عباس سليمي نمين يكشنبه شب در يك مناظره به مناسبت 13 آبان سالروز تسخير لانه جاسوسي آمريكا در دانشكده مهندسي دانشگاه فردوسي مشهد، افزود : دانشجويان بر اساس قرائتي چون تنش هايي كه در برخي استان هاي كشور روي داده بود به اين نتيجه رسيده بودند كه اين اقدامات توسط سردمداري برخي عناصر داراي گرايش و ارتباط با آمريكايي ها صورت مي گيرد.
وي افزود : بحث خودمختاري در خوزستان و كردستان ، اختلافات در آذربايجان و موضوع خلق بلوچ در سيستان و بلوچستان در آن زمان توسط آمريكايي ها با هدف ايجاد ضعف در كشور و كودتا طراحي شده بود، زيرا مقدمه هر كودتايي ايجاد بحران و تضعيف يك كشور است.
وي اظهار كرد : بحث تجمع نيروهاي فراري ساواكي و امراي ارتش شاهنشاهي و استقرار نيروهاي خارجي و آمريكايي ها در مرزهاي ايران با تركيه ، عراق و پاكستان، قرائن و شواهد ديگري بر اين موضوع بود كه دانشجويان در تحليل هاي خود بدان دست يافته بودند.
وي گفت : دانشجويان به دليل مطالعات مختلف در بحث كودتا در نقاط مختلف دنيا چون اقداماتي كه آمريكا در شيلي براي سرنگوني آلنده در قالب ايجاد گروه ها و احزاب شكل داد و نيز اطلاعات تاريخي در زمينه كودتاي 28 مرداد سال 32 كه با محوريت آمريكا در ايران شكل گرفت به اين رسيدند كه بايد منشاء اين كودتا را كه آمريكايي ها و سفارت آنان بود، مختل كنند.
سليمي نمين افزود : در آن مقطع زماني كه چند ماه بيشتر از انقلاب نمي گذشت ، ما دولت مستقر و دولتي كه بتواند به خوبي از حقوق ملت ايران دفاع كند و جمع بندي ها و مطالعات ميداني دانشجويان را دريافت نموده و در اين زمينه اقدام لازم را داشته باشد، نداشتيم و لذا تنها راه براي توقف فعاليت اين كانون فتنه ، تسخير لانه جاسوسي آمريكا بود.
وي اظهار كرد : تسخير لانه جاسوسي آمريكا اجماع همه دانشگاه ها و دانشجويان بود و فقط دانشگاه علم و صنعت بدان راي نداد.
وي گفت : زماني هم كه دانشجويان وارد سفارت آمريكا شدند، اسناد بدست آمده گواهي بر صحت تحليل و مطالعات ميداني دانشجويان داشت و سال ها بعد كه خاطرات افراد منتشر گرديد اين خاطرات هم گواهي بر درستي اين تحليل ها شد.
وي افزود : امروز مي توان گفت دانشجويان ما با تيزهوشي و مطالعاتي كه در زمينه تاريخ و مسائل ميداني داشتند به خوبي توانستند از مصالح و منافع ملت ايران دفاع كنند و آمريكايي ها را در يك طرح كودتاي گسترده كه نمي توانست موجب براندازي در ايران شود اما قطعا موجب قتل عام چند ميليوني مي شد، ناكام گذاشتند.
سليمي نمين افزود : به لحاظ علمي پديده اي كه يكبار آزمايش شده مي تواند دوباره انجام شود و آمريكايي ها يكبار در 28 مرداد در ايران كودتا كرده بودند و بعد از آن شبكه نيروي انساني شان به مراتب قوي تر شده بود و مي توانستند دوباره كودتا كنند.
اين فعال سياسي گفت : يكي از دستاوردهاي بالاي دانشجويان در جريان تسخير لانه جاسوسي آن بود كه پايگاه كودتاي آمريكايي ها تسخير شد و آنان با وجود همه امكاناتشان در ايران و اقدامات مختلفي كه انجام دادند، نتوانستند كودتا كنند.
