به گزارش روز يكشنبه ايرنا به نقل از روابط عمومي ارتش جمهوري اسلامي ايران، امير سرتيپ دوم بازنشسته « سيدتراب ذاكري » با اشاره به نقش مقام معظم رهبري در آزادسازي سوسنگرد با طرح اين سوال كه چرا غرب اهواز كانون توجه رژيم صدام بود، افزود: دشمن بعثي ميدانست اگر به اهواز دسترسي پيدا كند قطعاً به هدف خود كه همان اشغال ايران است دست خواهد يافت.
ذاكري اظهارداشت: به همين دليل بود كه رژيم بعثي عراق در آن زمان لشكر پنج مكانيزه و 9زرهي خود را در غرب اهواز و لشكر 10 زرهي و يك مكانيزه را در شمال غرب اهواز مستقر كرد.
وي افزود: لشكر پنج مكانيزه بعثيها در روز چهارم جنگ به 15 كيلومتري غرب اهواز رسيد و تابلوي آن را در تلويزيون عراق نشان دادند سپس بستان را اشغال كرده و در ارتفاعات الله اكبر روبروي سوسنگرد مستقر شدند.
امير سرتيپ دوم ذاكري در ادامه تصريح كرد: از روز چهارم تا روز نهم جنگ، عراقيها 9 عمليات تهاجمي براي رسيدن به جاده حميديه به جاده سه راهي سوسنگرد انجام دادند كه همه آنها شكست خورد.
افسر اطلاعات لشكر 92 زرهي خوزستان با اشاره به عملكرد ستاد جنگهاي نامنظم به فرماندهي شهيد چمران، گفت: اين ستاد زير نظر مقام معظم رهبري بود كه جا دارد بيشتر به جايگاه و نقش ايشان در اين ستاد و آزادسازي سوسنگرد پرداخته شود چرا كه در آن شرايط در غرب اهواز هيچ نيرويي نداشتيم و فقط نيروهاي سپاه، ژاندارمري، پليس، دانشجويان افسري و نيروهاي همراه شهيد چمران در اين تشكيلات حضور داشتند.
ذاكري با بيان اين كه مقام معظم رهبري در هماهنگ كردن اين نيروها بسيار نقش داشتند، خاطر نشان كرد: ايشان آن گروهها را جمع كردند و گفتند به خاطر اسلام، قرآن، خوزستان و كشور با هم هماهنگي داشته باشيد.
وي افزود: بنابراين بايد گفت كه اگر نقش مقام معظم رهبري در خوزستان نبود، خوزستان و اهواز حتماً سقوط كرده و رژيم بعثي به اهدافش رسيده بود.
اين پيشكسوت دفاع مقدس با اشاره به تصويب قطعنامه 479 سازمان ملل و عدم پذيرش آن از سوي ايران، افزود: بعد از اين قطعنامه رژيم بعث ديگر در جنوب كشور پيشروي نداشت.
ذاكري با اشاره به خاطرات رئيس كل ديپلماسي رژيم بعثي، خاطرنشان كرد: او ميگفت كه ما بايد روز سوم در شرق خوزستان نيروهاي خود را الحاق ميكرديم اما با توپ و تانك و نيروهاي مردمي ايران متوقف شديم.
وي تصريح كرد: تلاش، ايثار و جانفشانيهايي كه صورت گرفت موجب شكست تهاجم گسترده بعثيها شد و در خوزستان تدبيري به كار گرفته شد كه سالها بايد درباره آن بحث شود.
افسر اطلاعات لشكر 92 زرهي خوزستان با اشاره به اقدام پدافندي دشمن بعثي در 17 آبان 1359، گفت: ما نيز در قرارگاه جنوب دستور پدافندي صادر كرديم اما اين اقدام رژيم بعثي، پدافند نبود بلكه هدف اصليشان استقرار نيروها براي اشغال سوسنگرد، حميديه و اهواز بود بنابراين نيروهايي را در عقب براي احتياط نگه ميداشتند.
ذاكري در ادامه با اشاره به نقش مقام معظم رهبري در عمليات سوسنگرد، گفت: با توجه به اين مسائل، جايگاه ايشان در اينجا مشخص ميشود كه با توجه به حوادث ناگوار شب عمليات و ناهماهنگيها، ايشان ساعت 2:30 بعد از نيمه شب دستوراتي از حضرت امام (ره) گرفتند تا ما موفق شديم در نهايت سوسنگرد را آزاد كنيم.
پيشكسوت دفاع مقدس و افسر اطلاعات لشكر 92 زرهي خوزستان اضافه كرد: بنابر اين با قاطعيت ميتوان گفت كه اگر مقام معظم رهبري نبودند سوسنگرد سقوط ميكرد.
ذاكري اظهارداشت: بايد توجه كرد كه امام خميني (ره) براي شكست حصر آبادان قيد زماني تعيين نكردند، اما براي آزادسازي سوسنگرد قيد زماني تعيين كردند و گفتند كه فردا (26 آبان 59) سوسنگرد بايد آزاد شود.
وي يادآور شد: اين موضوع دقيقاً در مقابل مخالفتهاي بنيصدر براي اين عمليات بود لذا حضرت امام (ره) با تعيين شهيد سرلشكر فلاحي به عنوان مباشر خود در اين عمليات به طور غيرمستقيم از بنيصدر خلع يد كردند.
سيام**7261**1478
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۸
تهران- ايرنا- پيشكسوت دفاع مقدس و افسر اطلاعات لشكر 92 زرهي خوزستان با اشاره به نقش مقام معظم رهبري در آزادسازي سوسنگرد گفت: اگر ايشان در آن مقطع حساس در خوزستان نبودند سوسنگرد و اهواز حتماً سقوط ميكردند.