تهران- كارشناسان اعلام كردند كه تغيير آب و هواي زمين بر مواد مغذي خاك تاثير مي گذارد كه اين موضوع موجب كاهش توليد محصول مي شود و در نتيجه بر حيات يك پنجم از جمعيت جهان تاثير مي گذارد.

به گزارش ايرنا از يونايتدپرس، با خشك تر شدن مناطق خشك جهان، آب تنها منبعي نيست كه از اين خشكسالي تاثير مي پذيرد بلكه سطوح مواد مغذي خاك نيز تحت تاثير قرار مي گيرد.

دانشمندان اعلام كردند : بيش از 17 ماده مغذي كه گياهان براي رشد و نمو خود به آن نياز دارند مانند نيتروژن و فسفر از منابع خاكي هستند كه تحت تاثير تغيير آب و هوا قرار مي گيرد.

به گفته محققان، با خشك تر شدن آب و هواي زمين سطوح نيتروژن كاهش و فسفر افزايش مي يابد.

'متو باوكر' كارشناس خاك هاي جنگلي و اكولوژي اكوسيستم در دانشگاه نورترن آريزونا در آمريكا گفت: هر دو اين مواد براي رشد و نمو گياهان لازم و ضروري هستند و هر دو از اجزاي معمولي كود هستند اما براي رشد گياه لازم است كه هر دو اين مواد به مقدار مناسب در خاك وجود داشته باشند تا بيشترين تاثير را بگذارند.

محققان با اشاره به اين كه زمين هاي خشك، زمين هايي هستند كه سطوح رطوبت كمتري دارند، گفتند: رمين هاي خشك 41 درصد از سطوح گياهي را مي پوشانند و افرادي كه به اين اكوسيستم ها براي محصولات كشاورزي، علوفه دام، سوخت و فيبر وابسته هستند، به شدت منابع خود را در خطر مي بينند.

نتايج اين مطالعه در نشريه Nature منتشر شده است .

علمي(6)**2038**1581