به گزارش ایرنا استاندار همدان روز شنبه با وزیر راه و شهرسازی ملاقات خواهد داشت تا بتواند گره از قفل های اعتباری پروژه های راه آهن و آزاد راه و كنار گذرهای شرقی و غربی استان باز كند و جان دوباره ای به آنان ببخشد.
استاندار همدان كه معتقد است، همدان استعدادهای بسیاری دارد كه مغفول مانده و می توان با ایجاد راه های دسترسی در این استان به شكوفا شدن آن ها كمك كند، اقدامات خود را در استان با بررسی و پیگری راه های ارتباطی استان آغاز كرده است.
'محمدناصر نیكبخت' در این سفر همان گونه كه خودش اذعان داشت به دنبال كسب اطلاعات صحیح و واقعی از روند طرح ها بوده تا بتواند نقطه نظر وزیر راه و شهرسازی را برای جذب بودجه و به اتمام رسیدن طرح ها جلب كند و به تعبیر خودش با سوغاتی به استان بازگردد.
نخستین مقصد بازدید استاندار از طرح های راه های دسترسی زمینی استان، ایستگاه تشكیلاتی راه آهن بود كه به گفته رییس حوزه ساخت و توسعه شبكه حمل و نقل استان همدان17 هزار و 500 متر مربع زیربناداشته كه ساختمان آن 11 هزار متر مربع زیر بنا دارد.
به گفته دهقان تاكنون 110 میلیارد ریال برای آن هزینه شده است و پیمانكار 40 میلیارد ریال طلب دارد.
وی اظهار داشت: ساختمان تشكیلاتی راه آهن برای اتمام كار 430میلیارد ریال نیاز دارد و تا كنون 35 درصد پیشرفت فیزیكی داشت است.
دهقان افزود: سازه سقف این ساختمان در كارخانه سازنده در اصفهان آمده شده و 30 درصد آن به محل انتقال داده و 70 درصد آن نیز در حال انتقال است.
وی بیان كرد: ساخت این ساختمان از مرداد ماه سال گذشته آغاز شده است و در صورت تأمین بودجه در خرداد سال آینده به بهره برداری میرسد.
استاندار همدان پس از توضیحات دست اندر كاران طرح، روند پیشرفت آن را خوب ارزیابی كرد و دستورات لازم را برای برطرف كردن مشكلات برق و جاده دسترسی را صادر و اعلام كرد ماه آینده برای بازدید مجدد از طرح در محل حاضر خواهد شد.
طرح بعدی كه استاندار همدان بر سر آن حاضر شد و از روند آن بازدید كرد كنار گذر و شرقی و غربی بود كه قرار است از ورود ترافیك بین شهری به داخل شهر همدان جلوگیری كند.
رییس حوزه ساخت و توسعه شبكه حمل و نقل استان همدان در توضیح پیشرفت این طرح به استاندار همدان گفت: طول كنارگذر شرقی 22 كیلومتر است كه چهار كیلومتر آن آسفالت شده است.
دهقان افزود: توافق ها با صاحبان زمین در این مناطق انجام شده و منتظر تخصیص اعتبار برای تملك این زمین ها هستیم.
وی ادامه داد: طول كنار گذر غربی 29 كیلومتر است كه دو كیلومتر آن آماده آسفالت بوده و در 16 كیلومتر آن دكوپاژ انجام شده است.
رییس حوزه ساخت و توسعه شبكه حمل و نقل استان همدان تصریح كرد: تا كنون پنج میلیارد ریال به مردم بابت تملك ها پرداخت شده است و برای تملك بقیه زمین ها به اعتبار نیاز داریم.
دهقان تشریح كرد: تا كنون 15 میلیارد ریال نیز به پیمانكار پرداخت كردیم كه 30 میلیارد ریال دیگر طلب دارد.
استاندار همدان نیز در پایان توضیحات رییس حوزه ساخت و توسعه شبكه حمل و نقل استان همدان تأكید كرد: درست است كه برای ادامه كار اعتبار نیاز است اما باید پروژه به صورت همزمان پیش رود و تملك اراضی به عنوان بهانه استفاده نگردد.
نیكبخت تصریح كرد: ممكن است كه دست اندر كاران خیلی خوب عمل كرده باشند اما مردم زمانی از یك كار لذت میبرند كه پروژه به اتمام رسیده باشد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری همدان نیز اعلام كرد كه با اختصاص 400 میلیارد ریال دیگر به پروژه این كنار گذر به اتمام می رسد.
مقصد بعدی استاندار همدان و هیات همراه آزاد راه ساوه همدان بود كه ابتدا استاندار همدان از مسیر بازدید كرد و سپس به محل استقرار كارگاه پیمانكار طرح رفت.
مجری طرح آزاد راه ساوه - همدان در تشریح وضعیت این طرح به استاندار همدان گفت: 30 كیلومتر دیگر از آزاد راره ساوه همدان باقی مانده است كه روسازی آن انجام شده است و پنج كیلومتر هم آسفالت شده و زیر سازی باقی نمانده است.
