«هادی مرزبان» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با بیان آنكه تولید آثار نمایشی به ویژه تئاترهای دینی نیازمند متن خلاقه و اثر هنری ماندگار و ژرف است؛ افزود: هنر، زبان زیبایی است و مخاطبان آن نیز در گام نخست به دنبال دیدن اثر زیبا در صحنه هستند و این جز با نگاه خلاقانه و آمیخته با نگاه هنرمندانه میسر نمی شود.
وی ادامه داد: وقتی در مسیر تولید آثار تئاتر دینی با مقوله هایی چون سفارش، اجبار، دستور و مواردی از این دست رو به رو می شویم بدون شك اثر خروجی حتی با تلاش و تمرین های سخت و فشرده نمی تواند از حس زیبایی شناسنانه و تاثیرگذار بر مخاطب برخوردار باشد، چرا كه ذات هنر دستور و سفارش پذیر نیست.
كارگردان نمایش «هملت با سالاد فصل» ذات تئاتر دینی را برگرفته از روحیه زندگی اجتماعی مردم در جامعه دانست و تاكید كرد زمانی كه نگاه سفارشی بر تولید آثار مذهبی چربش پیدا می كند در حقیقت توجه هنرمند بر بازتاب دغدغه ها و نگرش عمومی جامعه در اثر نمایشی آنها كمرنگ می شوند.
وی افزود: خلاقیت هنری قابلیت خط كشی شدن و از پیش تعیین شدن را ندارد، به بیان ساده تر كار خلاقانه وهنری در جریان تمرین و آزمون و خطاها پیش می رود و به صلابت می رسد و نمی توان از پیش گفت كه من كارفرما این اثر هنری را با این معیارها و چارچوب ها می خواهم و در غیر این صورت حمایتی از آن اثر نخواهم داشت.
كارگردان نمایش «آمیز قلمدون» مهمترین خصوصیت تئاتردینی را اثرگذاری بر مخاطب و توجه به جریان سازی معنوی در جامعه دانست و گفت: وقتی آثار نمایش دینی در كشور از نگاه خلاقانه دور می شود و به سایه دستور و سفارش گرفتار می شود بدون شك اثرگذاری خود را از دست می دهد.
مرزبان اعتماد دو جانبه میان هنرمندان و مسوولان را مهمترین حلقه تولید آثار تئاتری در هر زمینه به ویژه تولیدات مذهبی دانست و گفت: هنرمندان به تمامی خطوط قرمز موجود در فرهنگ و هنر كشور واقف هستند و وقتی دست آنها برای ایجاد خلاقیت در آثار نمایشی باز باشد بدون شك می توان شاهد تولید تئاترهای دینی با بیشترین اقبال و بالاترین تاثیرگذاری در سطح جامعه را شاهد باشیم.
فراهنگ(4)**9266**1588
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۸
تهران - كارگردان نمایش «پایین گذر سقاخونه» تولید آثار هنری را نیازمند عزم و خواسته قلبی و روحی هنرمندان دانست و گفت: تولید تئاترهای سفارشی تاثیرگذار نخواهد بود.