به گزارش ایرنا گروهی از پژوهشگران در نشستی كه در این خصوص در مقر اصلی سازمان ملل برگزار شد، با ارایه گزارشی هایی علمی به بیان دلایل اثابت شده برای این موضوع پرداختند.
'كریستوفر وایلد' سرپرست آژانس تحقیقاتی در خصوص سرطان شناسی وابسته به سازمان بهداشت جهانی قرار گرفتن آلودگی هوا در فهرست عوامل سرطان زا را قدمی با اهمیت دانست و گفت : اكنون كه میزان تماس گسترده مردم با هوای آلوده به عنوان یك عامل سرطان زا شناخته شده است، باید توجه داشت كه راههای زیادی برای مقابله با آلودگی هوا وجود دارد.
وی خواستار اقدامات سریع جامعه بین المللی برای مقابله با آلودگی هوا در شهرهای بزرگ شد و هشدار دارد در صورت كوتاهی در این امر مهم طی سالهای آینده شاهد مرگ میلیون نفر به خاطر آلودگی هوا و ابتدا به بیماری سرطان خواهیم بود.
سرپرست این آژانس در گزارش خود یاد آور شد تنها در سال 2010 بالغ بر 230 هزار نفر با ابتلا به بیماری سرطان ریه بدلیل آلودگی هوا جان خود را از دست داده اند.
وی تاكید كرد ' امروز ما ازهوایی تنفس می كنیم كه به مواد مختلف سرطان زا آلوده است'
'كورف استاریف' یكی از پژوهشگران 'آژانس بین المللی پژوهش در مورد سرطان' طی سخنانی اظهار داشت اكنون مطمئن هستیم كه آلودگی هوا علاوه بر نقشی كه در ابتلای مردم به بیماریهای گوناگون دارد، مهم ترین عامل ابتلا به سرطان نیز محسوب می شود'
وی گفت : هدف عمده تحقیقات این آژانس بررسی و آزمایش هوایی است كه مردم بطور دائم تنفس می كنند و كمتر به عوامل این آلودگی توجه شده است.
به گفته وی، آلودگی ناشی از ترافیك یكی از مهمترین عوامل آلودگی هوای شهری بشمار می رود.
اروپام 2251 **1908
تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۲ - ۲۳:۳۶
نیویورك - سازمان بهداشت جهانی وابسته به سازمان ملل اعلام كرد كه بر اساس تحقیقات انجام شده آلودگی بیش از حد فضای بیرونی بخصوص در جوامع شهری یكی از عوامل عمده شیوع سرطان های ریه و مثانه تشخیص داده شده است.