'محمدرسول كلهر' روز شنبه در بجنورد در گفت و گو با خبرگزاري جمهوري اسلامي افزود: خانه هاي ورزش روستايي در مراكز دهستانهاي داراي جمعيت افزون بر دو هزار 500 نفر تشكيل و در امر ورزش بومي و محلي فعاليت مي كند.
وي اضافه كرد: در سطح كشور دو هزار و 450 مركز دهياري با جمعيت افزون بر دو هزار نفر براي راه اندازي خانه ورزش روستايي شناسايي شده است.
او گفت: براي آموزش و توسعه ورزش در مناطق روستايي به خصوص ورزشهاي بومي و محلي از ورزشكاران مشمول خدمت سربازي در قالب 'سرباز مربي' استفاده مي شود.
وي هدف از تشكيل خانه ورزش در مناطق روستايي را ساماندهي فضاي ورزشي موجود در اين مناطق و توسعه ورزش در روستاهاي كشور عنوان كرد.
مشاور رييس فدراسيون ورزشهاي روستايي و بومي محلي گفت: تاكنون در سطح كشور 500 رشته ورزشي بومي و محلي شناسايي شده كه اين بازيها در قالب دو هزار و 500 گويش محلي يكسان است.
وي مهمترين مشكل در گسترش ورزشهاي بومي و محلي در داخل و خارج كشور را نبود قوانين مدون دانست و افزود: فدراسيون ورزشهاي روستايي، بومي و محلي ايران به دنبال بهره گيري از 'خبرگان روستايي' براي تدوين قوانين و مقررات اين بازيها است.
كلهر افزود: تا زماني كه قانون مدوني پيرامون ورزشهاي بومي و محلي نداشته باشيم براي برگزاري مسابقات برون مرزي با مشكلات زيادي مواجه خواهيم بود و ثبت جهاني اين بازيها نيز مقدور نخواهد بود.
رييس دپارتمان ورزشهاي سنتي ايران گفت: براي ثبت جهاني بازيهاي بومي و محلي ايران و تشكيل فدراسيون جهاني براي برخي از بازيهاي بومي و محلي كه سابقه فعاليت برون مرزي نيز دارند تدوين مقررات و تشكيل فدراسيون داخلي ضروري است.
وي در مورد ثبت جهاني 'كشتي باچوخه' و تشكيل فدراسيون بين المللي باچوخه نيز گفت: فدراسيون ورزشهاي روستايي، بومي و محلي با تشكيل فدراسيون به دليل نبود قوانين و مقررات مدون براي اين بازي مخالف است.
او اضافه كرد: بايد ابتدا قوانين و مقررات سنتي كشتي محلي باچوخه تدوين و با تشكيل فدراسيون اين رشته ورزشي در داخل كشور به دنبال تشكيلات برون مرزي براي آن باشيم.
مشاور رييس فدراسيون ورزشهاي روستايي، بومي و محلي ادامه داد: علاوه بر آن بايد تجهيزات و اقلام ورزشي مورد نياز براي بازيهاي بومي و محلي را در داخل كشور توليد كرده و به همراه رشته ورزشي به خارج صادر كنيم.
كلهر همچنين از دستور وزارت كشور براي دخالت 28 هزار دهيار در امر رونق ورزشهاي روستايي، بومي و محلي خبر و ادامه داد: دهياران مي توانند با ساماندهي فضاهاي ورزشي روستايي زمينه گسترش اين ورزشها را در روستاها فراهم كنند.
وي نبود متولي براي فضاهاي ورزشي موجود در مناطق روستايي كشور را از ديگر مشكلات فعاليت ورزشي در روستاها دانست و گفت: اكنون اكثر اين فضاهاي ورزشي در اختيار فوتبال دوستان براي برگزاري مسابقات فوتبال سالني است لذا كمتر ورزشهاي بومي و محلي در اين فضاها انجام مي شود.ك/3
2712/626
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۳
بجنورد - مشاور رييس فدراسيون ورزشهاي روستايي و بومي محلي و رييس دپارتمان ورزشهاي سنتي گفت: خانه ورزش در 532 روستاي كشور تشكيل شده است.