**تیتر یك
تعیین تكلیف اعدامی زندهشده، «گره حقوقی» ایجاد كرد / اعدام دوباره یا رهایی
از زمان انتشار این خبر تاكنون، بحثهای زیادی مطرح و حقوقدانان بسیاری در اینباره اظهارنظر كردهاند اما هیچیك از موافقان یا مخالفان اعدام دوباره یا رهایی اعدامی زندهشده، نتوانستهاند به ماده قانونی خاصی اشاره كنند و در نتیجه، فقط برداشتهای شخصی خود را از قانون مطرح كردهاند.
** سرمقاله
اقدام احتیاطی، جایگزین اعدام (به قلم محمد هاشمی . حقوقدان)
...با نظر به دیدگاه روانشناسان و با مراجعه به موارد مشابه، احتمال آن نمیرود كه این فرد بار دیگر سراغ «بزه» برود زیرا میداند اعدام حتمی در انتظار اوست. بنابراین، میتوان برای مدت زمان معقولی او را تحت نظر گرفت تا زمینه اصلاح جدی او فراهم شود. فردی كه حیات مجدد پیدا كرده از این طریق میتواند به سمت خوبیها برود و چنین تحولی، جنبه اخلاقی و دینی نیز دارد و اساسا منطق وجودی قضا و جزا، هم اصلاح جامعه و افراد آن است و این رهایی معطوف به اصلاح نیز با هدف بنیادین دستگاه قضا هم مطابقت دارد.
** گفت و گو
-«جان لیمبرت» در گفتوگو با «شرق»: «ژنو» گامی برای شكستن یخ روابط بود/ راه ایران و آمریكا پرپیچ و خم است(صفحه 14)
شرق در این گفت و گو با دیپلمات كهنه كار آمریكایی این پرسش را مطرح كرده است كه وزیر خارجه ایران و كاترین اشتون، فضای مذاكرات ژنو را مثبت دانسته اند و پیشنهاد ایران میتواند راهگشا باشد. ارزیابی شما از مذاكرات چطور است؟
دیپلمات آمریكایی: این دور از مذاكرات شروعی خوب برای شكستن یخی بود كه طی سالهای متمادی شكل گرفته بود. البته من در این لحظه انتظار یك موفقیت بزرگ را ندارم اما آنچه از این مذاكرات خواندهام، به من میگوید همه طرفهای مذاكره بر سر ایجاد یك پایه مثبت برای ادامه مذاكرات به توافق رسیدهاند. نمادگرایی خیلی مثبت است و در این موقعیت، نمادها خیلی مهم هستند.
-گفتوگو با علی شكوریراد: به دنبال شفافسازی عملكردها بودیم(صفحه 8)
این نماینده مجلس ششم به شرق گفته است كه در مجلس ششم در ابتدا توجه ویژهای به كمیسیون اصل90 شد. در گذشته نمایندگانی كه از حضور در كمیسیونهای دیگر جا میماندند، به این كمیسیون میرفتند. ...در طول دوره مجلس، كمیسیون بهعنوان ابزار نظارتی مجلس بر نهادهای حاكمیتی، بسیار مورد توجه بود. بعد از آن در مورد تحقیق و تفحص هم بهتدریج این بحث مطرح شد.
-عماد افروغ در گفتوگو با «شرق»: با اصرار امضا گرفتند و بعد گفتند پس بگیر! (صفحه 8)
این استاد دانشگاه به شرق گفته است: صرفنظر از ملاحظات بعضا سیاسی و سلیقهای كه در پسِ برخی از تحقیقوتفحصها است، بنده معتقدم تحقیقوتفحص امری بسیار مثبت بوده و نباید از آن هراس داشت و با ارایه گزارش باید مردم را در جریان امور قرار داد، چرا كه تحقیق و تفحص میتواند ذیل آگاهی بخشی و طرحی كه در مجلس هفتم تحت عنوان «انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات» نهایی شد، تفسیر و معنا شود و جامعه باز و آزاد بهنظر من باید به استقبال طرحهای تحقیقوتفحص برود.