'مسعود سیفی' افزود: طول آزاد راه ساوه همدان 175 كیلومتر است كه از 25 كیلومتری ساوه عبور كرده و باعث میش شود برای تردد از تهران به همدان- شهر ساوه را حذف شود.
وی تصریح كرد: این آزاد راه از دو قسمت تشكیل شده كه قسمت اول آن 92 كیلو متر و قسمت دوم 85كیلومتر بوده و یك هزار و 500 میلیارد ریال تا كنون برای آن هزینه شده و 500 میلیارد ریال دیگر برای اتمام آن نیاز است.
مدیر طرح آزاد راه تشریح كرد: در تكمیل قطعه اول آزاد راه وزارت راه و شهرسازی 50 درصد، شركت دنا رهساز 33 درصد و سازمان راهداری 17 درصد را بر عهده دارند و در قطعه دوم نیز به همین شكل است منتها به جای شركت دنا رهساز ، شركت راه گستر پارس 33 درصد سهم دارد.
سیفی افزود: در طول سه سال اول این طرح شاهد 30درصد پیشرفت بودیم اما در سال 91 به 95 درصد پیشرفت رسیدیم.
وی گفت: وزارت راه و شهرسازی و شركت راه آباد گستر پارس سهم خود را به طور كامل آورده اند اما سازمان راهداری هنوز تمامی سهم خود را برای تكمیل طرح پرداخت نكرده است.
استاندار همدان در پایان توضیحات مدیراین طرح در جمع دست اندركاران و اهالی مطبوعات استان همدان اظهار داشت: عمده ترین مشكل همدان كه باید حل شود بحث راه های دسترسی زمینی از جمله جاده و ریل است.
'محمد ناصر نیكبخت' افزود: در یك سال گذشته اقدامات خوبی در حوزه راه در استان همدان انجام شده و پیشرفت خوبی نیز داشته است.
وی ادامه داد: پیمانكار این طرح از توانمندی های بسیار بالایی برخوردار است كه بسیار راحت می تواند با دید وسیعی كه دارد این كار را انجام دهد.
استاندار همدان تأكید كرد: حوزه راه بسیار با اهمیت بوده به همین خاطر است كه كار خود را از این حوزه آغاز كرده و صبح شنبه با جمع بندی از وضعیت استان به دیدار وزیر راه و شهرسازی دولت تدبیر وامید خواهیم رفت.
نیكبخت تصریح كرد: سازمان راهداری باید سهم خود را در اجرای طرح آزاد راه همدان- ساوه پرداخت كند و پای كار بیاید.
وی گفت: در این جا دو قسمت بر روی زمین مانده كه شامل یك 10 كیلومتر و یك 22 كیلومتر است كه از پیمانكار پرتوان این پروژه می خواهیم كه منتظر حمل و نقل و پایانه ها نمایند و از فردا كار را آغاز كند و آن را به استان همدان هدیه بدهد.
استاندار همدان ادامه داد: در باره 22 كیومتر هم پیمانكار كار خود را آغاز كند و من قول می دهم كه همه شركا را پای كار اورده و سهم آنان را محقق كنم.
نیك بخت گفت: خواهش استان از پیمانكار توانمند طرح این است كه به ما پاسخ مثبت بدهد و دستور آغاز هر دو عملیات را صادر كند.
پیمانكار طرح آزاد راه همدان –ساوه نیز گفت: همه دوستان به ما كمك كردند كه تا طرح به اتمام برسد و یك كار تیمی خوب شكل گرفت اما این كار پایان نیافت و سال جاری به بطالت گذشت.
'مهرداد چوبدار' افزود: این شركت دستور آقای استاندار را انجام خواهد داد چرا كه ما هم نسبت به مدرم وظیفه داریم تا مردم شیرنی و حلوات این پروژه را حس كنند،اما نسبت به شركت نیز تعهد داشته و بیشتر از این نمی توانیم ماشین آلات و پرسنل را معطل نگاه داریم.
وی تأكید كرد: برای این كار مجموعه استان نیز پیمانكار را در انجام امور اداری و مستندات كمك كنند تا كار به سرعت روی دهد.
استاندار همدان نیز چوبدار و همكارانش را تنها یك پیمانكار نداست و آنان را خدمت گذار مردم اعلام كرد.
نیك بخت افزود: با این كه پیمانكار چیزی كم نگذاشته و تمام كاستی ها از جانب مسوولان استان و دولتی روی داده است باز هم از خدمت خود چیزی نكاسته است و باید از او قدردانی كرد.
وی تأكید كرد: وزارت راه و شهر سازی باید با حمایت از این پیمانكاران خوب و شناخته شده آنان را برای انجام پروژه های بزرگ كشور حفظ كند.
استاندار همدان اظهار امیدواری كرد : در 26 آذر ماه همزمان با اغاز هفته حمل و نقل شاهد افتتاح 10 كیلومتر دیگر از آزاد راه همدان ساوه باشیم.
7532/551
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۲ - ۲۳:۰۲
همدان- ایرنا - استاندار همدان روز پنج شنبه با بازدید از طرح های راه آهن تهران - همدان، آزاد راه ساوه - همدان و كنار گذرهای شرقی و غربی همدان ابراز رضایت كرد.