين را براي مسلمانان تبيين نمودند، اصل دين اسلام را به آنان شناساندند و اصول اعتقادي و مكتبي دين را پايه گذاري كردند.

امام جمعه مشهد با اشاره به تاكيد امام محمد باقر (ع) بر عظمت امامت و ولايت، گفت: آن امام همام اسلام را بنايي با پنج پايه براي مردم تبيين كردند كه پايه اصلي آن را امامت و ولايت و چهار پايه ديگر را زكات، نماز، روزه و جهاد تشكيل مي دهند و در صورت نبودن پايه ولايت، كل بنا فرو مي ريزد.

آيت الله علم الهدي افزود: در زمان امام محمد باقر (ع) مردم شاهد مظالم و مفاسد فوق العاده اي بودند كه به سادگي نسبت به همراهي با مدعيان براندازي حكومت و كساني كه قصد شورش را داشتند، تحريك مي شدند.

وي اظهار داشت: از سوي ديگر امام محمد باقر (ع) براي اينكه نفوذ جريانات سياسي اتحاد مسلمانان را از بين نبرد و تحركات مسلمانان سازماندهي شود، مساله تقيه را در مذهب شيعه مطرح كردند.

او بيان كرد: تقيه در لغت به معناي تاكتيك و رازداري است و هدف امام محمد باقر (ع) از بيان اين مساله سوق دادن شيعيان به سمت انجام حركات تاكتيكي و تشكيلاتي مي باشد.

وي گفت: امام محمد باقر (ع) با سازماندهي شيعيان جريان سياسي مذهب تشيع را گسترش دادند و زمينه فراگير شدن اين مذهب در جهان را فراهم كردند.

امام جمعه مشهد با بيان اينكه تقيه از سوي امام محمد باقر (ع) در دو بخش اصلي و مداراتي مطرح مي شود، افزود: تقيه اصلي در واقع همان مبارزه و جنگ نظامي است كه بايد حساب شده و به اندازه ميزان نتيجه بدست آمده از آن از نيروي انساني و تجهيزات جنگي هزينه كرد.

آيت الله علم الهدي در توضيح تقيه مداراتي امام محمد باقر (ع) اظهار داشت: دشمنان عصر آن امام همام، مذهب شيعه را جرياني براي براندازي حكومت اسلامي عنوان كردند و در مقابل، آن حضرت تقيه مداراتي و به نوعي نرمش قهرمانانه را به شيعيان توصيه كردند.

وي بيان كرد: امام محمد باقر (ع) به شيعيان تاكيد كردند كه در انجام واجبات و فرايض دين اسلام مانند نماز، روزه، حج و زكات با ساير مسلمانان همراه و شريك باشند و هرگز خود را از آنان جدا نكنند تا از توطئه دشمنان براي جداسازي مسلمانان و تخريب مذهب تشيع جلوگيري نمايند.

او اظهار داشت: راهبردهاي امام محمد باقر (ع) براي مواجهه با دشمنان و استفاده از تاكتيك نرمش قهرمانانه در مقابل فتنه انگيزي هاي آنان امروز نقشه راه شيعيان براي مقابله با آمريكا و صهيونيست هاست.

امام جمعه مشهد گفت: حضرت امام محمد باقر (ع) 19 سال پس از شهادت پدر بزرگوارش زندگي كردند و در تمام اين مدت به انجام دادن وظايف خطير امامت، نشر و تبليغ فرهنگ اسلامي، تعليم شاگردان، رهبري اصحاب و مردم، متوجه كردن دستگاه غاصب حكومت به خط صحيح رهبري پرداختند و لحظه اي از اين وظيفه غفلت نكردند.

آيت الله علم الهدي افزود: سرانجام امام محمد باقر (ع) در هفتم ذيحجه سال 114 هجري در سن 57 سالگي در مدينه به وسيله هشام مسموم شدند و به شهادت رسيدند.

به گزارش ايرنا، در اين مراسم ذاكران اهل بيت عصمت و طهارت (ع) به مرثيه خواني و مديحه سرايي پرداختند و زائران و مجاوران حرم منور رضوي در سوگ شهادت امام محمد باقر (ع) گريستند.

7489/659