تهران - رييس كل بانك مركزي در اجلاس روساي كل بانك هاي مركزي گروه 24 ضمن تاكيد بر اولويت هاي اين بانك جهت برقراري نظام ارزي شناور مديريت شده و ايجاد ثبات نسبي در بازار ارز، سياست اصلي بانك مركزي را بازگشت به شرايط مطلوب اعلام كرد.

به گزارش روز يكشنبه ايرنا، 'ولي الله سيف' اولويت كشور را بهبود توليد و اشتغال اعلام كرد و حجم قابل توجه ذخاير ارزي كشور به رغم محدوديت هاي موجود را از نكات مثبت شرايط كنوني خواند.

وي در ملاقات با معاون اجرايي صندوق بين المللي پول و همچنين مسئولين بخش خاورميانه و گروه ميز ايران با اشاره به شرايط خاص كشور به لحاظ بين المللي و همچنين وضعيت اقتصاد داخلي كشور، لزوم بكارگيري سياست هاي مناسب جهت رفع مشكلات را مورد تاكيد قرار داد.

سيف با اشاره به لزوم استقلال بانك مركزي، توافق و هماهنگي همه جانبه موجود در دولت و به ويژه نظرات مثبت رئيس جمهور در اين رابطه را از سياست هاي مثبت آتي برشمرد.

مسئولين صندوق بين المللي پول نيز با تائيد وجود عدم توازن در بخش هاي مختلف اقتصادي، تغيير در سياست هاي موجود را ضروري دانستند و در اين رابطه، آمادگي خود را جهت ارائه كمك هاي فني با استفاده از تجربه ساير كشورها اعلام نمودند.



** جلسه سيف با اقتصاددانان ايراني

رييس كل بانك مركزي در جلسه ديگري با حضور اقتصاددانان ايراني شاغل در صندوق بين المللي پول و بانك جهاني، به تشريح سياست هاي بانكي بانك مركزي پرداخت و از آنان درخواست كرد تا با ارائه تجربيات خود در حل مشكلات كشور سهيم باشند.

رئيس شوراي پول و اعتبار و هيات همراه، همچنين ضمن ملاقات با تعدادي از روساي كل بانك هاي مركزي كشورهاي ديگر در خصوص مسائل مورد علاقه طرفين به تبادل نظر پرداخت و بر راهكارهاي موجود جهت گسترش روابط تجاري و بانكي تاكيد كرد.



** بررسي وضعيت اقتصادي جهان در گروه پولي و مالي

سيف همچنين روز شنبه 20 مهر در جلسه گروه پولي و مالي(IMFC) شركت كرد. در اين جلسه، گزارش وضعيت اقتصادي جهان مورد بررسي قرار گرفت و با توجه به وضعيت اقتصادي كشورها به تفكيك كشورهاي توسعه يافته، بازارهاي نوظهور و كشورهاي با درآمد پايين، سياست هاي مورد نياز جهت بهبود وضعيت اقتصادي هر يك را ارائه دادند.

همچنين وي با توجه به ارتباط تنگاتنگ اقتصاد كشورها، به لزوم هماهنگي سياست گذاري ها تاكيد كرد و نقش مديريتي صندوق و حمايت مالي آن سازمان را با اهميت دانست.



** نگراني گروه 24 از تغيير سياست‌هاي پولي

گروه 24 با انتشار بيانيه اي با اشاره به كاهش قابل ملاحظه‌ در رشد اقتصادي كشورهاي در حال توسعه و بازارهاي نوظهور به دليل اثرات ناشي از مشكلات و عدم‌ اطمينان در كشورهاي توسعه‌ يافته، نگراني خود را از بروز بي ثباتي ناشي از تغيير سياست‌هاي پولي در كشورهاي توسعه‌ يافته اعلام كرد. بدين لحاظ از اين كشورها درخواست شد در سياست‌گذاري ها به نقش خود در رونق اقتصاد جهاني توجه داشته باشند.

همچنين گروه 24 با ابراز نارضايتي از عدم اجراي اصلاحات مديريتي و سهميه اي صندوق بين المللي پول مصوبه سال 2010، از كشورها درخواست كرد تا هر چه سريع‌تر نسبت به اجراي تعهداتشان در زمينه اصلاحات اقدام نمايند تا بدين طريق منابع لازم جهت اجراي وظايف صندوق ايجاد و نقش كشورهاي در حال توسعه و بازارهاي نوظهور در رشد جهان به درستي بيان شود.

اعضاي گروه 24 همچنين با تاكيد بر لزوم تلاش جهت دستيابي به اهداف هزاره سوم در راستاي توسعه پايدار، اصلاحات اقتصادي براي دستيابي به رشد فراگير و اشتغال، از بين ‌بردن فقر مطلق و ايجاد نهادهاي پاسخگو براي توسعه، از بانك جهاني خواستند تا بر اساس اختياراتش در راستاي رسيدن به اين اهداف تلاش كند.

رئيس كل بانك مركزي و هيات همراه، همچنين ضمن ملاقات با مسئولان بخش هاي مختلف صندوق بين المللي پول، تعاملات صندوق بين المللي پول و كشورمان را مورد بحث و بررسي قرار داد. همچنين كامياب معاون ارزي بانك در اجلاس معاونين گروه 24 شركت كرد.

گفتني است، سيف رئيس كل بانك مركزي به همراه هيات بلندپايه اي از مقامات اقتصادي كشور به منظور شركت در اجلاس سالانه صندوق بين‌المللي پول و بانك جهاني در سال 2013، از 8 لغايت 14 اكتبر مطابق با 16 لغايت 22 مهر 1392 در واشنگتن، آمريكا بسر مي برند.

اقتصام(1)** 9141/1594