به گزارش روابط عمومی سازمان آب و برق خوزستان' علیرضا رضانیا' روز پنجشنبه افزود: طرح آبرسانی به شهر اهواز, از مخازن متعادل كننده فلزی در ام الدبس آغاز و به تصفیه خانه كیان آباد اهواز منتهی می شود.
با بهره برداری از این طرح مشكل دیرینه مردم اهواز در تامین آب آشامیدنی سالم و با كیفیت مرتفع و خوشحالی ساكنان این كلان شهر را موجب خواهد شد.
وی در تشریح این طرح عظیم آبرسانی افزود: این بخش از طرح شامل احداث یك تلمبه خانه به ظرفیت 10 مترمكعب در ثانیه, سنگ برداری و خاكبرداری به حجم بیش از چهار میلیون مترمكعب, احداث یك مخزن متعادل كننده فلزی به ظرفیت 42 هزار متر مكعب, احداث یك رشته خط انتقال فولادی به قطردو هزار میلی متر و طول 75 كیلومتر و جاده سرویس مربوطه است كه با تكمیل آن 5/5 مترمكعب در ثانیه آب آشامیدنی سالم و بهداشتی با كیفیت بالا به شهر اهواز منتقل می شود.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به اینكه این بخش از طرح درادامه طرح آبرسانی غدیر است گفت: طرح آبرسانی غدیر با هدف تامین آب آشامیدنی با كیفیت مناسب برای شهرهای مركزی، جنوبی وغربی استان خوزستان در آذر ماه سال 1387 با حضور رییس جمهوری وقت آغاز شد كه با توجه به مشكلات و حساسیت های آب آشامیدنی شهرهای استان برای این طرح سه فاز اجرایی با هدف رفع مشكلات كوتاه مدت در نظر گرفته شد.
وی گفت: در فاز اول این طرح بهبود كیفیت آب آشامیدنی شهرهای آبادان و خرمشهر در دستور كار قرار گرفت كه در سوم خرداد سال 1389 برای خرمشهر و در پنجم مهرماه همان سال برای آبادان طرح انتقال آب با حجم190 هزار متر مكعب در شبانه روز از محل رودخانه كرخه و از طریق كانال آبیاری mc1 و ایستگاه پمپاژ قیصریه به بهره برداری رسید.
رضانیا افزود: در این فاز بیش از 130 كیلومتر لوله گذاری،احداث ایستگاه پمپاژ به ظرفیت 2/2 متر مكعب در ثانیه،عبور از رودخانه كارون در مقطع خرمشهر توسط سه خط فولادی به قطریكهزار میلیمتر به روش HDD و احداث جاده سرویس بطول 120 كیلومتر انجام شده است.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به فاز دوم طرح آبرسانی غدیر گفت: در فاز دوم این طرح تامین قسمتی از آب آشامیدنی شهرهای اهواز،شادگان و سوسنگرد و افزایش ظرفیت و بهبود مجدد آب شهرهای آبادان و خرمشهر انجام خواهد شد.
بنا به اظهار وی عملیات اجرایی این فاز شامل احداث یك واحد ایستگاه پمپاژ به ظرفیت 10 متر مكعب بر ثانیه، 205 كیلومتر لوله گذاری به اقطار مختلف از1200 تا2000 میلمتر از جنس های GRP و فولادی،احداث سه واحد مخزن فلزی به ظرفیت هركدام دوهزار مترمكعب و جاده سرویس های مربوطه است.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان گفت: عملیات اجرایی این بخش هم اینك فعال بوده و دارای پیشرفت فیزیكی 75 درصد است كه با تكمیل این قسمت شهرهای مذكور از آب دارای كیفیت بسیار بالاتر از وضعیت موجود از محل رودخانه كرخه بهره مند خواهند شد.
وی افزود: همزمان با عملیات اجرایی طرح آبرسانی غدیر به اهواز, بخشهایی از فاز سوم طرح آبرسانی غدیر نیز در حال انجام است.
وی تصریح كرد: با اجرای فاز سوم طرح امكان تامین آب آشامیدنی سالم و با كیفیت مناسب برای چهار میلیون و700 هزار نفر از مردم استان در 25 شهر و بیش از 1600 روستای استان خوزستان از محل سد دز میسر خواهد شد.
عملیات اجرایی این فاز شامل 560 كیلومتر خطوط انتقال آب آشامیدنی از جنس فولادی. احداث دو واحد مخزن فلزی دیگر به ظرفیت هركدام 42 هزار متر مكعب، احداث تصفیه خانه مركزی به ظرفیت 24 متر مكعب در ثانیه، احداث تونل انتقال آب به قطر 5/4 متر و طول2/9 كیلومتر در مجاورت دریاچه سد دز خواهد بود.
رضانیا خاطرنشان كرد كه این طرح بعنوان بزرگترین طرح آبرسانی كشور دارای ویژگیهای خاصی در زمینه های اجرایی و مدیریتی است كه از جمله این ویژگیها می توان طولانی ترین خطوط انتقال آبرسانی كشور، بیشترین دبی انتقال آب،
انتقال ثقلی آب از ابتدا تا انتها، استفاده از پمپها و الكتروموتورهای حجیم و با توان بالای ساخت داخل برای اولین بار در كشور، عبور از رودخانه كارون به روش HDD با قطر یكهزار میلی متر برای نخستین بار در كشور، احداث مخازن فلزی حجیم با ظرفیت 42 هزار مترمكعب برای اولین بار در وزارت نیرو نام برد.
538/
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۲ - ۱۶:۰۳
اهواز- ایرنا - مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان گفت: مرحله نخست آبرسانی به شهر اهواز در قالب طرح غدیر, در صورت تامین اعتبار مورد نیاز امسال به بهره برداری می رسد.