كرمانشاه - چهارم آبان مصادف با سالروز شهادت شهيد سيد'محمد سعدي جعفري' اولين فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامي كرمانشاه است كسي كه رهبر معظم انقلاب از وي به عنوان 'شهيدي پيشتاز، آينده نگر و داراي بصيرت' ياد كردند.

به گزارش ايرنا، شهيد جعفري نقش مهمي در مبارزه با رژيم طاغوت داشت و در ابتداي جنگ نيز با حضور در جبهه هاي نبرد حق عليه باطل، مقابل صداميان ايستادگي كرد.

اين شهيد بزرگوار در 12 بهمن‌ ماه سال 1331 در قصرشيرين و در ايام تصدي پدرش بر گمرك خسروي به ‌دنيا آمد.

سلسله ايشان از سادات قديمي و اصيل كرمانشاه بود و با چهل واسطه به امام حسن‌ بن علي (ع) مي‌پيوست.

حفظ و قرائت قرآن كريم و آموزش احكام شرعي را از ايام دبستان در نزد مربي قرآن مرحوم ميرزا علي‌اصغر بهماني آغاز كرد.

هوشمندي وي از ايام كودكي منجر به اشتغال همزمان او در دروس كلاسيك تا اخذ ديپلم رياضي و پذيرش دوره كارشناسي و آموزش‌هاي ديني و مذهبي تا بدانجا شد كه از 16 سالگي رسما در مساجد و جلسات ديني به سخنراني مي‌پرداخت.

از نوجواني آموزش دروس حوزوي را در نزد روحانيت كرمانشاه آغاز كرد و از محضر اساتيدي همچون شهيد محراب آيت‌الله عطاالله اشرفي ‌اصفهاني و شهيد آيت‌الله بهاالدين كنگاوري (محمدي عراقي)، آيت‌الله مجتبي حاج ‌آخوند، آخوند ملاعلي معصومي‌ همداني و استاد علي‌ مجتبي كرماني تا آغاز دروس خارج، استفاده علمي كرد.

پشتكار، استعداد، نفوذ كلام و اعتماد به نفس، از وي شخصيتي اثرگذار بر مردم ساخته بود.

وي خوش سيما و خوش‌ سيره بود و لبخندش قفل دل ها را مي گشود و در متن مردم نفوذ فوق العاده داشت تا جايي كه در ميان اهل سنت نيز صاحب وجاهت بود.

همزمان او به مبارزه و مناظره با مروجان مكاتب انحرافي، موسيونرهاي مسيحي و مبلغات بهايي و گروه وحدت نوين جهاني كه رهبري آن در كرمانشاه مستقر بود، پرداخت.

شايد نخستين فعاليت سياسي او به پخش اعلاميه‌هاي امام (ره) در خرداد 42 و زمان كودكي بر مي‌گردد تا اينكه از سال 52 مورد گزارش هفتگي ساواك قرار گرفت.

از سال 53 فعاليت‌هاي خود را در منطقه غرب گسترش داد و سخنراني‌هاي متعدد در استان‌هاي ايلام، كردستان، همدان و تهران برگزار كرد.

در سال 56 فاز نظامي فعاليت‌هاي خويش را آغاز كرد و هفت گروه مخفي براي فعاليت‌هاي تهاجمي و آموزش استفاده از تسليحات نظامي تشكيل داد.

شهيد جعفري با استقرار در هوانيروز كرمانشاه و هماهنگي عمليات هوايي از پادگان نوژه، عمليات سنندج را آغاز كرد و با خاموش كردن آتش نيروهاي مهاجم به پادگان و هلي‌برد نيروهاي آموزش‌ ديده پادگان خضر زنده به درون پادگان در محاصره سنندج، نخستين عمليات نظامي انقلاب اسلامي را در 28 اسفند ماه سال 57 با موفقيت كامل رهبري كرد.

در فروردين 58 پس از آزادي و تأمين سنندج، شهيد جعفري نيروهاي مبارز سنندج را همراه با گروه ميثم به ‌سمت مهاباد گسيل داد تا به ‌صورت مردمي در شهر وارد و در پايگاه‌هايي مستقر شوند و متصرفان شهر و پادگان مهاباد را به‌ عقب برانند.

در اوايل مرداد 58 با سقوط پايگاه سپاه در مريوان به دست گروهك‌ها و قتل ‌عام خانواده پاسداران منطقه، شهيد جعفري با تقويت سران محلي مدافع انقلاب و ايجاد حركت از روستا به شهر اين نيروها (طرح و مديريت يكي از نزديكان شهيد) منجر به محاصره شهر و قطع ارتباط گروهك‌ها با نيروهاي خارج شد.

شهيد جعفري يك ‌سال پيش از آغاز جنگ تحميلي با نگاشتن نامه‌اي تحركات جبهه عراق و خطر حمله قريب‌الوقع آنان ‌را به رئيس جمهور وقت بني‌صدر گوشزد كرد، هر چند با بي‌توجهي رو به ‌رو شد.

پيرو اين روشنگري‌ها، نيروهاي مردمي كرمانشاه در آذر ماه سال 58 كنسولگري عراق را كه مشغول نقشه‌برداري و جمع‌آوري اطلاعات از منطقه بود، تصرف كردند و اسنادي را نيز در اختيار آن شهيد قرار دادند.

وي پاسدار توام جبهه هاي جنگ و فرهنگ بود و نقشي پررنگ در پيروزي انقلاب اسلامي داشت و در هشت سال جنگ تحميلي نيز جانانه به دفاع از خاك كشور پرداخت.

تا اينكه در چهارم آبان ‌ماه سال 59 در شب خجسته عيد غدير ولايت مرتضوي در خط مقدم جنگ و ارتفاعات 'قراويز' به اجداد پاك و شهيد خويش تاسي و پس از عمري كوتاه اما پربركت در حال سجده جان به جان آفرين تسليم كرد.

'بهروز همتي' يكي از همرزمان اين شهيد والامقام گفت: تمام زندگي شهيد جعفري وقف اسلام و انقلاب بود.

وي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: اين شهيد در دوران نهضت امام (ره) وجود خويش را وقف انقلاب كرد و پس از آن در دوران جنگ تحميلي با اهداي خون خود به نهال نوپاي انقلاب، اداي دين كرد.

وي با بيان اينكه زبان قاصر از وصف ايمان، اخلاص و رشادت هاي اين شهيد است، گفت: شهيد جعفري در تمامي امور به خداوند توكل مي كرد و اين توكل در نوع خود بي نظير بود.

همتي بالا بودن روحيه اميدواري و برنامه ريزي براي نيل به هدف را از ديگر ويژگي هاي شخصيتي شهيد جعفري خواند و افزود: دلبستگي وي به اسلام و اهل بيت پيامبر (ص) بي نهايت بود.

'روحش شاد و يادش گرامي'

7450/567