*** جامعه
- 14 انجمن اسلامی از روحانی خواستار شدند / رسیدگی به فرآیند غیرقانونی انتخابات «دفتر تحكیم وحدت» (صفحه 6)
انجمنهای اسلامی 14 دانشگاه كشور شامل: شهید رجایی تهران ، علوم پزشكی شیراز ، علوم پزشكی تبریز ، علوم پزشكی سمنان ، علوم كشاورزی و منابع طبیعی گرگان، دانشگاه علوم پزشكی اصفهان ، دانشگاه باهنر شیراز ، دانشگاه فسا ، علوم پزشكی لرستان ، علوم پزشكی كرمان ، علوم پزشكی بجنورد ، سیستانوبلوچستان ، علوم كشاورزی و منابع طبیعی ساری ، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشكی مشهد با صدور بیانیهای خطاب به رییس جمهور نسبت به تلاش برای انشقاق در دفتر تحكیم وحدت هشدار داد.
** اقتصاد
-بازار سرمایه زیر سایه تحولات داخلی و دیپلماسی/ بورس «الاكلنگی» شد(صفحه 5)
حمیدرضا امیریان به عنوان یك كارشناس بازار سرمایه به شرق گفته است: در حال حاضر سیگنالهای مثبت و منفی وارد بازار سرمایه میشوند. اخبار سیاسی و مسایل هستهای و مذاكرات ژنو و اعلام محرمانه بودن آنها از یك سو، اخبار ضدونقیض مجلس و دولت، بحث هدفمندی و اصلاح و تغییرات بودجه از سوی دیگر سبب شده تا اخبار مثبت و منفی همزمان به بازار تزریق شود. همین امر سببشده تا هرچند شاهد صعود شاخص باشیم اما، از تغییر جهت یكبارهاش نیز تعجب نكنیم. چراكه سرمایهگذاران گوشبهزنگ اخبار جدیدند و باخبری هرچند كوتاه، تغییر جهت میدهند. درواقع بازار سرمایه مانند الاكلنگ رفتار میكند، هرگاه سنگینی خبر مثبت بیشتر باشد به سوی صعود میرود و با اولین خبر منفی سنگینیاش را به جریان نزول میدهد.
*** هنر
ناشران توقیفی در انتظار رفع تعلیق/ وزیر ارشاد: صبر كنید، قوانین عوض شود (صفحه 11)
روزنامه شرق در این مطلب به لغو مجوز ناشران در دوران دولت های نهم و دهم اشاره كرده و نوشته است: در حالی كه جنتی به ناشران توقیفی كه تعدادشان در دولت نهم و دهم از 10 ناشر گذشته قول داد كه مشكلشان را حل كند. قولی كه به نظر میرسد با حضور سید عباس صالحی در معاونت فرهنگی باید سریعتر عملی شود.
به نوشته این روزنامه، صالحی هم در صحبتهایی كه در مراسم معارفه داشت و هم در گفتوگویش با رسانهها خواستار كمشدن فضای امنیتی در عرصه فرهنگی بود و این نوید را میداد كه مشكلاتی كه در دوران گذشته معاونت فرهنگی برای ناشران به وجود آمده است؛ نخستین اقدام او باشد. اما ناشران توقیفی میگویند كه وزیر ارشاد از آنها خواسته صبر كنند كه سیاستهای قبلی تغییر كند.
9026
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۷
تهران - روزنامه شرق روز شنبه به موضوع اعدام احتمالی دوباره یك مجرم پس از زنده شدن، مذاكرات هسته ای ژنو و اقدام اوباما برای بررسی آزادسازی تدریجی اموال توقیفی ایران، تریاك چینی و شیشه تایلندی در تهران و گفت و با علی شكوری راد در باره تحقیق و تفحص های مجلس، توجه نشان داده است.