سید علی اصغر داورپناه روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هرچند در طول سال های اخیر گام های بلندی برای توسعه این بخش و ایجاد صنایع فرآوری برداشته شده است اما پتانسیل های بالای این استان نشان می دهد كه باید بیش از پیش برای توسعه این صنایع گام برداشت.
وی به ضایعات فراوان محصولات كشاورزی از زمان برداشت تا عرضه محصولات اشاره كرد و یادآور شد: نبود صنایع تبدیلی و تكمیلی تا حد قابل ملاحظه ای موجب افزایش قیمت تمام شده محصولات و پایین آمدن میزان تولید شده است.
داورپناه اظهار كرد: اكنون بسیاری از محصولات زراعی و باغی استان كهگیلویه وبویراحمد از جمله سیب ، انگور و گردو و حتی عسل این استان با نام تجاری و در بسته بندی بندی ها و برند سایر استان های دیگر به فروش می رسد.
وی ابراز داشت: این در حالی است كه با ایجاد سردخانه و سایر صنایع تبدیلی و فراوری از یك طرف نیاز استان در مواقع ضروری سال همچون شب عید تامین می شود و ازسوی دیگر امكان صادرات محصولات با كیفیت این استان با نام تجاری و برند خود حتی به خارج از كشور نیز فراهم می شود.
داورپناه اضافه كرد: تنها عاملی كه می تواند آسیب پذیری محصولات كشاورزی را كاهش داده ، ارزش افزوده آنها را بیشتر و بهره وری از منابع را افزایش دهد، صنایع تبدیلی و تكمیلی است.
وی افزود: صنایع تبدیلی عامل مهمی در فرآوری محصولات كشاورزی بوده و با تبدیل و فرآوری محصولات كشاورزی ضمن تولید مواد غذایی و سایر فرآورده های با ارزش افزوده بالا، امكان نگهداری و حمل و نقل آن محصولات فراهم می شود.
داورپناه اضافه كرد: ساخت سردخانه های زیر صفرو بالای صفر در كنار مراكز تولید و باغداری های این استان موجب كاهش ضایعات محصول، كم شدن هزینه های حمل و نقل، تنظیم بازار، كاهش مصرف سوخت، ایجاد اشتغال پایدار و افزایش سرمایه گذاری و رونق اقتصادی خواهد شد.
مدیر صنایع كشاورزی سازمان جهاد كشاورزی كهگیلویه وبویراحمد گفت: آمارها نشان می دهد كه در صورت توسعه نیافتن و بی توجهی برای ساخت سردخانه و صنایع تبدیلی سالانه بیش از نیمی از محصولات زراعی و باغی این استان به صورت خام و با قیمت های پایین از استان خارج شود.
داورپناه از وجود برخی موانع ومحدودیت های اساسی در ایجاد سردخانه و صنایع تبدیلی محصولات كشاورزی در استان خبر داد و گفت: این موانع در حوزه های مختلف اقتصادی، فنی، زیست محیطی ، سازمانی و فرهنگی است.
وی افزود: فقر مالی، وجود فرهنگ خام فروشی ، سخت گیری های بی مورد بانك ها برای پرداخت تسهیلات لازم جهت راه اندازی سردخانه ها و نبود امنیت شغلی از جمله مشكلات اساسی سرمایه گذاران و متقاضیان است.
وی از وجود 9واحد سردخانه و صنایع تبدیلی محصولات باغی با ظرفیت شش هزار و 340 تن در شهرهای مختلف استان خبر داد و گفت: 107 واحد زراعی با ظرفیت حدود 72 هزار و 198 تن و 13 مورد صنایع مربوط به دام و طیور با ظرفیت 36 هزار و 450 تن در حال فعالیت است.
داورپناه اظهار كرد: این در حالی است كه برای هر یك از شهرستان های مختلف استان حداقل یك سردخانه پنج هزار تنی برای نگهداری محصولات باغی نیاز است.
وی بیشترین میزان تولید سیب در استان را مربوط به شهرستان بویراحمد دانست و گفت: با توجه به تولید بیش از 84 هزار تن سیب در استان حداقل دو سردخانه با ظرفیت بیش از 10 هزار تنی در این شهرستان نیاز است.
671/7530/566
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۲ - ۱۱:۴۶
یاسوج -ایرنا- مدیر صنایع كشاورزی سازمان جهاد كشاورزی كهگیلویه وبویراحمد با بیان اینكه این استان در زمینه كشاورزی دارای استعدادهای بالقوه ای است ، افزود: ایجاد صنایع فرآوری و سردخانه در كنار تجاری سازی و بسته بندی های شیك محصولات مهمترین راهبرد در رونق این بخش خواهد بود.