تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۱

بیرجند - نابینایان و كم بینایان خراسان جنوبی بر این باورند كه باور مردم و مسئولان به توانمندیهای آنان و رفع تبعیض در موضوع اشتغال معلولان می تواند فرصتهای بیشتری را برای اشتغال این قشر از جامعه فراهم كند.

جمعی از نابینایان و كم بینایان خراسان جنوبی به مناسبت 23 مهر ماه روز جهانی نابینایان در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی، اشتغال را مهمترین دغدغه خود ذكر كردند.

به گفته آنان: تامین مسكن، ازدواج، باور نداشتن مردم و مسئولان به توانمندی معلولان بویژه نابینایان و عدم مناسب سازی معابر از دیگر مشكلات این قشر است.

یك فرد كم بینا كه تحصیلات خود را كارشناس ارشد ادبیات فارسی عنوان كرد گفت: با توكل به خدا، تلاش و پشتكار و همراهی والدین توانسته ام به موفقیتهای زیادی در زندگی دست یابم.

وی كسب مقام اول شطرنج كشوری، مقام دوم گلبال كشوری، مقام سوم اولین جشنواره بسیج (شعر)، كسب مقام دوم استانی قرآن (ترتیل) را نمونه ای از موفقیتهایش طی شش سال اخیر ذكر كرد.

وی، اشتغال و عدم مناسب سازی معابر عمومی برای عبور و مرور معلولان بویژه نابینایان را از مشكلات این قشر دانست و گفت: كمك معنوی مردم و باور مردم و مسئولان نسبت به توانمندیهای نابینایان می تواند آنان را در كسب شغل مناسب یاری دهد.

'سكینه مهربانی فر' افزود: بیشتر صاحبان كار بدون توجه به توانمندیهای معلولین از جمله نابینایان ترجیح می دهند از افراد عادی استفاده كنند.

یك نابینا كه خود سرپرست هیات ورزشی نابینایان خراسان جنوبی می باشد از مطبوعات و مسئولان فرهنگی و اجتماعی خواست برای تغییر نگرش مردم و مسئولان در معرفی استعدادهای معلولین و نابینایان تبلیغات گسترده تری انجام دهند.

'محمد حسن دلاكه' با اشاره به مشكل اشتغال نابینایان گفت: ایجاد كارگاه های صنایع دستی می تواند این قشر را در رفع دغدغه اشتغالشان كمك كند.

وی ادامه داد: فراهم كردن منابع درسی برای استفاده نابینایان بویژه در مقطع دانشگاهی با مشكلاتی مواجه است زیرا این منابع باید به صورت نوار صوتی در اختیارقرار گیرد لذا همت خیرین و نهادها را می طلبد.

وی اضافه كرد: هم اكنون 25 نفر از نابینایان و كم بینایان خراسان جنوبی در رشته های گلبال و شطرنج در این هیات ورزشی فعالیت دارند.

مادر یك نابینا هم گفت: برخی اوقات برخورد همراه با ترحم خویشاوندان و آشنایان موجب ناراحتی روحی و روانی فرزندم می شود.

وی كه نامش را ذكر نكرد با ابراز نگرانی از آینده فرزند خود افزود: عدم باور مردم و مسئولان از توانمندیهای قشر معلول و نابینا مشكلات آنان را در زمینه ازدواج و اشتغال دو چندان كرده است.

معاون توانبخشی بهزیستی خراسان جنوبی، اشتغال و مسكن را از مهمترین مشكلات و دغدغه های نابینایان و كم بینایان استان ذكر كرد و گفت: حدود 10 درصد جمعیت معلولان استان را افراد نابینا و كم بینا تشكیل می دهند.

'عبدالله عباس آبادی' افزود: از مجموع 15 هزار معلول تحت حمایت بهزیستی 1530 نفر آنان را نابینایان و كم بینایان تشكیل می دهند.

وی ادامه داد: بسیاری از نابینایان با وجود اینكه مقاطع دانشگاهی را پشت سرگذاشته ولی جذب بازار كار نشده اند.

وی گفت: در حال حاضر 28 دانشجوی نابینا و كم بینا زیر پوشش بهزیستی خراسان جنوبی مشغول تحصیل هستند كه از این تعداد هفت نفر كاردانی، 18 نفر كارشناسی و سه نفر در مقطع كارشناسی ارشد تحصیل می كنند.

وی با اشاره به وجود كتابخانه مجهز در مركز استان برای استفاده نابینایان افزود: در این كتابخانه كتابهای درسی و نوار كاست و سایر امكانات در اختیار نابینایان قرار می گیرد.

معاون توانبخشی بهزیستی خراسان جنوبی، بر آگاه سازی جامعه نسبت به توانمندی معلولان با همكاری رسانه ها تاكید كرد و گفت: اجرای كامل قانون سه درصد استخدامی معلولان در ادارات می تواند به رفع مشكل اشتغال این قشر كمك كند.

عباس آبادی اظهار داشت: 200 نفر از نابینایان و كم بینایان استان از مستمری و كمك هزینه بهزیستی بهره مند هستند.

وی از تشكیل ستاد شهرستانی برگزاری هفته نابینایان در استان خبر داد و گفت: درج پیامهای مناسب در سربرگ تمامی مكاتبات اداری در ارتباط با نابینایان، راهپیمایی نابینایان، تقدیر از نابینایان موفق در عرصه‌های ملی، فرهنگی و اجتماعی و بیان توانمندی و مشكلات این قشر از جمله برنامه های گرامیداشت روز جهانی نابینایان است.

وی برپایی مراسم شبی با قرآن با حضور مسوولین، نابینایان و خانواده‌های آنان، ارائه خدمات رایگان ارزیابی و سنجش بینایی در ایام هفته در كلینیكهای توانبخشی و دیدار نابینایان با ائمه جمعه را از دیگر این برنامه‌ها برشمرد.665/110