به گزارش خبرنگار ایرنا ، ' حجت سعیدی ' روز شنبه در نشست تخصصی سرمایه گذاری گیلان اظهار كرد: آماده سازی زیرساخت ها و آسان سازی اعطای تسهیلات به متقاضیان از جمله ضرورت های گسترش سرمایه گذاری و توسعه آبزی پروری در استان است.
وی با اشاره به وجود متقاضیان فراوان برای سرمایه گذاری در طرح های توسعه آبزی پروری استان افزود : به دلیل وجود مشكلات در اعطای تسهیلات از این ظرفیت به شیوه مناسب استفاده نشده است .
مدیركل شیلات گیلان با تاكید بر لزوم توسعه بخش كشاورزی گفت: افزایش بهره وری و تولید در بخش كشاورزی و شیلات نیازمند همكاری دستگاه های اجرایی بویژه سیستم بانكی است .
سعیدی توسعه آبزی پروری را یكی از راهكارهای مهم در جهت رونق صادرات غیرنفتی عنوان و خاطرنشان كرد : سرمایه گذاری در این بخش به عنوان اقتصاد مسلط ، مناسب ترین سرمایه گذاری و زمینه ساز توسعه صادرات غیر نفتی است .
وی اضافه كرد : سرمایه گذاری در بخش آبزی پروری، ارزش افزوده بالا و حفظ سرمایه را برای سرمایه گذار بخش خصوصی به همراه دارد .
مدیركل شیلات گیلان افزایش تولید سالم ، ایجاد اشتغال مولد و پایدار را از دیگر نتایج سرمایه گذاری در بخش كشاورزی و شیلات و مستلزم همكاری دستگاه های اجرایی متولی استان دانست .
سعیدی تولید ماهیان خاویاری را از مهمترین ظرفیت های سرمایه گذاری در بخش شیلات استان ذكر و تصریح كرد : تولید ماهیان خاویاری از پرسودترین تولیدات دریایی است و به عنوان كالای صادراتی غیر نفتی درجه یك محسوب می شود .
وی نوار ساحلی و اراضی حاشیه رودخانه سفیدرود را از ظرفیت های مناسب گیلان برای افزایش تولید ماهیان خاویاری دانست و گفت: تاكنون 60 موافقت اصولی برای تولید پرورش ماهیان خاویاری در استان صادر شده است .
به گفته مدیركل شیلات گیلان؛ 23 پروانه تاسیس و 12 مركز فعال با ظرفیت 500 تن از دیگر زمینه های فعالیت استان در تولید ماهیان خاویاری است.
سعیدی اجرای طرح های نوین و تحول زا را از جمله ظرفیت های جذب سرمایه گذار در بخش شیلات معرفی و خاطر نشان كرد: پرورش ماهی در محیط های محصور ازجمله پرورش ماهی در قفس دریایی از جمله این طرح هاست .
وی ادامه داد : این طرح با توجه به افزایش جمعیت و تقاضای مصرف پروتئین از سوی محققان برای تولید محصولات ارگانیك با استفاده از فناوری های نوین حدود 50 سال است كه در جهان مورد توجه قرار دارد.
مدیركل شیلات گیلان زمان آغاز پرورش ماهی در قفس دریایی در ایران را از سال 1370 عنوان كرد و گفت: این طرح برای نخستین بار در آب های خلیج گرگان و پشت سد دز خوزستان اجرایی شد .
سعیدی با بیان اینكه بر اساس مطالعات انجام شده ظرفیت گیلان برای پرورش ماهی در قفس دریایی 200 هزار تن ارزیابی شده، افزود: استفاده از این بخش با توجه به كاهش صید ، تعطیلی پره های صیادی و بیكار شدن بسیاری از صیادان فرصتی ارزشمند است .
وی با بیان اینكه تاكنون مجوز احداث 150 قفس دریایی در استان صادر شده، گفت : از این تعداد، یكصد قفس تا دو هفته آینده نصب می شود .
مدیركل شیلات گیلان استفاده از آب دریا ، نبود محدودیت آب و زمین ، كاهش هزینه كارگری و حامل های انرژی را از مهمترین مزایای اجرای طرح پرورش ماهی در قفس عنوان كرد .
سعیدی شتاب در پرورش ماهی ، تولید متراكم در فضای كم و با كیفیت بالا را ازدیگر مزایای اجرای این طرح دانست .
وی ایجاد اشتغال پایدار ، تقویت صنایع جانبی ، كاهش فشار بر ذخایر دریایی و توسعه صادرات ارزآور و اشتغال زا را از مهمترین اهداف اجرای طرح های پرورش ماهی در قفس ذكر كرد .
به گفته مدیركل شیلات گیلان؛ برآورد هزینه سرمایه ثابت احداث هر قفس یك میلیارد و 560 میلیون ریال ، سرمایه در گردش یك میلیارد و 450 میلیون ریال ، استهلاك هر دوره تولید 160 میلیون ریال و سودآوری آن 700 میلیون ریال می باشد .
به گزارش ایرنا، سالیانه 58 هزار و 181 تن انواع ماهیان دریایی و پرورشی در گیلان تولید می شود كه از این میزان 42 هزار تن در بخش آبزی پروری و 16 هزار و 181 تن در بخش صید و صیادی است.
12 درصد آبزیان كشور در استان گیلان تولید می شود.ك/2
7292/695
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۲ - ۱۲:۴۲
رشت - مدیركل شیلات گیلان گفت: توسعه آبزی پروری، مناسب ترین سرمایه گذاری و زمینه ساز توسعه صادرات غیرنفتی است.