'غلامحسين ساربان' روز سه شنبه در گفت و گو با ايرنا افزود : در راستاي كمك به كشت محصولات اساسي ، خط اعتباري ويژه اي جهت توسعه مكانيزاسيون از طريق بانك كشاورزي در كشور تعريف شده است.
وي اظهارداشت : سهم خراسان رضوي از اين تسهيلات مشخص شده است و اين تسهيلات با سود 15درصد و بر اساس مصوبه هيات مديره بانك كشاورزي خارج از برنامه منابع و مصارف تعريف شده، مي باشد.
وي اظهار داشت : 70 درصد از اين منابع براي تامين تراكتور با بازپرداخت پنج ساله و كمباين با بازپرداخت هفت ساله و 30 درصد ديگر هم براي ساير ماشين آلات مورد نياز بخش هزينه خواهد شد.
وي بيان كرد : در صورت جذب اين تسهيلات تا پايان سال ، امكان تخصيص منابع بعدي هم وجود دارد.
وي گفت: هم اينك ضريب مكانيزاسيون در استان خراسان رضوي بسيار پايين و در حد 06/1 اسب بخار در هكتار است كه اين ميزان در مقايسه با ميانگين كشوري كه 25/1 اسب بخار در هكتار مي باشد، رقم كمي است.
وي اظهار داشت : قرار بود يكي از بسته هاي اجراي طرح هدفمند سازي با موضوع طرح تعويض ناوگان فرسوده و ماشين آلات كشاورزي باشد كه طي اين چند سال اجرا نشد و اين خود عقب ماندگي ما در اين بخش را مضاعف كرد.
وي گفت : در واقع هدف برنامه پنجم توسعه كه بايد بر مبناي آن به ازاي هر سال 09/0 ضريب مكانيزاسيون توسعه استان توسعه مي يافت محقق نشد و امروز با حجم قابل توجهي از ماشين آلات فرسوده در اين بخش مواجه هستيم.
وي با بيان اينكه بيش از يك ميليون و 248 هزار هكتار از وسعت استان به كشت محصولات كشاورزي اختصاص دارد ، اظهار داشت : ما فاقد تجهيزات و ماشين آلات مناسب كشاورزي در اين سطح هستيم.
به گفته وي ، بيش از 28 هزار و 900 دستگاه تراكتور و حدود 500 دستگاه كمباين در استان وجود دارد.
2713/659/ 330
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۲ - ۱۵:۱۹
مشهد -ايرنا- معاون امور زراعت سازمان جهاد كشاورزي خراسان رضوي گفت : سهم اين استان از اعتبارات تسهيلاتي ويژه توسعه مكانيزاسيون 465 ميليارد ريال تعيين شده است.