به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، همزمان با تشدید عملیات ساخت و ساز این پروژه ها، سازمان عفو بین الملل از' فدراسیون بینالمللی فوتبال' خواست توقف نقض حقوق كارگران مهاجر در این كشور را تضمین كند.
این سازمان در گزارش خود اعلام كرد، كارگران مهاجری كه در این كشور كوچك خلیج فارس مشغول به كار هستند با شرایط خطرناك شغلی، استانداردهای ضعیف اقامت و عدم پرداخت به موقع دستمزدشان رو به رو هستند.
'سالیل شتی' دبیر كل عفو بین الملل با انتشار بیانیه ای اعلام كرد: این كه در یكی از ثروتمندترین كشورهای جهان، از بسیاری از كارگران مهاجر بهره كشی می شود، از پرداخت دستمزد محروم هستند و برای بقا دست و پنجه نرم می كنند، نابخشودنی است.
این سازمان بین المللی مدافع حقوق بشر گزارش خود را به دنبال دیدار 'سپ بلاتر' رئیس فیفا از كشور امیرنشین قطر و ابراز نگرانی مسوولان این فدراسیون از وضعیت نامناسب كارگران مهاجر در قطر منتشر كرد.
برخی از روزنامه ها پیش از این دیدار با انتشار نتایج تحقیقات خود بر نقض حقوق بشر و مرگ كارگران در گرمای شدید در قطر تاكید كرده بودند.
شتی گفت: یافته های ما نشان می دهد كه بهره كشی از كارگران در بخش ساخت و ساز در قطر در وضعیت هشدار قرار دارد و فیفا باید با ارسال پیامی قوی اعلام كند كه نقض حقوق كارگران مهاجر در پروژه های ساخت و ساز مربوط به مسابقات جام جهانی را نخواهد پذیرفت.
فدراسیون جهانی فوتبال با ارسال نامه ای به عفو بین الملل ابراز امیدواری كرده با برگزاری مسابقات جام جهانی در خاورمیانه برای نخستین بار بتواند روند تغییرات اجتماعی در این منطقه را از جمله در رابطه با بهبود وضعیت حقوق كارگری و شرایط كارگران مهاجر تقویت كند.
بر اساس گزارش عفو بین الملل، انتظار می رود قطر تا قبل از برگزاری مسابقات جام جهانی فوتبال، 220 میلیارد دلار صرف پروژه های ساخت و ساز در همه حوزه های توسعه ای از جمله جاده و راه آهن كند، هر چند كه هزینه مستقیم پروژه های جام جهانی فقط 2 میلیارد دلار از این مبلغ را تشكیل می دهد.
شتی گفت: شركت های ساخت و ساز و مسوولان قطری در نقض حقوق كارگران مهاجر نقش دارند. كارفرمایان قطری حقوق اولیه كارگران مهاجر را نادیده می گیرند و بسیاری از آنها با سوء استفاده از قوانین موجود كه شرایطی را برای نقض حقوق كارگران مهاجر فراهم می كند، منفعت می برند.
این سازمان با استناد بر برخی مصاحبه های انجام شده، شرایط زندگی كارگران را بسیار نامطلوب و زننده توصیف و اعلام كرد كه محل اسكان كارگران خارجی فاقد تهویه كافی و بسیار شلوغ است و برخی از شركت ها قوانینی را كار در محیط باز در اواسط روزهای گرم سال را منع می كند، نقض می كنند.
گفتنی است، قطر تنها كشور عربی منطقه خلیج فارس نیست كه با انتقادهایی از سوی گروه های مدافع حقوق بشر و سایرین درباره بدرفتاری با كارگران مهاجر مواجه است.
كشورهایی مانند امارات متحده عربی و عربستان نیز به دلیل شرایط نامناسب در كمپ های كارگری و اقداماتی مانند توقیف گذرنامه كارگران خارجی مورد انتقاد قرار دارند.
اوایل سال جاری صدها كارگر در دبی به دنبال اعتصاب به خاطر عدم پرداخت دستمزدشان، اخراج شدند. یورش پلیس برای كنترل روادید كارگران مهاجر در عربستان نیز باعث شد كارگران این كشور هفته گذشته تظاهرات كنند.
دیده بان حقوق بشر هم چنین در گزارش خود از كشورهای خلیج فارس خواست اقدامات بیشتری را برای تضمین حقوق كارگران داخلی به كار بندند كه اغلب از قوانین عادی در حمایت از حقوق كارگران محروم هستند. این سازمان از كشورهای مذكور خواست قوانین جدید سازمان بین المللی كار از جمله محدودیت ساعت كاری برای كارگران داخلی و توقف توقیف گذرنامه كارگران خارجی را اجرا كنند.
مترجمام**9158 **1515
تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۲
تهران- ایرنا- سازمان عفو بین الملل روز یكشنبه با انتشار گزارشی درباره نقض حقوق بشر در رابطه با كارگران مهاجری كه در پروژه های ساخت و ساز میزبانی قطر در مسابقات 'جام جهانی2022' مشغول به كار هستند، هشدار داد.