وي در بحث رابطه با آمريكا گفت : من رابطه با آمريكا را زماني تاييد مي كنم كه آمريكا از خصلت برتري طلبي و سلطه طلبي خود در قبال ملت ايران دست بردارد.
وي اظهار كرد : ملت ايران به اين حد از بلوغ رسيده كه هر زماني موضوع سلطه طلبي كشورها منتفي شده، شعار خود را تغيير داده است چنان كه با فروپاشي شوروي شعار خود را مبني بر مرگ بر شوروي ديگر تكرار نكرد.
اين فعال سياسي افزود : امروز هم اگر آمريكايي ها از خصلت سلطه طلبي خود دست بردارند و مصوبات عليه جمهوري اسلامي و تصويب بودجه هاي كلان در توطئه عليه ما را كنار بگذارند ، ارتباط با آمريكا موضوعي نيست كه نشود با آن كنار آمد.
وي با بيان اين كه آيا جنايت آمريكايي ها در تاريخ قبل از انقلاب فقط به كودتاي 28 مرداد 32 محدود مي شود ؟ گفت : اين جنايت فقط محدود به اين كودتا نبوده است.
وي در قبال پرسشي ديگر هم گفت : هر فرد و يا كشوري تهديدها و تحريم هاي مختلفي پيش رو دارد اما همواره بر تهديدهاي كلان تمركز مي كند و تهديدهاي كوچكتر را به حاشيه مي راند.
سليمي نمين افزود : انگليسي ها زماني كه كودتاي 1299 را در ايران انجام دادند تهديدي كلان براي ملت ايران بودند اما فروپاشي امپراتوري انگليس موجب شد خود آنان براي تداوم بقاي شان ، قدرت را به آمريكا منتقل كنند.
وي با اشاره به كودتاي 28 مرداد سال 32 اظهار كرد : ما انگليس را تهديد بالقوه و دشمن خود مي دانيم اما تهديد اصلي آمريكا است كه كودتاي 28 مرداد بدون آنها ممكن نبود و لذا مي بينيم كه دكتر مصدق هم تلاش كرد كه آمريكايي در ايران نفوذ نكنند.
وي گفت : شوروي هم تهديد بالقوه بود و انگليس هم تهديد بالقوه است اما به معناي آن نيست كه در ارزيابي خود آنها را تهديد برتر بدانيم.
وي در بحث چين هم گفت : كشور چين كه امروزه ما روابط گسترده اي با آن داريم ، سابقه سلطه گري و شبكه نفوذ ندارد و اگر به قدرتي برسد و سلطه گري را در كشورها آغاز كند و تمايلات آن براي سلطه گري و اخذ هويت ما نمود يابد، آن زمان رفتار ما به گونه اي ديگر خواهد بود.
وي ادامه داد : چين اگر امروز نمي تواند 22 ميليارد دلار پول ما را به ايران منتقل كند به خاطر شبكه نفوذ آمريكايي ها است زيرا آنها سيستم بانكي را بسته اند، اگر آمريكا سيستم بانكي چين را تهديد و تحريم نكند امكان ندارد چين پول ما را برنگرداند.
وي اظهار كرد : اكنون كنترل پول و مبادلات ما با چين در اختيار خودمان است و فقط امكان انتقال آن از طريق سيستم بانكي را نداريم.
سليمي نمين افزود : چين بازارهاي آمريكا و اروپا را قبضه كرده و تراز تجاري آن خيلي بالاتر از آمريكا است اما آيا آمريكا را به زير سطله خود درآورده است، اين سطح مبادلات و توسعه نفوذ به معني سلطه نيست و رابطه چين با ما هم سلطه گري نيست.
7505/2713/659 ** 1917
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۲ - ۲۱:۴۶
مشهد - مدير دفتر مطالعات و تدوين تاريخ ايران گفت :مجموعه مطالعات ميداني دانشجويان در سال 58 موجب شد تا آنها به اين جمع بندي برسند كه سفارت آمريكا كانون هماهنگي يك كودتاي جديد عليه استقلال ملت ايران است .